Ζέτα Δούκα: Οι φωτό με τις γυναίκες της ζωής της - «Αυτές με έμαθαν να σέβομαι, να διεκδικώ, να φροντίζω τους γύρω μου, να ονειρεύομαι»

Για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με μια δυνατή ανάρτηση στο Instagram η Ζέτα Δούκα τιμά τις γυναίκες της ζωής της, αλλά και ολόκληρου του κόσμου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η ηθοποιός μοιράστηκε ορισμένες φωτογραφίες στα social media τις οποίες συνόδευσε με ένα μακροσκελές κείμενο.

Photo: Instagram/zetadouka

Στις εικόνες την βλέπουμε μεταξύ άλλων μαζί με την μητέρα της, την κόρη της Θάλεια αλλά και με καλές της φίλες όπως η ηθοποιός Μαρία Ναυπλιώτου.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zeta Douka (@zetadouka)

«Η ζωή μου όλη περιστοιχίζεται από ΓΥΝΑΙΚΕΣ!

Γυναίκες που με έμαθαν να σέβομαι, να διεκδικώ , να αγωνίζομαι γι αυτά που πιστεύω, να φροντίζω τους γύρω μου, να ονειρεύομαι , να υλοποιώ τα όνειρα μου!

Γυναίκες που πάσχιζαν να χωρέσουν στο κοστούμι που τους έραψαν οι πατριαρχικές κοινωνίες και κάποιες από αυτές , κατάφεραν να το σκίσουν.

Δεν πίστεψα ποτέ ότι υπάρχει κάτι που δεν μπορούμε να καταφέρουμε οι γυναίκες. Για να το καταφέρουμε όμως , χρειάζεται να είμαστε ΕΝΩΜΕΝΕΣ.

Photo: Instagram/zetadouka

Τα καλύτερα πράγματα που μου έχουν συμβεί, τα πιο δύσκολα , συνέβησαν επειδή ενωθήκαμε καποιες γυναίκες με κοινούς στόχους και μεγάλο πάθος.

Ναι, οι γυναίκες πρέπει να αλληλοστηριζόμαστε. Πρέπει να έχουμε αλληλεγγύη, κατανόηση και κοινή γραμμή σε αυτά που διεκδικούμε.

Μόνο ενωμένες μπορούμε να έχουμε τη δύναμη που χρειάζεται προκειμένου να πείσουμε την κοινωνία να εφαρμόσει την ισότητα που γράφεται στους νόμους.

Photo: Instagram/zetadouka

Βεβαίως, οπως όλα τα σημαντικά, είναι και θέμα εκπαίδευσης.

Αν διδάξουμε στα παιδιά μας την αποφασιστικότητα, το δικαίωμα σε κάθε όνειρο, την αναφαίρετη προσπάθεια για κάθε επαγγελματικό προσανατολισμό, την αξιοκρατία ως κριτήριο κατάκτησης ενός στόχου , την καταργηση στερεοτύπων και τον σεβασμό στον συνάνθρωπο, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε βάλει έναν θεμέλιο λίθο για μια κοινωνία πραγματικής ισότητας» έγραψε στο ποσ της η Ζέτα Δούκα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ