Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

18 Αμερικανοί βουλευτές ζητούν την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα - Η επιστολή τους στον Boris Johnson (φωτό)

Μία σημαντική πρωτοβουλία εν όψει του 2021... 

Το θέμα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας τέθηκε στο Αμερικανικό Κογκρέσο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zócalo Public Square (@thepublicsquare) on

18 Αμερικανοί Βουλευτές, με επιστολή τους στον Βρετανό Πρωθυπουργό, Boris Johnson, ζήτησαν να ξεκινήσουν και πάλι «με σοβαρότητα» οι συζητήσεις για το εν λόγω ζήτημα.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Yiamouris Studio (@yiamouris) on

 

«Τα γλυπτά υπήρξαν πηγή διαμάχης για πολλές δεκαετίες. Η Ελλάδα θέλει εδώ και καιρό να επιστρέψουν τα γλυπτά του Παρθενώνα...» τονίζεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, την οποία υπογράφουν τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής για ελληνικά θέματα του Κογκρέσου, όπως αναφέρει η Daily Mail

 

 

Μάλιστα, οι Αμερικανοί βουλευτές κάλεσαν τον Johnson να παροτρύνει «την κυβέρνησή του να διαπραγματευτεί με την ελληνική κυβέρνηση σοβαρά για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα», με στόχο η επιστροφή να έχει γίνει το 2021, οπότε και συμπληρώνονται 200 χρόνια από την ίδρυση του ελληνικού κράτους. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maki (@mvd253) on

 

«Είμαστε ευγνώμονες για τις προσπάθειές σας αλλά και την καλή θέλησή σας για την στήριξη των ιστορικά ειδικών σχέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ και αναμένουμε την περαιτέρω ενίσχυσή τους με την ολοκλήρωση θεμάτων όπως αυτά» τονίζουν οι βουλευτές. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Thomas Arthurton (@arthurtonthomas) on

 

Μάλιστα, όπως τονίζει η Daily Telegraph, «τα μέλη του Κογκρέσου ευχαριστούν τον Johnson γιατί φροντίζει τα γλυπτά του Παρθενώνα. Γνωρίζουν ότι ο Boris Johnson αντιλαμβάνεται την ελληνική ιστορία καλύτερα από οποιονδήποτε και τον καλούν να κάνει το σωστό».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝐂𝐡𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚 (@christina_torounidi) on

 

Το δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν μια ευκαιρία για τον Βρετανό Πρωθυπουργό «να μείνει στην ιστορία ως ένας πολιτικός που σέβεται τόσο την ιστορία της Βρετανίας όσο και τη νέα θέση της χώρας στον κόσμο μετά το Brexit».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Αντώνης Καραδήμος (@_anthony.k_) on

 

Να σημειωθεί πως τα Γλυπτά του Παρθενώνα αφαιρέθηκαν από τον 7ο κόμη του Έλγιν, Τόμας Μπρους - ο οποίος ήταν πρεσβευτής στην Οθωμανική Κωνσταντινούπολη - από την Ελλάδα, μεταξύ του 1803 και του 1812. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by City Guide London (@ctyguidelondon) on

 

Η Βρετανική Κυβέρνηση τα αγόρασε από τον Έλγιν το 1816 και από τότε βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, με πλήθος προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό να ζητούν την επιστροφή τους στην Ελλάδα, όλα αυτά τα χρόνια. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ