Ήρθε η ώρα να φτιάξετε τις πιο ωραίες βάφλες της ζωής σας - Η συνταγή κατευθείαν από το Παρίσι από το διάσημο Pastry Chef του Ritz

O François Perret, ο διάσημος ζαχαροπλάστης του Ritz στο Παρίσι, αποκαλύπτει τη βραβευμένη συνταγή του για σπιτικές βάφλες 

Αγαπημένο κλασσικό γλυκό οι βάφλες και ο François Perret, ο διάσημος Pastry Chef στο περίφημο ξενοδοχείο Ritz του Παρισιού, στο τελευταίο του βιβλίο  "Instants Sucrés au Ritz Paris", δίνει τη βραβευμένη συνταγή του για βάφλες.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη François Perret (@francoisperret)

Σύμφωνα με τη γαλλική Vogue οι βάφλες του François Perret, είναι το αγαπημένο γλυκό των Παριζιάνων.


Η συνταγή για βάφλες σεφ François Perret

Για 5 έως 6 άτομα

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Ψήσιμο: ανάλογα με τη φόρμα για τις βάφλες

Συστατικά

-340 g ασπράδια αυγών

-7,5 g λεπτό αλάτι

-55 g μαύρη ζάχαρη

-190 g βούτυρο 

-2,5 g σκόνη από στικ βανίλιας

-35 cl πλήρες γάλα 

-310 g αλεύρι για γλυκά 

Για το σερβίρισμα 

-Ζάχαρη άχνη

-σαντιγύ

- τριμμένη σοκολάτα

Εκτέλεση

Στο μπολ ενός μίξερ, χτυπήστε το ασπράδι αυγού, το αλάτι και τη μαύρη ζάχαρη Δουλέψτε τα χτυπώντας μέχρι να  αφρατέψουν. Λιώστε το βούτυρο με τη σκόνη βανίλιας, προσθέστε κρύο γάλα και προσθέστε το μίγμα στο μίξερ με τα αυγά και μαύρη ζάχαρη.

Στο μπολ ενός άλλου μίξερ, κοσκινίστε το αλεύρι. Χτυπήστε ελαφρά με μέτρια ταχύτητα, προσθέστε σταδιακά το προηγούμενο μείγμα. 

Ανακατέψτε τα δύο μίγματα με μία μαρίζ . Στη συνέχεια ζεσταίνετε τη φόρμα της βάφλας  στους 200 ° C στο φούρνο. .Χρησιμοποιήστε μια μεσαία φόρμα χωρητικότητας 20 cl (10 cm σε διάμετρο)

Βάλτε το μίγμα στη φόρμα . Περιμένετε 10 δευτερόλεπτα πριν κλείσετε το φούρνο. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα με την κουζίνα . Παρακολουθήστε το ψήσιμο.

Σερβίρετε σε ζεστά πιάτα πασπαλίζοντας τις βάφλες με μια γενναία δόση άχνης ζάχαρης 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ