Οι νύφες της δεκαετίας του 30: Καπέλα, λουλούδια και φορέματα από ρεγιόν - Τι επέλεγαν οι γυναίκες για τον γάμο τους (φωτό)

Άλλες φορούσαν περίτεχνα νυφικά με δαντέλα και άλλες απλά φορέματα

 

Καπέλα, λουλούδια και headpieces ήταν ανάμεσα στα αξεσουάρ που επέλεγαν οι γυναίκες της δεκαετίας του 30 για την ημέρα του γάμου τους.

Τα φουστάνια τους, άλλοτε μακριά και άλλοτε πιο κοντά, ήταν φτιαγμένα από δαντέλα, μετάξι ή ρεγιόν, μια πιο οικονομική επιλογή για τις μέλλουσες νύφες.

Έχοντας την εμπειρία του κραχ (το 1929) οι άνθρωποι στρέφονται στο σινεμά για να πάρουν λίγη από την αίγλη που λείπει από τις ζωές τους.

Ωστόσο η παγκόσμια οικονομική ύφεση δεν δίνει σε όλους την ευκαιρία να φορέσουν το νυφικό των ονείρων τους.

Ενώ ορισμένες γυναίκες, όπως θα δείτε και στις φωτογαρφίες που βρήκαμε στο vintage.es, φορούν περίτεχνα φορέματα με δαντέλα και κεντήματα άλλες επιλέγουν απλά φουστάνια με λουλούδια ή και χωρίς καθόλου σχέδια.

Μιλώντας στον Insider η Mara Urshel, συνιδρυτής της μπουτίκ Kleinfeld Bridal (από την περίφημη εκπομπή “Say Yes to the Dress” , είχε πει αναφορικά με τα νυφικά της δεκαετίας του 193ο ότι συνήθως ήταν απλά, με κομψή σιλουέτα, μακριά μανίκια και ψηλό λαιμό.

«Αν θυμηθώ την μητέρα μου που παντρεύτηκε την δεκαετία του 30 δεν είχε κάποια τουαλέτα. Ήταν περισσότερο ένα απλό μεταξωτό, slim φόρεμα».

Σύμφωνα πάλι με το Refinery29 την δεκαετία εκείνη οι περισσότερες νύφες επέλεγαν είτε φορέματα από ρεγιόν - που ήταν πιο φτηνό - ή απλά φορούσαν τα νυφικά των μαμάδων τους. 

Ήταν το πιο πρακτικό πράγμα που μπορούσαν να κάνουν δεδομένης της εποχής.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες με τις νύφες του 30 στο κεντρικό SLIDESHOW

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ