Το eirinika εύχεται χρόνια πολλά στη Νένα Μεντή που σήμερα γίνεται 75 χρονών – Η κορυφαία ηθοποιός, η χηρεία στα 30 & η κόρη της (Φωτό & Βίντεο)

"Όταν έχασα τον πρώτο μου άντρα, 34 χρονών…"

Η Νένα Μεντή, Ελληνίδα ηθοποιός, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Δεκεμβρίου 1945. Είναι κόρη του Σπήλιου Μεντή και της Λαμπρινής Πατσή.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nena Menti / Νένα Μεντή (@nenamenti_insta)

Ο πατέρας της, δημόσιος υπάλληλος, διακρίθηκε ως μουσικοσυνθέτης και στιχουργός. Ο παππούς της από την πλευρά του πατέρα της, Χρήστος Μεντής του Παναγιώτη, γεννήθηκε στη Βλαχοκερασιά Αρκαδίας.

Είναι επίσης ανιψιά του ηθοποιού Κώστα Μεντή και εξαδέλφη του ηθοποιού-ποιητή Χρήστου Βαλαβανίδη, η μητέρα του οποίου ήταν αδελφή του πατέρα της. Η Νένα παντρεύτηκε με τον ηθοποιό, Κώστα Στυλιάρη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 34 ετών το 1975. Έχει μια κόρη, τη Μαρία, δασκάλα χορού, με τον δεύτερο σύντροφό της, ηθοποιό Σταύρο Μερμήγκη.

Το οικογενειακό περιβάλλον της Νένας φαίνεται να διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην κατοπινή σταδιοδρομία της.

Η πρώτη της επαφή με το θέατρο έγινε στο Λαύριο, τη δεκαετία του 1950, όταν η οικογένεια Μεντή ζούσε εκεί.

Συμμετείχε με ένα μικρό ρόλο, στην παράσταση «Νευρικός Κύριος» του Ψαθά, την οποία είχε σκηνοθετήσει ο πατέρας της. Εκείνη αμέσως δήλωσε στον πατέρα της ότι, όταν μεγαλώσει, θα γίνει ηθοποιός. Αν και τότε ο πατέρας της απάντησε ότι μπορείς «να γίνεις ό,τι θες», η Νένα πιστεύει ότι στην πραγματικότητα ο πατέρας της δεν ήθελε η κόρη του να γίνει ηθοποιός.

«Είμαι από ένα φτωχό σπίτι, δεν είχα ποτέ λεφτά, πέρασα πάρα πολύ δύσκολα οικονομικά στην ζωή μου και σε μεγάλη ηλικία δηλαδή. Γενικά έψαχνα πάντα να βρω τον χώρο μου για να επιβιώσω. Δεν κατέθετα τα όπλα. Δυσκολεύτηκα πολύ, άφησα το θέατρο για 5 χρόνια, άνοιξα ένα μαγαζί. Από εκεί και πέρα οι δουλειές είναι λίγο τυχαίες. Είχα την τύχη να με θεωρεί ο χώρος καλή ηθοποιό, που θα βγάλω πέρα έναν ρόλο, ένα σίριαλ. Και κάπως έτσι ερχόντουσαν οι δουλειές», είχε αναφέρει σε συνέντευξη της στο boro.gr και στην Άννα Δρούζα.

Αργότερα, μετά το θάνατο του πατέρα της, η μητέρα της αποκάλυψε ότι όντως ο πατέρας της δεν ήθελε η κόρη του να γίνει ηθοποιός γνωρίζοντας το χαρακτήρα της και την απαξίωση του επαγγέλματος στη χώρα μας και θέλοντας να την προστατεύσει από άσκοπες απογοητεύσεις και ταλαιπωρίες. Ο ισχυρός της χαρακτήρας, το πείσμα της, η αυτοπεποίθησή της και η αισιοδοξία της την βοήθησαν να ξεπεράσει τα εμπόδια.

«Την φοβηθήκατε την σκηνή; Εγώ ποτέ! Από μικρό παιδί την αντιμετώπισα σαν να ήταν το σπίτι μου. Γενικά, δεν είμαι άνθρωπος που φοβάται.

Ο φόβος είναι έλλειψη αυτοπεποίθησης. Αν δεν έχεις πάρει δύναμη και πίστη στον εαυτό σου από το σπίτι σου, την έβαψες! Μετά όλα είναι αδιέξοδα. Όποια αυτοπεποίθηση και αν αποκτήσεις αργότερα με τη δουλειά σου, όσο πετυχημένος και αν γίνεις, δεν θα έχεις σταθερά θεμέλια. Πρέπει από μικρό παιδί να ξέρεις ότι αξίζεις.

Ότι αξίζεις όσο και οι άλλοι, έτσι;», είχε παραδεχτεί παλιότερα σύμφωνα με το in.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ