Ο Νίκος Αλιάγας στηρίζει το IFG με συναρπαστικές λήψεις από την Ελλάδα - Δείτε τις υπέροχες ασπρόμαυρες φωτογραφίες

Τα έργα διατίθενται κατά αποκλειστικότητα από τον ίδιο για τους κοινωφελείς σκοπούς του Ιδρύματος, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας – γκαλερί του οίκου Τέχνης |'n Art|.   

Το International Foundation for Greece (IFG) προβαίνει σε μία καλλιτεχνική κίνηση προώθησης μίας σειράς φωτογραφικών έργων του Επίτιμου Προέδρου του Ιδρύματος, Νίκου Αλιάγα, εμπνευσμένα από την Ελλάδα.

Τα έργα διατίθενται κατά αποκλειστικότητα από τον ίδιο για τους κοινωφελείς σκοπούς του Ιδρύματος, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας – γκαλερί του οίκου Τέχνης |'n Art|.   

Πρόκειται για μία από κοινού πρωτοβουλία της ιδρύτριας και Προέδρου του International Foundation of Greece Ασπασίας Λεβέντη και του επίτιμου προέδρου του Ιδρύματος Νίκου Αλιάγα. 

Graines-du-temps-

Την επιμέλεια των έργων του Νίκου Αλιάγα έχει αναλάβει η ιδρύτρια του οίκου |'n Art|, αρχαιολόγος, μουσειολόγος και επιμελήτρια, Νέλλη Φίλη, υπεύθυνη του Πολιτιστικού Τμήματος του IFG.

Crepuscule-a-Stamna

Ο Νίκος Αλιάγας και η φωτογραφία 

Γεννημέννος στο Παρίσι από Έλληνες γονείς με καταγωγή από το Μεσολόγγι και τη Λευκάδα, ο αναγνωρισμένος, πολυτάλαντος και πολυσχιδής Νίκος Αλιάγας , πέραν της επιτυχήμενης καριέρας του ως καταξιωμένου δημοσιογράφου και τηλεοπτικού - ραδιοφωνικού παρουσιαστή, χαράζει μια εξίσου λαμπρή πορεία ως καλλιτέχνης - φωτογράφος.

Το αυθεντικό πάθος του για τη φωτογραφία αναπτύχθηκε από την νεανική του ηλικία ενώ στις αρχές του 2000 επήλθε η επανασύνδεση του με αυτήν την οικεία για τον ίδιο καλλιτεχνική έκφραση με την οποία μέχρι και σήμερα καταπιάνεται με ιδιαίτερο ζήλο  και διεθνή αναγνώριση.

Ο Έλληνας δημοσιογράφος και παρουσιαστής, που έχει διαγράψει μια απόλυτα επιτυχημένη πορεία στον χώρο της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου στη Γαλλία και τις γαλλόφωνες χώρες, τα τελευταία χρόνια δεν αποχωρίζεται τη φωτογραφική του μηχανή  με αποτέλεσμα η προσωπική συλλογή του να αριθμεί πλέον χιλιάδες φωτογραφίες.

Flamands-roses-se-croisent

Είναι δε παγκοσμίως γνωστή η αγάπη του για την ασπρόμαυρη φωτογραφία. 

Οι διαδικτυακοί του φίλοι στα social media απολαμβάνουν καθημερινά τις εικόνες του και τον τρόπο που βλέπει το αντικείμενο του φωτογραφικού του πόθου, ενώ τα καλοκαίρια εκατομμύρια άνθρωποι ζουν λίγες στιγμές στη χώρα μας μέσα από τα μάτια και τον φακό του Νίκου Αλιάγα.

Cap-Sounion-2020 
 

Το International Foundation for Greece  ιδρύθηκε στο Λονδίνο από τον Γιώργο και την Ασπασία Λεβέντη, με στόχο τη δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου στήριξης των ομάδων του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη χώρα μας. Στοχεύουν στη χρηματοδότηση και αναμόρφωση νοσοκομειακών μονάδων, στην αγορά ειδικού ιατρικού εξοπλισμού, ασθενοφόρων και οχημάτων ταχείας ανταπόκρισης καθώς και στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για τα σχολεία και ευαγή ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ