Μεγάλη φωτιά στην Άνδρο: Σε εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης - Εκκενώθηκαν 2 οικισμοί (φωτό & βίντεο)

Σε ετοιμότητα παραμένει και ο οικισμός Άρνη

Μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Άνδρο με τις Αρχές να έχουν προχωρήσει στην εκκένωση δύο οικισμών.

Πρόκειται για τους οικισμούς Ρέματα και Ατένι, ενώ σε ετοιμότητα παραμένει και ο οικισμός Άρνη, καθώς η πυρκαγιά, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, έχει ανοίξει σε μεγάλη έκταση, λόγω των ισχυρών ανέμων που φτάνουν και τα επτά μποφόρ και το δύσβατο της περιοχής.

Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται από την Πυροσβεστική, η απομάκρυνση των κατοίκων είναι προληπτική, καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει κοντά στους οικισμούς, αλλά μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ, 04.04.21, ώρα 10.30 ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΑΤΕΝΙ, ΛΟΓΩ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ Προς τους διαμένοντες...

Δημοσιεύτηκε από Dimitris Lotsaris στις Κυριακή, 4 Απριλίου 2021

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα και θα διερευνηθούν μετά την κατάσβεση, ενώ φήμες ότι ξεκίνησε από ΙΧ που άρπαξε φωτιά δεν ευσταθούν καθώς αυτό συνέβη σε άλλη περιοχή, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη νύχτα στην περιοχή Ρέματα έχει πάρει διαστάσεις και έχει εξαπλωθεί σε μεγάλη έκταση, ενώ συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, για αυτό με εντολή του Αρχηγού του Σώματος, Στέφανου Κολοκούρη, μεταφέρθηκε στην Άνδρο και δεύτερο αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ από την Ελευσίνα, ενώ στις 13.00 αναχώρησε πλοίο από την Ραφήνα, το οποίο μίσθωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για να μεταφέρει 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα από την Αθήνα.

Έτσι, συνολικά θα επιχειρούν στην πυρκαγιά 55 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της ΕΜΑΚ, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα (ένα του ΠΣ και ένα του Στρατού).

Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και εθελοντές με δικά τους οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

 

Επίγειες δυνάμεις από Αθήνα στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στην Άνδρο

Ειδικότερα ο Οδήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης σε ανάρτηση του στο Facebook έγραψε:

«ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ “FB THEOLOGOS” ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΕΠΙΓΕΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

Μετά τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Άνδρου, Δημήτρη Λοτσάρη, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στυλιανό Πέτσα και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά, αποφασίστηκε ο άμεσος απόπλους του οχηματαγωγού “FB THEOLOGOS” από το λιμάνι της Ραφήνας προς την Άνδρο, προκειμένου να μεταφερθούν επίγειες δυνάμεις για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης του πύρινου μετώπου, που ξέσπασε τα χαράματα της Κυριακής, 04 Απριλίου.

Στην πυρκαγιά ήδη επιχειρούν Δυνάμεις του τοπικού, Πυροσβεστικού  Κλιμακίου, της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, του Δήμου, του ΣΕΔΑ, καθώς και εναέριες δυνάμεις, ιδιώτες και πεζοπόρο Τμήμα ΕΜΑΚ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ, 04.04.21, ώρα 11.59 ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ “FB THEOLOGOS” ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΕΠΙΓΕΙΩΝ...

Δημοσιεύτηκε από Dimitris Lotsaris στις Κυριακή, 4 Απριλίου 2021

Ο Δήμος Άνδρου και προσωπικά ο Δήμαρχος, Δημήτρης Λοτσάρης, ευχαριστεί όλους όσους συνεισφέρουν από την πρώτη στιγμή που ενέσκηψε η πυρκαγιά, καθώς και την ακτοπλοϊκή εταιρεία

Fast Ferries, για την άμεση μεταφορά των πρόσθετων δυνάμεων κατάσβεσης.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ