Άση Μπήλιου: Ο Δίας στα 12 ζώδια - Ο «ευεργέτης» πλανήτης που συμβολίζει την ευημερία, τη φιλοσοφία και τη σοφία

Βρείτε σε ποιο ζώδιο έχετε τον Δία στο γενέθλιο ωροσκόπιό σας

Όσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε το ζώδιο ή τον ωροσκόπο μας, άλλο τόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τον ρόλο των πλανητών στον αστρολογικό μας χάρτη, αφού μας παρέχουν πληροφορίες τόσο για τον εαυτό μας όσο και για τους άλλους στη ζωή μας.

Ένας από τους πιο σπουδαίους πλανήτες στον αστρολογικό μας χάρτη είναι και ο Δίας. Και δεν είναι μόνο σπουδαίος ο ρόλος του, αλλά και ευεργετικός. Για την παραδοσιακή αστρολογία ο Δίας θεωρείται «ευεργέτης» πλανήτης. Αν σκεφτεί κανείς ότι με τον τεράστιο όγκο του στο πλανητικό μας σύστημα προστατεύει τη γη μας από τα διαστημικά «υπολείμματα», τότε δεν είναι τυχαία ίσως η κατάταξη του στους ευεργέτες πλανήτες.

Ο Δίας στην αστρολογία είναι ο πλανήτης που συμβολίζει την ευημερία, τη φιλοσοφία και τη σοφία. Είναι ο πλανήτης της τύχης στον αστρολογικό μας χάρτη που δείχνει πώς και που εμφανίζονται οι ευκαιρίες και η τύχη στη ζωή μας. Το ζώδιο, στο οποίο βρίσκεται, δείχνει το πώς.

Ο οίκος δείχνει το πού. Δείχνει ακόμη τις φιλοσοφικές και πνευματικές μας ανησυχίες, τα ταξίδια, τη σχέση με άλλους πολιτισμούς και κουλτούρες, την πίστη στον Θεό ή σε κάτι ανώτερο από εμάς, την ανώτατη εκπαίδευση. Ό,τι αγγίζει ο Δίας στο ωροσκόπιο μας το μεγεθύνει, κάτι που θα το δούμε αργότερα και στο κεφάλαιο με τις όψεις. Θεωρείται δείκτης επιτυχίας, φήμης και μιας τυχερής ζωής.

Βρείτε σε ποιο ζώδιο έχετε τον Δία στο γενέθλιο ωροσκόπιό σας πατώντας εδώ.

Δίας στον Κριό

Έχετε ακλόνητη πίστη στον εαυτό σας και στις δυνατότητες σας και γι’ αυτό δεν διστάζετε να ρισκάρετε και να αναλαμβάνετε τολμηρές πρωτοβουλίες. Παίρνετε τις καταστάσεις στα χέρια σας χωρίς καθυστέρηση και δεν αφήνετε ανεκμετάλλευτες τις ευκαιρίες που σας παρουσιάζονται. Σας ενθουσιάζει καθετί καινοτόμο ή πρωτοποριακό και παθιάζεστε όταν είστε σε θέση να καθοδηγήσετε τους άλλους. Πολύ συχνά, αποτελείτε έμπνευση για τους ανθρώπους γύρω σας, εξαιτίας του δυναμισμού, του θάρρους σας και του κουράγιου που επιδεικνύετε. Αυτός είναι και ο λόγος που σας ταιριάζουν ηγετικές θέσεις. Εμπλέκεστε διαρκώς σε νέα εγχειρήματα και σε ανταγωνιστικές ή δυναμικές δραστηριότητες, διότι μέσα από αυτές προοδεύετε και εξελίσσεστε. Οι στόχοι και η προσπάθεια κατάκτησης τους, είναι μια διαδικασία που δίνει νόημα στη ζωή σας. Ωστόσο, πολύ συχνά μπορεί να φέρεστε επιθετικά σε όποιον διαφωνεί μαζί σας ή ακόμα και εριστικά. Επιπλέον, η υπερβολική βιασύνη και ο παρορμητισμός που σας διακρίνει, μπορεί να σας κάνουν να χάσετε σημαντικές ευκαιρίες μέσα από τα χέρια σας.

Δίας στον Ταύρο

Τα βήματα σας προς την επιτυχία χαρακτηρίζονται από λογική, οργάνωση και μεθοδικότητα. Είστε γενικά συγκρατημένοι σαν άνθρωποι και δεν κάνετε άσκοπες και ριψοκίνδυνες κινήσεις, ούτε ακολουθείτε σχέδια που δεν έχουν ρεαλιστική βάση. Ακολουθείτε μία συγκεκριμένη και σταθερή πορεία και δεν παρεκκλίνετε από αυτή, ούτε παρασύρεστε εύκολα. Η άνεση και η ηρεμία είναι βασικές προϋποθέσεις για την καθημερινότητά σας και μέσα από αυτό τον τρόπο ζωής βρίσκετε νόημα. Επίσης, έχετε πολύ καλή σχέση τόσο με τα οικονομικά και τον υλικό κόσμο όσο και με το σώμα και τη σεξουαλικότητα. Έχετε πίστη στο μέλλον και είστε αισιόδοξοι όταν έχετε αποκτήσει όσα θεωρείτε ότι χρειάζονται για να έχετε μια άνετη ζωή και όταν έχετε δημιουργήσει μια ρουτίνα που σας προσφέρει ασφάλεια και σας κάνει παραγωγικούς. Το να προσπαθείτε υπερβολικά για να κερδίσετε χρήματα ή για να αποκτήσετε υλικά αγαθά, μπορεί να σας στερεί πιο ουσιώδη πράγματα όπως η πνευματική επέκταση. Επιπλέον, η υπερβολική ανάγκη για οργάνωση και για συγκεκριμένη ρουτίνα, μπορεί να σας κάνει διστακτικούς, με αποτέλεσμα να χάνετε σημαντικές ευκαιρίες και να παραμένετε στάσιμοι.

Δίας στους Διδύμους (σε αδυναμία)

Οι επικοινωνιακές σας δεξιότητες και η ανάγκη σας για μάθηση, είναι τα χαρακτηριστικά που σας βοηθάνε να εξελιχθείτε και να προοδεύσετε. Έχετε πολλά και διαφορετικά ενδιαφέροντα και δεν διστάζετε να πειραματίζεστε και να εμπλουτίζετε τις εμπειρίες και τις γνώσεις σας, είτε μέσω διαβάσματος είτε μέσω μετακινήσεων. Διαθέτετε ευφυΐα και ορθολογιστική σκέψη σε τέτοιο βαθμό που ορισμένες φορές μπορεί να σας χαρακτηρίζουν ψυχρούς, ενώ δεν διαθέτετε πίστη και αισιοδοξία για το αύριο. Οι πληροφορίες, οι επαφές σας και οι διασυνδέσεις σας, παίζουν καθοριστικό ρόλο για την πορεία και την πνευματική σας εξέλιξη. Τίποτα δεν περνά απαρατήρητο από μπροστά σας και δεν αποκλείεται να αποτελείτε μια ανεξάντλητη πηγή πληροφοριών και γνώσης για τους άλλους. Το γράψιμο, η μετάδοση γνώσεων και η χρήση του λόγου με οποιοδήποτε τρόπο, είναι εκείνες οι δραστηριότητες που σας δίνουν νόημα και αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, η τάση που έχετε να τα αντιμετωπίζετε όλα ανάλαφρα και επιφανειακά, ίσως να σας κάνει να παραβλέπετε ή να μην υπολογίζετε τυχόν εμπόδια και σοβαρές συνέπειες που μπορεί να συνοδεύουν τις πράξεις σας.

Διαβάστε τι σημαίνει ο Δίας και στα υπόλοιπα ζώδια στο asibiliou.gr.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ