Έκτακτη ανακοίνωση από το παλάτι του Μπάκιγχαμ: Οριστικά εκτός της βασιλικής οικογένειας ο Πρίγκιπας Χάρι & η Μέγκαν Μαρκλ (φώτο)

Τελεσίδικη μορφή παίρνει το "διαζύγιο" του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ από τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας.

Ο Δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ, ένα χρόνο μετά την παραίτηση σους από τους τίτλους τους,  δήλωσαν σήμερα στη βασίλισσα Ελισάβετ ότι δεν θα επιστρέψουν ως "εργαζόμενα μέλη" στη βασιλική οικογένεια, αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν παραιτήθηκαν από ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας το Μάρτιο του 2020 με σκοπό να κερδίσουν τα δικά τους χρήματα, στις Η.Π.Α, όπου έχουν υπογράψει συμφωνίες με την Spotify και τη Netflix , οι οποίες  εκτιμάται ότι αξίζουν πάνω από 100 εκατομμύρια λίρες.

Η παραίτηση από εργαζόμενα μέλη της βασλικής οικογένειας, σημαίνει για το ζευγάρι που ζει τώρα σε ένα αρχοντικό 11 εκατομμυρίων λιρών στο Montecito της Καλιφόρνια, ότι χάνουν τα αξιώματα τους στην Κοινοπολιτεία

Η οριστική απόφαση ελήφθη μετά από συνομιλίες μεταξύ του Δούκα του Σάσεξ και των μελών της Βασιλικής Οικογένειας, σε μια εκπληκτική εβδομάδα για τις σχέσεις του ζευγαριού με το παλάτι και ενώ ο ο παππούς του Χάρι ο Δούκας του Εδιμβούργου νοσηλεύεται στο King Edward VII Hospital στο Λονδίνο, αναφέρει η Daily Mail

Από την πλευρά της η βασίλισσα τους αφαιρεί όλες τις δραστηριότητες και τις τιμητικές υποχρεώσεις που τους είχαν ανατεθεί ως ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας, τα οποία θα διανεμηθούν σε άλλα μέλη της οικογένειας.

Οι στρατιωτικοί, Κοινοπολιτειακοί και φιλανθρωπικοί σύλλογοι που θα επανέλθουν στη Βασίλισσα είναι: οι Royal Marines, RAF Honington, Royal Navy Small Ships and Diving, The Queen's Commonwealth Trust, The Rugby Football Union, The Rugby Football League, The Royal National Theatre και η Ένωση Πανεπιστημίων Κοινοπολιτείας.

Ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν που ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι περιμένουν τον μικρότερο αδερφό του Άρτσι, το δεύτερο τους παιδί, πρόκειται να δώσουν από κοινού συνέντευξη στην Oprah Winfrey στις 7 Μαρτίου

Εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ δήλωσε:

"Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ επιβεβαίωσαν στην Αυτού Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα ότι δεν θα επιστρέψουν ως εργαζόμενα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας.

"Μετά από συνομιλίες με τον Δούκα, η Βασίλισσα τους ενημέρωσε ότι δεδομένου ότι απομακρύνθηκαν από το έργο της Βασιλικής Οικογένειας, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν με τις ευθύνες και τα καθήκοντα που συνοδεύουν τα ενεργά μέλη της.

"Οι τιμητικές στρατιωτικές υποχρεώσεις και οι βασιλικές προστασίες του Δούκα και της Δούκισσας θα επιστραφούν στην Αυτού Μεγαλειότητα, προτού αναδιανεμηθούν μεταξύ των εργαζομένων μελών της Βασιλικής Οικογένειας.

"Αν και όλοι λυπούνται για την απόφασή τους, ο Δούκας και η Δούκισσα παραμένουν πολύ αγαπημένα μέλη της οικογένειας".

H ανακοίνωση του Χάρι και της Μέγκαν ήρθε λίγα λεπτά αργότερα

Εκπρόσωπος του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ δήλωσε:

"Όπως αποδεικνύεται από τη δουλειά τους κατά το παρελθόν έτος, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ παραμένουν αφοσιωμένοι στο καθήκον και την υπηρεσία τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο και έχουν προσφέρει τη συνεχή υποστήριξή τους τις οργανώσεις που έχουν εκπροσωπήσει ανεξάρτητα από τον επίσημο ρόλο τους.

Μπορούμε όλοι να ζήσουμε μια ζωή σε υπηρεσία. Η υπηρεσία είναι καθολική. "

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr