Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!Βρες ποιο κούρεμα ταιριάζει στο πρόσωπο σου ανάλογα με το σχήμα του - Mύτες, αφέλειες, καρέ

Βρες το κατάλληλο για σένα...

Ψάχνετε για έναν τρόπο να ανανεώσετε το look σας, αλλά δεν ξέρετε ποιο κούρεμα θα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο το πρόσωπο σας;

Ανακαλύψτε τα μυστικά για να επιλέξετε το ιδανικό hairstyle που θα σας κάνει να κερδίσετε τις εντυπώσεις. Πρόκειται για συμβουλές που θα σας αποκαλύψουν τι σας ταιριάζει και κολακεύει πιο πολύ κάθε σχήμα προσώπου, καθώς και τι θα πρέπει να αποφύγετε στο νέο σας κούρεμα.

Ποιο είναι το ιδανικό κούρεμα για στρογγυλό, παχουλό ή με μάγουλα πρόσωπο

Κουρέματα για στρογγυλό πρόσωπο

Αν το πρόσωπο σας δεν έχει εμφανείς γωνίες, ιδιαίτερα στο πηγούνι, και έχει περίπου ίσο ύψος και πλάτος, τότε είναι στρογγυλό. Αυτό σημαίνει πως τα κουρέματα που το κολακεύουν περισσότερο είναι εκείνα που θα δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση πως είναι πιο μακρύ και θα απαλύνουν τα έντονα μάγουλα.

Το μήκος των μαλλιών δεν είναι περιοριστικό, καθώς υπάρχουν αρκετά κοντά κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα που μπορούν να δείχνουν εξίσου εντυπωσιακά με τα μεσαίου μήκους ή μακριά μαλλιά.

Μια όμορφη επιλογή για να πετύχετε το εφέ αυτό είναι το κούρεμα με πλούσιο όγκο στο επάνω μέρος του κεφαλιού. Κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο οβάλ και μειώνουν οπτικά τη στρογγυλάδα του. Προσοχή όμως, ο όγκος δεν θα πρέπει να είναι μεγάλος στο ύψος των ζυγωματικών ή του πηγουνιού. Γι’ αυτό καλό θα είναι να αποφεύγονται τα έντονα σγουρά μαλλιά. Εναλλακτικά επιλέξτε κυματιστές ή ανάλαφρες μπούκλες.

Εξίσου όμως μαγευτικό αποτέλεσμα δημιουργούν και τα μακριά φιλαριστά μαλλιά ή οι ασυμμετρίες. Τραβούν την προσοχή στο κάτω μέρος του προσώπου, μακριά από τα έντονα ζυγωματικά.

Ιδανικό είναι επίσης το κούρεμα με πλάγια φράντζα ή αφέλειες που χωρίζονται στη μέση (curtain bangs). Τα στοιχεία αυτά προσθέτουν στυλ, ενώ παράλληλα καλύπτουν τα μάγουλα και δημιουργούν τις γωνίες που λείπουν στο στρογγυλό πρόσωπο. Αυτό όμως που θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας είναι οι πλάγιες αφέλειες τύπου φράντζας να έχουν μεγάλη κλίση, χωρίς όμως ξεπερνούν το ύψος του πηγουνιού.

Τα γυναικεία κουρέματα που δεν κολακεύουν καθόλου τα στρογγυλά πρόσωπα είναι όσα έχουν ίσιο περίγραμμα, όπως το κλασσικό καρέ, αλλά και όσα έχουν μήκος στο πηγούνι. Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγονται οι ευθείες αφέλειες. Τείνουν να μικραίνουν το ύψος ενός στρογγυλού προσώπου, τονίζοντας περισσότερο τα μάγουλα και κάνοντας τα να δείχνουν πιο πλατιά.

Κολακευτικά γυναικεία κουρέματα για οβάλ πρόσωπο

Κουρέματα για οβάλ πρόσωπο

Το ωοειδές (οβάλ) σχήμα προσώπου θεωρείται από τους ειδικούς το ιδανικό, καθώς δεν διαθέτει έντονες γωνίες και διατηρεί μια ισορροπία. Το πλάτος του είναι παρόμοιο στο μέτωπο και το πηγούνι, ενώ στα ζυγωματικά είναι λίγο πιο φαρδύ.

Επομένως, οι γυναίκες που διαθέτουν οβάλ πρόσωπο έχουν περισσότερες επιλογές για τα μαλλιά τους. Μπορούν να παίξουν με το μήκος επιλέγοντας από πολύ κοντό μέχρι πολύ μακρύ, με την προϋπόθεση πως η κουπ που θα διαλέξουν δεν θα επιμηκύνει το σχήμα του προσώπου τους.

Άρα ως βασικός κανόνας προκειμένου να βρείτε το τέλειο κούρεμα για οβάλ πρόσωπο είναι να τονίζει τα δυνατά σας χαρακτηριστικά και να αναδεικνύει την προσωπικότητα και το στυλ σας.

Αν η επιλογή του ενιαίου μήκους, όπως το κλασσικό καρέ με χωρίστρα στη μέση, δεν είναι του γούστου σας, μπορείτε να απογειώσετε το look σας προσθέτοντας φράντζα ή αφέλειες. Εξίσου όμως ενδιαφέρουσα είναι και η πρόταση για φιλαριστά μαλλιά.

Όμορφα κοντά ή μακριά κουρέματα για τετράγωνο πρόσωπο

Κουρέματα για τετράγωνο πρόσωπο

Ένα τετράγωνο πρόσωπο χαρακτηρίζεται από έντονες γωνίες στο πηγούνι και περίπου ίδιο πλάτος μετώπου, ζυγωματικών και σαγονιού.

Το κούρεμα που ταιριάζει σε ένα τέτοιο σχήμα προσώπου είναι αυτό που θα το επιμηκύνει και θα απαλύνει τις έντονες γωνίες του. Αυτό βέβαια δεν είναι απόλυτο! Υπάρχει πάντα και η επιλογή να τονίσετε το τετραγωνισμένο πηγούνι σας, αναδεικνύοντας το με ένα ωραίο κόψιμο μαλλιών.

Επομένως, ανάλογα με το αν θέλετε ή όχι να τονίσετε τις γωνίες του προσώπου σας θα προχωρήσετε και στην επιλογή του κατάλληλου κουρέματος.

Αν λοιπόν θέλετε να απαλύνετε το τετράγωνο σχήμα, θα πρέπει να κάνετε ένα λιγότερο γεωμετρικό κούρεμα που δεν θα τις τονίζει. Σε αυτή την περίπτωση είναι προτιμότερο το μήκος των μαλλιών να είναι από το πηγούνι και κάτω. Διαφορετικά, έχει την τάση να τραβάει την προσοχή στο σαγόνι, τονίζοντας περισσότερο τις έντονες γωνίες.

Εναλλακτικά μπορείτε να επενδύσετε στο φιλάρισμα και τις απαλές μύτες που κολακεύουν ένα τετράγωνο πρόσωπο. Με βασική προϋπόθεση όμως οι μύτες να ξεκινούν κάτω από το πηγούνι.

Εξίσου μαγευτικά είναι και τα κουρέματα με πιο στρογγυλό σχήμα, που απαλύνουν τις γωνίες. Τέτοια είναι όσα έχουν όγκο στο επάνω μέρος του κεφαλιού ή αρκετό μήκος, διότι τείνουν να το επιμηκύνουν.

Η προσθήκη μιας πλάγιας φράντζας ή αφελειών που πηγαίνουν προς τους κροτάφους είναι ιδανική επιλογή. Έχει την τάση να μειώνει φαινομενικά το μεγάλο – πλατύ μέτωπο και τραβάει την προσοχή στα μάτια, απομακρύνοντας την από το σαγόνι.

Προσοχή όμως, οι αφέλειες δεν θα πρέπει να είναι ίσιες και πυκνές καθώς θα τετραγωνίσουν ακόμη περισσότερο το σχήμα του προσώπου και θα μειώσουν το ύψος του.

Εντυπωσιακά κουρέματα σε κάθε μήκος για μακρύ – μακρόστενο πρόσωπο

Κουρέματα για μακρύ - μακρόστενο πρόσωπο

Αν το πρόσωπο σας έχει ίδιο πλάτος στο μέτωπο, τα ζυγωματικά και το πηγούνι, ενώ το μήκος του είναι εμφανώς μεγαλύτερο από το πλάτος του, τότε το σχήμα του είναι μακρύ. Αυτό σημαίνει πως τα γυναικεία κουρέματα που το κολακεύουν είναι αυτά που θα δώσουν την ψευδαίσθηση πως είναι πιο κοντό και πιο φαρδύ, πλησιάζοντας έτσι το οβάλ.

Πως θα το πετύχετε αυτό;

Επιλέγοντας κουρέματα που φτάνουν μέχρι τον ώμο και όχι πιο κάτω. Τα πολύ μακριά μαλλιά και ειδικά όταν είναι ίσια και ενιαία σε μήκος τείνουν να προσθέτουν ύψος σε ένα πρόσωπο, κάτι που δεν συνίσταται.

Επομένως, ιδανική ιδέα αποτελεί το καρέ και ιδιαίτερα τα μακρύ. Αν μάλιστα το συνδυάσετε με φράντζα, αφέλειες ή φιλάρισμα, το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο μαγευτικό. Προσοχή όμως, δεν θα πρέπει να υπάρχει πολύς όγκος στο επάνω μέρος του κεφαλιού, διότι θα δώσει ακόμη περισσότερο ύψος στο πρόσωπο.

Αν παρόλα αυτά θέλετε να κάνετε ένα μακρύ κούρεμα, μπορείτε να το τολμήσετε αρκεί να εξισορροπήσετε την κατάσταση προσθέτοντας φιλάρισμα ή μύτες που πλαισιώνουν το πρόσωπο. Με αυτό τον τρόπο προσθέτετε όγκο στα μαλλιά και κάνετε το πρόσωπο να δείχνει πιο πλατύ.

Ενδιαφέρουσα πρόταση για να δώσετε στο κούρεμα σας στυλ είναι η προσθήκη φράντζας ή αφελειών. Έχει την τάση να κρύβει ένα μέρος του μετώπου, κάνοντας το να δείχνει μικρότερο και περιορίζοντας την γενικότερη μακρόστενη εικόνα του προσώπου.

Πιο συγκεκριμένα οι αφέλειες που ταιριάζουν σε ένα μακρύ πρόσωπο είναι σχεδόν όλες, με πιο κολακευτικές τις μακριές που γίνονται ακόμη μακρύτερες στα πλάγια. Εκτός βέβαια αν έχετε μικρό κούτελο, διότι στην προκειμένη περίπτωση θα τονίσει ακόμη περισσότερο το μακρύ σχήμα του προσώπου σας. Οπότε καλό θα είναι να αποφύγετε γενικότερα τις αφέλειες.

Αυτές που καλό θα ήταν να αποφύγετε είναι οι baby bangs, γιατί τονίζουν πιο πολύ το μήκος του προσώπου και θα το κάνουν να φαίνεται ακόμη πιο μακρόστενο.

Αν πάλι προτιμάτε τη φράντζα, τότε η ιδανική για εσάς είναι η πλάγια ή οι curtain bangs. Δημιουργούν και πάλι φαινομενικά ένα πιο κοντό πρόσωπο.

Ποιο κούρεμα ταιριάζει περισσότερο σε ένα πρόσωπο με σχήμα καρδιάς

Κουρέματα για πρόσωπο με σχήμα καρδιάς

Ένα από τα πιο ξεχωριστά σχήματα προσώπου είναι και αυτό της καρδιάς. Πρόκειται για το πρόσωπο που έχει στενό και μυτερό πηγούνι, ενώ το μέτωπο και τα ζυγωματικά είναι πιο φαρδιά.

Για να ομαλοποιήσετε το σχήμα του και να το κάνετε πιο οβάλ θα πρέπει να δοκιμάσετε κουρέματα που δεν τονίζουν το κάτω μέρος του προσώπου, ενώ παράλληλα μειώνουν και το πλάτος του κούτελου. Επομένως, ο όγκος στο επάνω μέρος του κεφαλιού αποτελεί μια πολύ καλή ιδέα. Εξίσου αποτελεσματικά είναι όμως και τα φιλαριστά μαλλιά.

Μια πλάγια φράντζα ή τύπου curtain bangs που ξεκινάει από το φρύδι και καταλήγει στα ζυγωματικά ή πιο κάτω, μπορούν να σας βοηθήσουν στο να κρύψετε ελαφρώς το φαρδύ μέτωπο. Επίσης, το στοιχείο αυτό τείνει να τονίσει περισσότερο τα μάτια σας. Με αυτό τον τρόπο, η προσοχή τραβιέται στη μέση του προσώπου και όχι στα άκρα του.

Όσον αφορά το μήκος, τα κουρέματα που φτάνουν κάτω από το πηγούνι είναι πολύ κολακευτικά. Πιο συγκεκριμένα, τα μαλλιά μέχρι τον ώμο έχουν την τάση να κάνουν το πηγούνι να φαίνεται πιο φαρδύ.

Ποια κουρέματα πάνε σε τριγωνικό πρόσωπο

Κουρέματα για τριγωνικό πρόσωπο

Αντίθετο από το σχήμα καρδιάς είναι το τριγωνικό πρόσωπο. Αυτό σημαίνει πως έχει πιο πλατύ και ίσιο πηγούνι, ενώ στενεύει καθώς πηγαίνει προς το μέτωπο.

Σε αυτή την περίπτωση, ιδανικά είναι τα κουρέματα που θα απαλύνουν το κάτω μέρος του προσώπου, θα το αδυνατίσουν, ενώ παράλληλα θα δώσουν περισσότερο πλάτος στους κροτάφους.

Μια όμορφη πρόταση είναι τα μαλλιά σε μήκος που φτάνει τους ώμους. Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε μακρύτερα κουρέματα με έντονο φιλάρισμα που θα προσθέσει όγκο στους κροτάφους και το πάνω μέρος του κεφαλιού. Εξίσου ωραίο είναι όμως και το φιλαριστό αγορέ κόψιμο που θα τραβήξει το βλέμμα μακριά από το κάτω μέρος του προσώπου.

Εναλλακτικά, μπορείτε να παίξετε με τα χρώματα στα μαλλιά, αλλά και με την χωρίστρα σας για να δημιουργήσετε εντυπωσιακά look.

Τα κουρέματα που πηγαίνουν σε ένα πρόσωπο με σχήμα διαμάντι

Κουρέματα για πρόσωπο με σχήμα διαμάντι

Το πρόσωπο διαμάντι θεωρείται ένα από τα ιδιαίτερα σχήματα. Χαρακτηρίζεται από στενό και μυτερό πηγούνι και μέτωπο, ενώ τα ζυγωματικά του έχουν πλάτος. Γι’ αυτό τον λόγο, το κούρεμα που θα επιλέξετε θα πρέπει να απαλύνει τις έντονες γωνίες του και να το κάνει ελαφρώς πιο φαρδύ.

Ιδανική επιλογή είναι τα κουρέματα μεσαίου μήκους ή τα πιο μακριά με μύτες. Εξισορροπούν την εικόνα του προσώπου, καμουφλάροντας τα μάγουλα και κάνοντας λιγότερο έντονο το πηγούνι.

Εξίσου αποτελεσματικές είναι και η πλάγια φράντζα ή οι curtain bangs. Κρύβουν το στενό μέτωπο και τα ζυγωματικά, αναδεικνύοντας το μυτερό σαγόνι.

Από εκεί και πέρα, συνίσταται να αποφεύγετε τις ίσιες και πυκνές αφέλειες, διότι κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο κοντό και τονίζουν ακόμη περισσότερο το φαρδύ σημείο στα μάγουλα σας.

Tips για κουρέματα με βάση συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του προσώπου

Πέρα από το σχήμα του προσώπου, μεγάλη σημασία στην επιλογή του κουρέματος που θα απογειώσει την εμφάνιση σας παίζουν και κάποια χαρακτηριστικά, όπως το μεγάλο μέτωπο ή η μεγάλη μύτη.

Ποιο είναι λοιπόν το στυλ των μαλλιών που θα τονίσει καλύτερα τα δυνατά σημεία του προσώπου σας, τραβώντας τα βλέμματα μακριά από τα έντονα αυτά στοιχεία;

Ιδανικά γυναικεία κουρέματα για μεγάλο μέτωπο

Γυναικεία κουρέματα για μεγάλο μέτωπο

Αν το μέτωπο σας είναι μεγάλο, καλό θα είναι να επιλέξετε ένα κούρεμα με αφέλειες, φράντζα και γενικότερα λεπτομέρειες που θα καμουφλάρουν το μέγεθος του και θα το κάνουν να δείχνει μικρότερο.

Εναλλακτικά, μπορείτε να παίξετε με τη χωρίστρα σας, η οποία και πάλι μπορεί να κρύψει ελαφρώς ένα μεγάλο μέτωπο. Δοκιμάστε για παράδειγμα μια βαθιά πλάγια χωρίστρα που είναι και μεγάλη τάση για την εποχή.

Κουρέματα που ταιριάζουν σε πρόσωπα με μεγάλη μύτη

Κουρέματα που ταιριάζουν σε πρόσωπα με μεγάλη μύτη

Αν το έντονο χαρακτηριστικό του προσώπου σας βρίσκεται στο κέντρο του, όπως συμβαίνει με μια μεγάλη μύτη, προσπαθήστε να κάνετε ένα κούρεμα που θα απομακρύνει την προσοχή από εκεί και θα εστιάζει στο περίγραμμα.

Συνίσταται λοιπόν να αποφεύγετε τα μαλλιά με μήκος πάνω από το πηγούνι. Αφήνουν ακάλυπτο το πρόσωπο και τονίζουν τα χαρακτηριστικά του. Προτιμήστε κάποιο με μεγαλύτερο μήκος αναφέρει το beautetinkyriaki.

Αν θέλετε να προσθέσετε περισσότερο στυλ στα μαλλιά σας επιλέξτε αφέλειες, φράντζα ή μύτες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ