Ντίνα Νικολάου: Δύο διαφορετικά πιάτα με πρωταγωνιστή τα ρωσικά πελμένι - Προτιμάτε σε σούπα ή με βούτυρο και πάπρικα;

Σε μια ελαφριά σούπα με κοκκαλοζούμι αλλά και «σουρωτά» με καβουρισμένο βούτυρο και σχοινόπρασο

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά κόκκαλα από μοσχάρι, σπασμένα σε κομμάτια
2 καρότα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
2 κλωνάρια σέλερι
2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
1 ντομάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε χοντρά κομμάτια
1 κουτ. σούπας κεδροκούκουτσα
100 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο σε κόκκους
1 φύλλο δάφνη
5-6 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

50 γρ. βούτυρο αγελαδινό
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Γιαούρτι στραγγιστό

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το ntinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1 Για τα πελμένι: Προετοιμάζω τα πελμένι από τη βασική συνταγή ΕΔΩ.

ΒΗΜΑ 2 Για τη σούπα: Πλένω καλά τα κόκκαλα και τα βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτω τόσο νερό όσο να τα σκεπάζει και βάζω σε δυνατή φωτιά. Από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός τα αφήνω για 10 λεπτά. Αδειάζω τα κόκκαλα σε σουρωτήρι και τα ξεπλένω με κρύο νερό να φύγει ο αφρός. Καθαρίζω την κατσαρόλα την επαναφέρω στη φωτιά και ζεσταίνω το ελαιόλαδο. Ρίχνω τα λαχανικά και τα σοτάρω για 4 λεπτά. Προσθέτω τα καθαρά κόκκαλα και γεμίζω την κατσαρόλα με 4 λίτρα καθαρό νερό.

ΒΗΜΑ 3 Σε ένα κομμάτι τούλι δένω τα κεδροκούκουτσα, το πιπέρι, τη δάφνη και το θυμάρι και ρίχνω το δεματάκι στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνω και βράζω για 1 ώρα. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά. Τοποθετώ 1 μεγάλο σουρωτήρι σε μια καθαρή κατσαρόλα και σουρώνω εκεί τον ζωμό.

ΒΗΜΑ 4 Βάζω στη φωτιά και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός ρίχνω τα πελμένι. Βράζω για 10 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά, αφαιρώ τα μισά πελμένι σε ένα πιάτο και σερβίρω τα υπόλοιπα με τον ζωμό.

ΒΗΜΑ 5 Για τα σουρωτά: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί καλά. Πασπαλίζω την πάπρικα και 1 λεπτό μετά ρίχνω τα πελμένι. Ανακινώ το τηγάνι για να βραχούν καλά από το βούτυρο και τα σερβίρω σε πιατέλα. Σκορπίζω λίγο σχοινόπρασο και λίγο γιαούρτι.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ