Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό βράβευσε 14 Έλληνες για την προσφορά τους - Λιάνα Σκουρλή- Σωτήρης Τσιόδρας - Νάνα Μούσχουρη - Στέφανος Τσιτσιπάς (φώτο)

Η αναβίωση του θρυλικού Gala Maria Callas στο Μονακό

Με μεγάλη επιτυχία υπό τους ήχους της Όπερας και λαμπερούς προσκεκλημένους, και πρώτο τον Πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό, καθώς και τον αδελφό της Πριγκίπισσας Charlene του Μονακό που διατελεί και γενικός γραμματέας του Princess Charlene Foundation, Garett Wittstock, πραγματοποιήθηκε το πρώτο ετήσιο Maria Callas Monaco Gala & Awards, από την Πρόεδρο και ιδρύτρια του, και διάσημη ζωγράφο Ιωάννα Ευθυμίου, στην εμβληματική αίθουσα Salle Empire του Hôtel de Paris στο Μόντε Κάρλο.

Λιάνα Σκουρλή - Πρίγκιπας Αλβέρτος - Ιωάννα Ευθυμίου

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα και Υψηλή Προστασία του Πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό.

Επίσης την εκδήλωση στήριξαν η Ελληνική Κοινότητα του Μονακό και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.

Λιάνα Σκουρλή  -Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό 

Έμπνευση της εκδήλωσης είναι η αναβίωση του πρώτου θρυλικού Gala που έγινε το 1960, με τη μεγάλη ντίβα της Όπερας Μαρία Κάλλας να μαγεύει τα πλήθη με τη μοναδική φωνή της μέσα στην Όπερα του Μόντε Κάρλο και μπροστά στους στενούς της φίλους, Πρίγκιπα Ρενιέ και Πριγκίπισσα Γκρέυς του Μονακό, και φυσικά το μεγάλο έρωτά της Αριστοτέλη Ωνάση.

 Η Πρόεδρος και ιδρύτρια του Maria Callas Monaco Gala & Awards, Ιωάννα Ευθυμίου με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο Β' του Μονακό

Το μαγευτικό Gala περιελάμβανε απονομές βραβείων σε εξέχουσες προσωπικότητες που διέπρεψαν με το προσωπικό τους έργο μέσα από διαφορετικούς τομείς όπως, η μουσική, η όπερα, ο αθλητισμός, οι ιατρικές επιστήμες, η επιχειρηματικότητα, ο τουρισμός, η φιλανθρωπία καθώς και η ανάδειξη του έργου της Μαρία Κάλλας.

Λιάνα Σκουρλή, ο Αρχιπρεσβύτερος της Ελληνικής εκκλησίας του Μονακό και της Κυανής Ακτής, κ.κ. Μιχαήλ Σεληνιωτάκης, ΑθηναγόραςΑνδριαδάκης
 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την υποδοχή του Πρίγκιπα από τη  διοργανώτρια Ιωάννα Ευθυμίου, η οποία αρχικά τον ξενάγησε στην έκθεση έργων τέχνης γνωστής Γκαλερί του Μονακό που εκπροσωπείται από την Ηρώ Βαχάρη-Καμπάνη, και στη συνέχεια του συνέστησε προσωπικά όλους τους βραβευθέντες της εκδήλωσης.

 Η βραβευθείσα Νάνα Μούσχουρη απήφθυνε χαιρετισμό διαδικτυακά

Μεγάλα ονόματα βραβεύτηκαν όπως η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια Νάνα Μούσχουρη, η Μονεγάσκα νεαρή πιανίστρια Stella Almondo που εντυπωσίασε με το ταλέντο της το κοινό, η παγκοσμίου φήμης Ελληνίδα σοπράνο Έλενα Κελεσίδη, οι παγκοσμίου φήμης τενίστες Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς, οι πρωτοπόροι στο χώρο της διεθνούς επιχειρηματικότητας Έλενα Αμβροσιάδου,Βασίλης Κάτσος και Νέλλη Κάτσου.

. Ο Πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Μελέτιος Α. Δημόπουλος

Από τον ιατρικό χώρο ο Πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Μελέτης Α. Δημόπουλος, ο λοιμωξιολόγος Δρ. Σωτήρης Τσιόδρας, ο γνωστός επιχειρηματίας στον ιατρικό χώρο Βασίλης Γ.Αποστολόπουλος, ο Αθηναγόρας Ανδριαδάκης με το βραβείο Τουρισμού, ιδιοκτήτης μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας, καθώς η Λιάνα Σκουρλή για το έργο της ανάδειξης της Μαρία Κάλλας στην Ελλάδα, και ο Αρχιπρεσβύτερος της Κυανής Ακτής και Μονακό κ.κ. Μιχαήλ Σεληνιώτακης για το φιλανθρωπικό του έργο.

Μάγδα Μπαλτογιάννη, Λιάνα Σκουρλή, η Σύμβουλος υγείας του Προέδρου Μπάιντεν, Αικατερίνη Μάλλιου

Η Ιωάννα Ευθυμίου έκανε το καλωσόρισμα του κοινού, και αναφέρθηκε κυρίως στη Μαρία Κάλλας, αλλά και στην ευκαιρία μέσα από αυτό το Gala για τη σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας και Μονακό, όπου αυτή η ιδέα προκάλεσε περισσότερο το ενδιαφέρον του Πρίγκιπα Αλβέρτου, ο οποίος δεσμεύτηκε να στηρίξει αυτή την εκδήλωση ώστε να γίνει ένας επιτυχημένος θεσμός που θα γίνεται κάθε χρόνο στο Μονακό.

Πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό, Καλλιρρόη Δανάλη-Αποστολοπούλου, Επίτιμη Πρέσβης του Gala, Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν η δραστήρια Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Μονακό, Σοφία Βαχάρη-Τσουβελεκάκη η οποία βοήθησε ενεργά στη διοργάνωση αυτή, καθώς και η Επίτιμη Ελληνίδα Πρέσβειρα για το 2021, Καλλιρρόη Δανάλη-Αποστολοπούλου, που βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την ενίσχυση δράσεων που προάγουν την εξωστρέφεια και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

.Η Πρόεδρος και ιδρύτρια του Maria Callas Monaco Gala & Awards κα Ιωάννα Ευθυμίου

Στον λόγο της στάθηκε στην κρίσιμη χρονική συγκυρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη, και τον ισχυρό συμβολισμό που έχει το Gala για την προβολή της Ελλάδας.

 Η Έλενα Αμβροσιάδου και η Πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας του Μονακό, Σοφία Βαχάρη-Τσουβελεκάκη

Υπογράμμισε πως μπορούμε όλοι να εμπνευστούμε από την δύναμη του παραδείγματος της Μαρία Κάλλας, και να αξιοποιήσουμε την πλούσια παρακαταθήκη της προς όφελος της Ελλάδας.

Πρίγκιπας Αλβέρτο Β' του Μονακό, Αθηναγόρας Ανδριαδάκης και η Πρόεδρος και ιδρύτρια του Maria Callas Monaco Gala & Awards, Ιωάννα Ευθυμίου

Στον κο Αθηναγόρα Ανδριαδάκη, απονεμήθηκε το βραβείο Τουρισμού, με ιδιαίτερες αναφορές στο πολύτιμο έργο που διεξάγει για την ανάδειξη της Ελλάδας στο εξωτερικό και την προώθηση του τουρισμού.

Η Πρόεδρος και Ιδρύτρια του MariaCallas MonacoGala & Awards, Ιωάννα Ευθυμίου στο τραπέζι με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο Β' του Μονακό και τον αδελφό της Πριγκίπισσας Charlene του Μονακό, Gareth Wittstock

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κος Ανδριαδάκης έχει επίσης βραβευθεί το 2018 στο StMoritz για το 1ο Οικολογικό Ξενοδοχείο, ενώ ο ίδιος έχει λάβει συγχαρητήρια από 17 Υπουργεία Τουρισμού Παγκοσμίως για το έργο του.

Αικατερίνη Μάλλιου- Έμη Λιβανίου - Λιάνα Σκουρλή 

Στον Δρ. Βασίλη Γ. Αποστολόπουλο, απονεμήθηκε το βραβείο «Leadership in Healthcare & Corporate Social Responsibility», για την ηγεσία που επέδειξε στον κρίσιμο κλάδο της υγείας στην μάχη κατά της πανδημίας και την κοινωνική του προσφορά.

. Ο Χρήστος Φιωτάκης, National Strength & Conditioning Performance Coach, παρέλαβε το βραβείο του Στέφανου Τσιτσιπά

Ακολούθησε γεύμα υψηλών γαστρονομικών απαιτήσεων από το σεφ Alain Ducasse, μέσα στον ειδικά ανοιξιάτικο διακοσμημένο χώρο, και Art de la table με υπέροχες ανθό συνθέσεις.

.Βασίλης Κάτσος, Νέλλυ Κάτσου, ο Γενικός Επίτημος Πρόξενος της Ελλάδας στο Μονακό, κος Πέτρος Μαχάς 

Σε αυτό τον ιδιαίτερο διάκοσμο έγινε η πρώτη παρουσίαση του λευκώματος coffee table «OperaTables», του γνωστού PRmanager Γιώργου Ντάβλα, που για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στο Μόντε Κάρλο και που πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα.

Το «OperaTables» σε ταξιδεύει σε μοναδικά μέρη, 33 χώρες σε όλο τον κόσμο, και αποτελεί έναν συνδυασμό art de la table και όπερας.

Μηνάς Ανδριαδάκης, Αθηναγόρας Ανδριαδάκης, η Πρόεδρος και ιδρύτρια του Maria Callas Monaco Gala & Awards, Ιωάννα Ευθυμίου

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κονσέρτο όπερας από τους μουσικούς, Stella Almondo (πιάνο), Alexis Gournel (πιάνο), και Elena Kuszheleva (σοπράνο).

.Ο Γιώργος Ντάβλας παρουσίασε για πρώτη φορά το coffee table βιβλίο «Opera Tables» που σε ταξιδεύει σε 33 χώρες σε όλο τον κόσμο, και αποτελεί έναν συνδυασμό art de latable και όπερας

Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι προσκεκλημένοι παρέλαβαν ένα μοναδικό κόσμημα, σχεδιασμένο από την designer κοσμημάτων Χάρις Απέργη, η οποία φιλοτέχνησε και το Maria Callas ring αποκλειστικά για την Πριγκίπισσα Charlene του Μονακό.

Από αριστερά: Βασίλης Κάτσος, το ζεύγος Αθανασίου Χατζηπαυλή, Νέλλυ Κάτσου και Γεράσιμος Μαρίνης

Συμπαρουσιάστρια της εκδήλωσης  ήταν η Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων &Αθλητικής Διπλωματίας Peace & Sport, Ίρις Βλαχούτσικου.


Αικατερίνη Μάλλιου -Λιάνα Σκουρλή -  Λένα Αμβροσιάδου

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εξέχουσες προσωπικότητες, όπως η Πρόεδρος του Crem Louisette Azzoaglio , ο Γενικός Επίτημος Πρόξενος της Ελλάδας στο Μονακό Πέτρος Μαχάς , οι Αντιπρόεδροι της Ελληνικής Κοινότητας του Μονακό Γρηγόρης Στασινόπουλος και Γεράσιμος Μαρίνης, ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Τσουβελεκάκης , ο National Strength & Conditioning Performance Coach Χρήστος Φιωτάκης , η γενική γραμματέας του Princess Grace Foundation U.S.A. Brisa Carleton, η Μάγδα Καλλιτσάντζη , η Hulia Biren της SBM, η Safia El Malqui  υπεύθυνη της Art Monte Carlo, το γνωστό μοντέλο και επιχειρηματίας Victoria Silvstedt, καθώς και η Véronique Alexandre, η Janet Xanthopoulos, η Mary Maringhy, ο Πέτρος Ασκότης , η Έμυ Λιβανίου-Ζησιοπούλου κ.ά.

Ηρώ Βαχάρη-Καμπάνη, Έλενα Κελεσίδη

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ