Οι νικήτριες φωτογραφίες του Wildlife Photographer Of the Year: Η ομορφιά της άγριας ζωής σε εκπληκτικά κλικς

Μαγικά κλικς... 

Ο θεσμός Wildlife Photographer of The Year, ίσως ο μεγαλύτερος με θέμα την άγρια ζωή στον κόσμο, εγκαινιάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1960.

Ξεκίνησε το 1965 και διοργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου

Φέτος η επιτροπή είχε να επιλέξει τις καλύτερες ανάμεσα σε 49.000.

 

 

Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού κέρδισε η εντυπωσιακή και σίγουρα μη αναμενόμενη εικόνα μιας τίγρης.

 

 

 

 

Ο Ρώσος φωτογράφος Σεργκέι Γκορσκόφ ήθελε να φωτογραφίσει μια τίγρη της Σιβηρίας, κάτι που δεν ήταν καθόλου εύκολο.

 

 

Οι λήψεις απεικονίζουν μοναδικές στιγμές από τη ζωή των άγριων ζώων, εκπληκτικές εικόνες της φύσης, αλλά και από τη σχέση ανθρώπων και ζώων.

Oι κριτές ξεχώρισαν τις εικόνες που θεωρούν ότι αποτυπώνουν καλύτερα την άγρια ζωή, σε μια εποχή που η τελευταία βάλλεται εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας (μόλυνση περιβάλλοντος, κ.ά.).

 

 

 

 

 

Περισσότερες φωτογραφίες στο  nhm.ac.uk

Oι κατηγορίες είναι πολλές ανάμεσα σε αυτές οι: Κατηγορία «10 ετών και κάτω», Κατηγορία «Συμπεριφορά: αμφίβια και ερπετά», «Συμπεριφορά: πουλιά», «15-17 χρονών». 

Με έκφραση απόλυτης ικανοποίησης, η θηλυκή τίγρης της Σιβηρίας αγκαλιάζει ένα αρχέγονο έλατο τρίβοντας επάνω στο φλοιό το μάγουλό της για να αφήσει τη μυρωδιά της. Το είδος αυτό είναι απειλούμενο, υπολογίζεται σε περίπου 500-600 άτομα, γι’ αυτό και η λήψη της φωτογραφίας από τον Ρώσο Sergey Gorshkov δεν ήταν καθόλου εύκολη. Άξιζε όμως η ταλαιπωρία, αφού κέρδισε το μεγάλο βραβείο του διαγωνισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ