Δεν χρωστάς τίποτα και σε κανέναν: Η ανασφάλεια είναι ο μεγαλύτερος εχθρός στις σχέσεις μας

Δεν χρειάζεται να χάνουμε χρόνο με ανθρώπους που δεν μας φέρονται ισάξια

Η ανασφάλεια φοράει πολλές μάσκες, το αποτέλεσμα της όμως είναι προφανές. Σκοτώνει τις ανθρώπινες σχέσεις, την χαρά σου και την υγεία της σχέσης.

Κρύβει μέσα μισά συναισθήματα, εμμονή με το εγώ, επιτηδευμένη στεναχώρια προς το άλλο άτομο.

Όλοι έχουμε περάσει μέσα από τέτοιες σχέσεις, όπου πάντα υπάρχει η αίσθηση πως μονίμως υπάρχει μια κόντρα και μια επίδειξη ικανοτήτων. Μια αίσθηση του ανολοκλήρωτου και της απόστασης.

Το άτομο που κουβαλάει τόση ανασφάλεια δεν θα αλλάξει απ τη μια στιγμή στην άλλη. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να ψάξεις έναν άνθρωπο με υγιή συναισθήματα. Αυτή η κατάσταση συνέχεια θα ρουφάει τη χαρά σου και την οικειότητα σου, γράφει η  Ελένη Κακλαμάνου στο Awaken.gr.

Καθημερινά όλοι καλό θα ήταν να δουλεύουμε με τον εαυτό μας, να περνάμε χρόνο μαζί του, να τον αγαπάμε και να αποβάλλουμε όλα τα αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να λιμνάζουν ανά διαστήματα μέσα μας. Όποιος θεωρεί πως χωρίς να το κάνει αυτό , είναι ισορροπημένος, υπάρχει η συνέπεια πολλών αρνητικών συναισθημάτων προς τον περίγυρο του και κατά κύριο λόγο στον εαυτό του.

Μια σχέση με ανασφάλεια λοιπόν, έχει ασταθή χαρακτήρα και ποιότητα, είναι πολύ ρευστή και ποτέ δεν μπορεί να σου δώσει πραγματική αγάπη. Μην εθελοτυφλείς δεν μπορείς να κάνεις κάτι απ τη μεριά σου, μόνο να είσαι ανικανοποίητος και στο τέλος να τα βάλεις κι εσύ με τον εαυτό σου πιστεύοντας πως και εσύ φταις γι αυτή την κατάσταση.

Όμως όχι! Η πιο σοφή επιλογή είναι να βγάλεις το λουρί απ αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση και απλά να βρεις ανθρώπους οι οποίοι είναι έτοιμοι για όμορφα συναισθήματα. Όπου θα ανεβάζει ο ένας τον άλλον θα μπορείτε να επικοινωνείτε σε ένα όμορφο πλαίσιο, καλοπροαίρετα και δίχως να υπάρχουν υποχθόνιες σκέψεις.

Δεν χρειάζεται να χάνουμε χρόνο με ανθρώπους που δεν μας φέρονται ισάξια. Ο θησαυρός πάει με τον θησαυρό. Και δεν χρωστάς τίποτε και σε κανέναν για να λαμβάνεις υποδεέστερα συναισθήματα! Η ζωή ρέει και πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ