Η Ντίνα Νικολάου και τα απίθανα γλυκά της: Κορμός παγωμένος με φράουλες - «Κρύβει» 3 δυνατές γεύσεις

 Σοκολατένιο κέικ, αφράτη κρέμα και ηδονικές φράουλες. Αν σας έχει περισσέψει κέικ το οποίο έχει μπαγιατέψει, είναι ευκαιρία να το «ανακυκλώσετε» δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. φρέσκες φράουλες
1 κέικ σοκολάτας*

Για την κρέμα

1 λίτρο φρέσκο γάλα
20 γρ. κορν φλάουρ
40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Δάκου
200 γρ. ζάχαρη καστανή
2 κρόκους αυγών
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το ntinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1 *Παρασκευάζω το κέικ ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ κάνοντάς το εξ ολοκλήρου σοκολατένιο. Το αφήνω να κρυώσει εντελώς.

ΒΗΜΑ 2 Ξεκινάω την κρέμα. Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα και προσθέτω το μείγμα του μπολ. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά, σκεπάζω με μεμβράνη (να εφάπτετε στην κρέμα) και την αφήνω να κρυώσει καλά.

ΒΗΜΑ 3 Συναρμολόγηση: Πλένω τις φράουλες, τις σκουπίζω και τις κόβω σε λεπτές φέτες. Στρώνω με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα για κέικ διαστάσεων 12×22 εκ. Παίρνω τις φέτες φράουλας και τις στρώνω σε μονή στρώση στην βάση αλλά και στα τοιχώματα (θα κολλήσουν εύκολα γιατί είναι η μεμβράνη που θα τις συγκρατεί).

ΒΗΜΑ 4 Αδειάζω το 1/3 της ποσότητας της κρύας κρέμας και στρώνω 1 σειρά φέτες κέικ. Συνεχίζω με τον ίδιο ρυθμό εναλλάσοντας κρέμα και κέικ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Στην τελευταία στρώση θα πρέπει να υπάρχει μια σειρά κέικ.

ΒΗΜΑ 5 Τυλίγω τον κορμό με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 4 ώρες να σφίξει καλά. Αναποδογυρίζω σε μια μακρόστενη πιατέλα και αφαιρώ τη μεμβράνη. Σερβίρω αμέσως.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ