Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!Πως να εξαφανίσετε τους μαύρους κύκλους με τα κατάλληλα προϊόντα μακιγιάζ

Πείτε αντίο στους μαύρους κύκλους.. 

Ένα από τα πιο συνηθισμένα και αρκετά ενοχλητικά δερματικά προβλήματα που μας απασχολούν είναι οι μαύροι κύκλοι. Δεν είναι όμως κάτι που δεν λύνεται εύκολα, καθώς υπάρχουν πολλοί φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, αλλά και το κορυφαίο όπλο ομορφιάς των γυναικών που δεν είναι άλλο από το μακιγιάζ.

Για κάποιες από εμάς είναι ένα στιγμιαίο πρόβλημα που προκύπτει από το έντονο στρες, την κούραση, την αϋπνία ή την αφυδάτωση. Υπάρχουν όμως και γυναίκες που ταλαιπωρούνται από μια σχετικά μόνιμη σκιά που οφείλεται σε κληρονομικούς παράγοντες, στην αναιμία και σε άλλα προβλήματα υγείας.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, μπορούμε να εξαφανίσουμε τους μαύρους κύκλους με τη βοήθεια του μακιγιάζ. Γνωρίζοντας την τεχνική για την τέλεια κάλυψη τους και έχοντας τα κατάλληλα καλλυντικά προϊόντα, όπως το corrector και το κονσίλερ, μπορούμε να τους κάνουμε να μην φαίνονται καθόλου.

Δείτε την τεχνική μακιγιάζ που εξαφανίζει τους έντονους μαύρους κύκλους και εν μέρει τις σακούλες κάτω από τα μάτια.

Tips για τέλεια κάλυψη των έντονων μαύρων κύκλων

Ακόμη και το καλύτερο κονσίλερ για μαύρους κύκλους σε συνδυασμό με ένα καλυπτικό κορέκτορ δεν μπορεί να δώσει την λαμπερή και φρέσκια αυτή όψη στο βλέμμα, αν η εφαρμογή τους δεν γίνει σωστά.

Δείτε λοιπόν με ποια σειρά και με ποιον τρόπο πρέπει να απλώνετε τα συγκεκριμένα καλυπτικά προϊόντα, προκειμένου να έχετε ένα άριστο μακιγιάζ που θα κρύβει τα κουρασμένα σας μάτια.

Πρώτα η ενυδάτωση της περιοχής κάτω από τα μάτια

Πέρα από την κατανάλωση αρκετής ποσότητας νερού κατά την διάρκεια της ημέρας προκειμένου να παραμείνει το δέρμα σας ενυδατωμένο, δεν πρέπει να αμελείτε την εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας ματιών με ταμποναριστές κινήσεις.

Μπορεί το συγκεκριμένο βήμα να μην αποτελεί μέρος του μακιγιάζ, αλλά είναι πολύ σημαντικό για τη δημιουργία μιας υγιούς βάσης που θα κάνει το corrector και το κονσίλερ να σταθούν καλύτερα χωρίς να σπάσουν.

Κάλυψη μαύρων κύκλων

Primer ματιών για πιο σταθερό αποτέλεσμα

Αν θέλετε το μακιγιάζ σας να φαίνεται φυσικό και να μην ξεχωρίζει, μια βάση θα βοηθήσει την επιδερμίδα να γίνει πιο λεία και ομοιόμορφη.

Με αυτό τον τρόπο ο καμβάς σας θα είναι πιο σωστός για να πετύχετε την τέλεια κάλυψη των μαύρων κύκλων. Πιο συγκεκριμένα θα δώσετε τη δυνατότητα στα καλυπτικά καλλυντικά σας να απλωθούν πιο όμορφα και να μην δημιουργήσουν το λεγόμενο cakey εφέ που τονίζει ακόμη περισσότερο τη σκιά κάτω από τα μάτια σας.

Εφαρμόστε λοιπόν το primer κάτω από τα μάτια με ταμποναριστές κινήσεις και συνεχίστε στο επόμενο προϊόν.

Το βήμα αυτό είναι προαιρετικό, αλλά έχει μεγάλη σημασία στο τελικό αποτέλεσμα.

Εφαρμόστε το κατάλληλο corrector για μαύρους κύκλους

Σε περίπτωση που το concealer από μόνο του δεν μπορεί να καλύψει τους μαύρους κύκλους, θα χρειαστείτε τη βοήθεια ενός κορέκτορ. Πρόκειται για ένα χρωματιστό concealer που διορθώνει τις δυσχρωμίες του δέρματος, κάνοντας τον τόνο της επιδερμίδας ομοιόμορφο.

Επειδή, οι μαύροι κύκλοι, όπως συνηθίζουμε να τους αποκαλούμε, είναι στην ουσία μπλε – μωβ θα χρειαστείτε το αντίθετο από αυτά χρώμα κορέκτορα για να τους εξαφανίσετε. Δηλαδή κάποιο με ροζ, πορτοκαλί ή κόκκινους υποτόνους.

Ανάλογα με το πόσο ανοιχτόχρωμη ή σκούρα είναι η επιδερμίδα σας θα πρέπει να επιλέξετε και το κατάλληλο χρώμα. Όσο πιο ανοιχτό τόνο έχει το δέρμα σας τόσο πιο ροζ – πορτοκαλί πρέπει να είναι το corrector. Αντίθετα, όσο πιο σκούρο είναι το δέρμα, τόσο πιο κόκκινο πρέπει να είναι το προϊόν που θα εφαρμόσετε. Οι αποχρώσεις αυτές θα κάνουν τα μάτια σας να μην δείχνουν κουρασμένα, χαρίζοντας σας μια φρέσκια και νεανική όψη.

Σε περίπτωση βέβαια που οι μαύροι κύκλοι σας έχουν κόκκινη όψη, για να τους εξαφανίσετε θα χρειαστείτε ένα πράσινο κορέκτορ. Ενώ αν θέλετε να αντιμετωπίσετε την θαμπή τους όψη ένα μωβ.

Εφαρμόστε το προϊόν με τα δάχτυλα, με ένα πινέλο ή ένα beauty blender, κάνοντας κινήσεις blending μέχρι να γίνει ομοιόμορφο με το δέρμα σας.

Κονσίλερ και κορρέκτορ για μαύρους κύκλους

Χρήση κονσίλερ για να εξαφανίσετε τους μαύρους κύκλους

Αφού λοιπόν διορθώσετε τις δυσχρωμίες, σειρά έχει η κάλυψη τους με concealer. Χρησιμοποιώντας το με τον σωστό τρόπο, μπορείτε να κάνετε το βλέμμα σας πιο ξεκούραστο και φρέσκο.

Σημαντικό είναι να προσέξετε να μην υπερβάλλετε με την ποσότητα. Βάζοντας αρκετό κονσίλερ προκειμένου να καλύψετε τους μαύρους κύκλους, ενδέχεται να πέσετε στην παγίδα του cakey εφέ. (το concealer δείχνει σπασμένο και όχι ομοιόμορφο με την επιδερμίδα). Έτσι, το πρόσωπο και το βλέμμα σας θα δείχνει κουρασμένο και γερασμένο.

Φροντίστε λοιπόν να εφαρμόζετε λίγη ποσότητα με ταμποναριστές κινήσεις. Σχηματίστε ένα ανάποδο τρίγωνο που ξεκινάει κάτω από τα μάτια και ολοκληρώνεται πλάγια από τη μύτη και απλώστε το. Στη συνέχεια, ταμπονάρετε το με ένα χαρτομάντηλο για να σταθεροποιηθεί.

Πέρα από την ποσότητα, μεγάλη σημασία παίζει και το χρώμα του κονσίλερ που θα επιλέξετε. Δεν θα πρέπει να είναι πολύ σκούρο, ούτε πολύ ανοιχτό για να μην ξεχωρίζει. Η ιδανική απόχρωση είναι 1-2 τόνους πιο ανοιχτό από το δέρμα σας.

Επίσης, συνιστάται να αποφύγετε τα πολύ λευκά καλυπτικά προϊόντα. Τείνουν να γκριζάρουν τους μαύρους κύκλους.

Εξίσου σημαντική είναι όμως και η υφή του κονσίλερ που θα διαλέξετε. Αν χρειάζεστε ενυδάτωση προτιμήστε κάποιο υγρό, ενώ αν έχετε λιπαρότητα κάποιο σε μορφή πούδρας. Γενικότερα πάντως, τα concealer που προσφέρουν την καλύτερη κάλυψη είναι τα κρεμώδη.

Σε περίπτωση που το προϊόν που έχετε κάνει το σημείο να δείχνει αφυδατωμένο και ξερό, απλά αναμείξτε το με λίγη κρέμα ματιών πριν την εφαρμογή του, αναφέρει το beautetinkyriaki

Πούδρα σεταρίσματος για ολοκληρωμένη και τέλεια κάλυψη

Η setting powder, όπως αποκαλείται, έχει την ικανότητα να σταθεροποιεί το μακιγιάζ και να το κάνει να διαρκεί περισσότερο. Εφαρμόζοντας τη λοιπόν μετά το concealer, μπορείτε να διατηρήσετε την τέλεια κάλυψη των μαύρων κύκλων, έχοντας έτσι ένα ξεκούραστο και φρέσκο βλέμμα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Μαύροι κύκλοι, τέλος!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ