Μέγκαν Μαρκλ: ''Απέβαλα, ήξερα πως έχανα το δεύτερο παιδί μου, ενώ κρατούσα το πρώτο''

Ένα συγκλονιστικό άρθρο που μιλάει για την απώλεια... 

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε η Μέγκαν Μαρκλ, σύζυγος του Πρίγκιπα Χάρι. Η Δούκισσα του Σάσεξ, με άρθρο της στους New York Times  με τίτλο «Ο απώλειες που μοιραζόμαστε», αποκάλυψε την πιο σκοτεινή περίοδο της ζωής της.

Η ίδια μίλησε για την αποβολή που είχε τον περασμένο Ιούλιο. Η Μέγκαν Μαρκλ χαρακτηριστικά γράφει ότι έχασε το δεύτερο παιδί της αφού ένιωσε «μια έντονη κράμπα» την ώρα που άλλαζε πάνα στον γιο της Άρτσι.

Εξήγησε δε πως το να χάνεις ένα παιδί σημαίνει ότι κουβαλάς μια σχεδόν αφόρητη θλίψη, που πολλές γυναίκες έχουν αισθανθεί αλλά λίγες μιλούν ανοιχτά γι' αυτήν.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «ίσως το μονοπάτι προς τη θεραπεία αρχίζει με τις απλές λέξεις: Είσαι καλά;» Η μοιρασιά του πόνου είναι το βασικό παυσίπονο, εξηγεί.

Συγκεκριμένα, έγραψε: «Ήταν ένα πρωί του Ιουλίου που ξεκινούσε όπως κάθε άλλη συνηθισμένη μέρα: Ετοιμασία πρωινού. Τάισμα των σκύλων. Λήψη βιταμινών. Εύρεση της χαμένης κάλτσας. Μάζεμα του μαρκαδόρου που είχε πέσει κάτω από το τραπέζι. Μάζεμα των μαλλιών μου σε αλογοουρά προτού σηκώσω τον γιο μου από την κούνια του».

Και συνεχίζει: «Μετά την αλλαγή της πάνας του, ένιωσα μια αιχμηρή κράμπα. Έπεσα στο πάτωμα με τον Άρτσι στην αγκαλιά, σιγοψιθυρίζοντας ένα νανούρισμα για να μας κρατήσω ήρεμους, μια χαρούμενη μελωδία που ερχόταν σε αντίθεση με την αίσθηση πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Ήξερα, καθώς έπιανα το πρωτότοκο παιδί μου, πως έχανα το δεύτερο».

«Λίγες ώρες αργότερα, βρισκόμουν στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου, κρατώντας το χέρι του συζύγου μου. Ένιωσα την ηρεμία των παλμών του και φίλησα τις αρθρώσεις του, βρεγμένες από τα δάκρυα και των δυο μας. Κοιτάζοντας τους παγωμένους, λευκούς τοίχους, τα μάτια μου θόλωσαν από τα δάκρυα. Προσπάθησα να φανταστώ πώς θα θεραπευόμασταν».

«Η απώλεια και ο πόνος έχουν πλήξει τον καθέναν από εμάς μέσα στο 2020,» αναφέρει στο άρθρο της στους Νew York Times. 

 «Σε αυτή την Ημέρα των Ευχαριστιών, καθώς σχεδιάζουμε μια γιορτή όπως ποτέ άλλοτε, με πολλούς από εμάς μακριά από τους αγαπημένους μας, μόνους, αρρώστους και ίσως στην προσπάθεια να βρούμε κάτι να κρατηθούμε, ας φροντίσουμε να ρωτήσουμε άλλους αν είναι καλά. Όσο και αν διαφωνούμε, όσο κι αν βρισκόμαστε σε απόσταση, η αλήθεια είναι ότι είμαστε πιο κοντά από ποτέ λόγω όσων ατομικά και συνολικά έχουμε υποστεί φέτος,» έγραψε.

«Προσαρμοζόμαστε σε μια νέα κανονικότητα, όπου τα πρόσωπα καλύπτονται από μάσκες, αλλά μας υποχρεώνουν να κοιτάμε ο ένας τον άλλον στα μάτια. Για πρώτη φορά, ύστερα από πολύ καιρό, ως άνθρωποι βλέπουμε πραγματικά ο ένας τον άλλον. Είμαστε εντάξει; Θα είμαστε!», γράφει κλείνοντας το άρθρο της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ