Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!Good news: Ένας πρότυπος παιδότοπος με παιχνίδια από φυσική ξυλεία & ανακυκλώσιμα υλικά - Δημιουργικές ώρες για όλη την οικογένεια (φωτό)

Ο νέος πρότυπος φυσικός παιδότοπος της Φιλοθέης δόθηκε σε λειτουργία την περασμένη Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου... 

Ο μεγαλύτερος χώρος φυσικής αναψυχής του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού, εστιάζει στην αειφορία, την οικολογία, καθώς και στα παιδαγωγικά κριτήρια, ενώ λαμβάνει απόλυτα υπόψη την ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα των εφήβων.

Παρεμβάσεις τέτοιας κλίμακας συναντώνται σπάνια μέσα στον αστικό ιστό της ελληνικής πόλης, μιας και αντίστοιχα παραδείγματα μπορούμε να συναντήσουμε μόνο σε περιοχές όπως το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στο Ζάππειο.

Η ολοκαίνουργια παιδική χαρά Μακεδονίας απευθύνεται σε νήπια, παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και οι εξοπλισμοί της ξεφεύγουν από τα συμβατικά πρότυπα ελληνικών παιδικών χαρών! Ταυτόχρονα, ο χώρος είναι μοναδικός όσον αφορά την εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον και το πράσινο που διαθέτει ο συγκεκριμένος Δήμος.

Το σύνολο των εξοπλισμών είναι κατασκευασμένο από φυσική ξυλεία και το μεγαλύτερο μέρος των δαπέδων αποτελείται από υδατοπερατα υλικά. Επιπλέον, στις επιφάνειες πτώσης των εξοπλισμών δεν έχουν χρησιμοποιηθεί καθόλου μη ανακυκλώσιμα υλικά, παρά μόνο φυσικά υλικά, όπως το βότσαλο.

Με τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει για δημιουργικό παιχνίδι, η παιδική αυτή χαρά γίνεται τόπος συνάντησης για όλη την οικογένεια!

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού, Δημήτρης Γαλάνης, δηλώνει ιδιαίτερα περήφανος για αυτό το έργο, αφού θεωρεί ότι η εναρμόνισή του με το φυσικό περιβάλλον του Προαστίου, η αποκλειστική κατασκευή των παιχνιδιών από φυσικά υλικά και το ιδιαίτερο ανάγλυφο πάνω στο οποίο έχουν όλα χτιστεί, θα προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες για ελεύθερο δημιουργικό παιχνίδι στα παιδιά του Προαστίου μας!

Η Παιδική Χαρά Μακεδονίας άνοιξε επίσημα τις πόρτες της και σας περιμένει!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ