Με αλογοουρά ή χωρίς; - Ο Ιγκλέσιας των Podemos έγινε πιο συντηρητικός & έκοψε τα μαλλιά & το "σήμα κατατεθέν" του (φώτο- βίντεο)

Ως άλλος Σαμψών. ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, με μία συμβολική κίνηση έκοψε τα μακριά μαλλιά του, για να παραδεχθεί την ήττα του στις εκλογές και να σηματοδοτήσει τις νέες αρχές στη σταδιοδρομία του

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο ηγέτης του ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος Podemos, εταίρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στον κυβερνώντα συνασπισμό στην Ισπανία, ανακοίνωσε πριν από λίγες  μέρες, την αποχώρησή του από την πολιτική μετά την ήττα της αριστεράς στις  περιφερειακές εκλογές της Μαδρίτης.

Η αποχώρηση του από την πολιτική συνοδεύτηκε από μία "δραματική αλλαγή" στην εμφάνιση του.

Ο νεαρός Ισπανός πολιτικός έκοψε την "εμβληματική" αλογοουρά του, σήμα κατατεθέν στην εμφάνιση του.

Σύμφωνα με την La vangouardia, η "τελετή" του κουρέματος είναι μία συμβολική κίνηση που σηματοδοτεί τις αλλαγές που σκέφτεται να κάνει ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, στην επαγγελματική του πορεία.

Η επιστροφή του  στη διδακτική του δραστηριότητα και η πιθανή επιστροφή του στην κριτική δημοσιογραφία μεσοπρόθεσμα, που ανακοινώθηκε σε συνέντευξη με τη La Vanguardia τον περασμένο μήνα, σήμαινε επίσης  ότι μια αλλαγή στην εικόνα του επιβάλλεται.

Μοιάζει περίεργο που όλα τα διεθνή μέσα ασχολούνται στα πρωτοσέλιδα τους με την αλλαγή στην κόμμωση ενός πολιτικού .

Ωστόσο η σημειολογική εξέταση του πράγματος, δίνει τις απαντήσεις.

Η αλογοουρά που τον συνόδευε από την εφηβεία ως εικόνα, έχει απόλυτα συνειδητή αφήγηση και συμβολική αίσθηση.

Είναι αυτή που τον ξεχώριζε από τους συντηρητικούς πολιτικούς της Ισπανίας.

Σύμβολο ρήξης με  το κατεστημένο, επαναστατικής διάθεσης και της ανόδου των Podemos, η αλογοουρά συνόδεψε τον Ιγκλέσιας στην πορεία του στην πολιτική ακόμη κι όταν όλα άλλαζαν γύρω του: από την τραυματική ρήξη με τα άλλα ιδρυτικά στελέχη του κόμματος μέχρι τη σταδιακή δημοσκοπική καθίζηση και από τη σύντομη συγκυβέρνηση με τους Σοσιαλιστές από τη θέση του αντιπροέδρου μέχρι την αποχώρησή του από την κυβέρνηση για να θέσει υποψηφιότητα στις περιφερειακές εκλογές της Μαδρίτης.

Η πιθανότητα να αποχωριστεί ο Ιγκλέσιας την αλογοουρά του είχε συζητηθεί στους Podemos στις εκλογές του 2014 και του 2015, αλλά και όταν εντάχθηκαν στον κυβερνητικό συνασπισμό, αλλά ήταν τόσο χαρακτηριστική, που εκείνος αποφάσισε να την κρατήσει.

Τον περασμένο χρόνο ο Ιγκλέσιας εκμυστηρεύθηκε σε εμπίστους του την επιθυμία του να κόψει τα μαλλιά του για να είναι πιο άνετος, αλλά τελικά προτίμησε να τα δέσει κότσο, αναφέρει η La Vanguardia στο αποκλειστικό ρεπορτάζ της.

Η αποχώρησή του από την πολιτική ήταν, επομένως, η τέλεια ευκαιρία για να παραιτηθεί από ένα χτένισμα που είχε γίνει σύμβολο τόσο για τους ψηφοφόρους του όσο και για τους πολιτικούς του αντιπάλους και τους επικριτές του, οι οποίοι έκαναν κάθε είδους καρικατούρες και καταγγελίες με βάση την εμφάνιση  του.

Ως άλλος Σαμψών. ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, με μία συμβολική κίνηση έκοψε τα μακριά μαλλιά του, για να παραδεχθεί την ήττα του στις εκλογές και να σηματοδοτήσει τις νέες αρχές στη σταδιοδρομία του.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ