Α. Λινού – Κορωνοϊός: Αναμένεται αύξηση νεκρών & διασωληνωμένων - Ο ιός επιβιώνει για ώρες στις επιφάνειες (Βίντεο)

«Μας προβληματίζει η συμπεριφορά που έχει μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού»

Για την έξαρση της πανδημίας στην Ελλάδα και την αύξηση των νεκρών το τελευταίο 24ωρο μίλησε η καθηγήτρια επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού εκφράζοντας τον προβληματισμό της για την έρευνα που δείχνει ότι οι μισοί Έλληνες δεν φέρονται διατεθειμένοι να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

 

«Επειδή το τελευταίο δεκαπενθήμερο αυξάνονται τα κρούσματα περιμένουμε να δούμε και περισσότερους ίσως διασωληνωμένους και νεκρούς που πραγματικά είναι επώδυνο» είπε.

 

Η κ. Λινού, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, παρατηρείται καλύτερη εικόνα στην Ελλάδα, αλλά όπως είπε χρειάζεται έντονη προσπάθεια και σε προσωπικό και σε κεντρικό Πολιτειακό επίπεδο για να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση.

 

Η κ. Λινού επεσήμανε ακόμη ότι «δεν πρέπει να ανταλλάσσουμε τα πράγματά μας γιατί ο κορωνοϊός επιβιώνει για ώρες στις επιφάνειες».

 

 

 

Η καθηγήτριας επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, εξέφρασε ακόμη τον προβληματισμό της για την έρευνα που δείχνει ότι οι μισοί Έλληνες δεν φέρονται διατεθειμένοι να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Όπως υποστήριξε, «πρέπει να αρχίσουν και καμπάνιες υπέρ του εμβολίου».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ