Πέθανε από κορωνοϊό στα 100 του ο Τομ Μουρ - ειρωνεία; Είχε μαζέψει εκατομμύρια για την πανδημία & για να στηρίξει τα νοσοκομεία

Η βασίλισσα Ελισάβετ έστειλε μήνυμα στην οικογένεια του

Πέθανε στα 100 του χρόνια ο Τομ Μουρ. Ο άντρας που κατόρθωσε μέσα στην πανδημία να μαζέψει εκατομμύρια λίρες για το NHS.

Ο «Κάπτεν Τομ» πέθανε ειρηνικά στο νοσοκομείο, με την οικογένειά του να βρίσκεται στο πλευρό του σύμφωνα και με την ανακοίνωση που έκαναν οι οικείου του.

Μάλιστα σύμφωνα με την dailymail η βασίλισσα Ελισάβετ έστειλε μήνυμα στην οικογένεια. 

Η ανακοίνωση του βρετανικού παλατιού ανέφερε ότι: «Η βασίλισσα Ελισάβετ έστειλε προσωπικό μήνυμα στην οικογένεια του Τομ Μουρ για να τους δώσει συλλυπητήρια.

Είχε χαρεί ιδιαίτερα όταν γνώρισε τον Τομ Μουρ πέρυσι στο Windsor και τώρα η σκέψη εκείνης και ολόκληρης της βασιλικής οικογένειας είναι μαζί τους (με την οικογένεια)».

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον από μεριάς του είπε ότι:

«Ο κάπτεν Τομ Μουρ ήταν ένας ήρωας με την βαθύτερη έννοια. Στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο πάλεψε για την ελευθερία. Είναι απίστευτο πως στα 100 του χρόνια κατάφερε να μαζέψει πάνω από 32 εκατομμύρια δολάρια για το NHS. Έγινε πηγή έμπνευσης για την χώρα και για ολόκληρο τον κόσμο. Η σκέψη μας είναι με την κόρη του Χάνα και την οικογένειά του».

Ο βετεράνος του Β Παγκοσμίου Πολέμου νοσηλευόταν εδώ και κάποιες μέρες στο νοσοκομείο με κορωνοϊό.

Είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης τον περασμένο Απρίλιο κάνοντας γύρους στον κήπο του ενόψει των 100ων γενεθλίων του!

Με τους γύρους του, στο πρώτο κύμα της πανδημίας Covid-19, κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερες από 30 εκατομμύρια λίρες για το βρετανικό σύστημα υγείας.

Μάλιστα κατέρριψε δύο παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες και χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ