«Κάθε μέρα στην Αρχαία Ελλάδα» στο COSMOTE HISTORY HD

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς θα κάνει πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY HD την Τρίτη 1/12 στις 22.00

 

Την καθημερινή ζωή των Αρχαίων Ελλήνων και τη σύνδεσή της με τον σύγχρονο πολιτισμό, την ιστορία και τις παραδόσεις παρουσιάζει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ, σε παραγωγή COSMOTE TV και σκηνοθεσία της βραβευμένης Μαριάννας Οικονόμου («Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες») «Κάθε μέρα στην Αρχαία Ελλάδα».

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς θα κάνει πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY HD την Τρίτη 1/12 στις 22.00 

Η αναδρομή στο παρελθόν πραγματοποιείται μέσα από ποικιλία οπτικοακουστικού υλικού, συνεντεύξεις και αφηγήσεις ειδικών επιστημόνων, οι οποίοι ξεδιπλώνουν πτυχές και πρακτικές της καθημερινότητας των Αρχαίων Ελλήνων, για θέματα όπως ο ιδιωτικός βίος, οι απολαύσεις, η θρησκεία κ.ά., αναγνωρίζοντας στοιχεία εκείνης της ζωής στο σήμερα.

Στην πρεμιέρα της σειράς, παρουσιάζεται το θέμα της Υγείας στην καθημερινότητα των Αρχαίων.

Εξετάζοντας ιατρικά χειρουργικά εργαλεία και οστά που βρέθηκαν σε ανασκαφές, αποκαλύπτονται οι συνηθέστερες ασθένειες που αδυνατούσαν να αντιμετωπίσουν οι γιατροί της εποχής. Παράλληλα, στο πρώτο επεισόδιο αποτυπώνονται η εξέλιξη της ιατρικής, τα στοιχεία της αρχαίας πρακτικής που διατηρούνται μέχρι και σήμερα, ενώ απαντώνται ερωτήματα που αφορούν στον τρόπο προστασίας της δημόσιας υγείας στις πόλεις-κράτη της Αρχαίας Ελλάδας. 

Αμέσως μετά την προβολή του στο COSMOTE HISTORY HD, κάθε επεισόδιο της σειράς «Κάθε μέρα στην Αρχαία Ελλάδα» θα είναι διαθέσιμο μέσα από τον δωρεάν, on demand κατάλογο της COSMOTE TV (υπηρεσία COSMOTE TV PLUS).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ