Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δημιουργεί: Εύκολα, θεϊκά παστάκια με βανίλια & σοκολάτα

Φτιάξτε αυτά τα σπιτικά παστάκια με επικάλυψη σοκολάτας! 

Υλικά Συνταγής

2½ φλ. αλεύρι γ.ο.χ
2 ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλ. αλάτι
1 φλ. μαλακό βούτυρο
1¾ φλ. ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
2 βανίλιες
1¼ φλ. γάλα
1 φλ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
1 πακέτο μπισκότα σοκολάτας (σπασμένα σε χοντρά κομμάτια)

Για την επικάλυψη

60 γραμ. βούτυρο μαλακό
3¾ φλ. ζάχαρη άχνη
1/4 φλ. κακάο
2 κ.σ γάλα
1 βανίλια

 

Ευχαριστούμε θερμά την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Εκτέλεση

Για τα σπιτικά παστάκια κέικ βανίλια σοκολάτα, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170 °C. Βουτυρώνουμε ένα ρηχό μακρόστενο ταψάκι. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Χτυπάμε το βούτυρο με ένα μίξερ χειρός για 1΄. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να κρεμώσει το μείγμα. Σκάβουμε τις άκρες του μπολ με μία σπάτουλα.

Χτυπάμε για ακόμα 2΄το μέιγμα. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα. Τέλος, ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας.

Αδειάζουμε το μισό μείγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι. Πασπαλίζουμε με τα μισά σπασμένα μπισκότα, απλώνουμε σε μία στρώση το υπόλοιπο μείγμα για κέικ και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C  για 50΄περίπου. Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε-πρέπει να βγαίνει στεγνή από την καρδιά του κέικ.

Αφήνουμε να κρυώσει, ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας και την απλώνουμε σε μία ομοιόμορφη στρώση στην επιφάνεια. Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια και τα ακουμπάμε σε κομμάτια λαδόκολλας.

Για την επικάλυψη σοκολάτας

Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη και το κακάο για να έχουμε μία λεία και βελούδινη επικάλυψη.

Χτυπάμε το βούτυρο με μένα μίξερ χειρός, να αφρατέψει. Προσθέτουμε το 1 φλ. άχνης ζάχαρης. Ρίχνουμε το γάλα και τη βανίλια, βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και το κακάο.

Χτυπάμε όλα τα υλικά καλά να αφρατέψει το μείγμα. Αν βγει σφιχτό, προσθέτουμε λίγο γάλα, ώστε να αραιώσει. Αν βγει αραιό, προσθέτουμε λίγη άχνη ζάχαρη μέχρι να πάρουμε την πυκνότητα που θέλουμε.

WHO IS WHO

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην ΑθήναBραβευµένη chef και παθιασμένη μαγείρισσα, έχει καταφέρει µε το δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.

«Από πολύ νωρίς γοητεύτηκα από τη μαγεία της κουζίνας. Μ’ άρεσαν οι μυρωδιές, οι γεύσεις, οι ήχοι τηςκαι, πολύ αργότερα, µε συνέπαιρνε η ένταση την ώρα της ασταμάτητης δουλειάς, που σε απορροφάει τόσο ώστε το µόνο που σε ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή είναι να ικανοποιήσεις αυτούς που θα γευτούν τα πιάτα. Έχω δουλέψει σκληρά, μέχρι τελικής πτώσης, αλλά μέσα από αυτή την κούραση µόνο ικανοποίηση και υπερηφάνεια ένιωσα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νάουσα της Πάρου. Από παιδί στριφογύριζα στην κουζίνα, θέλοντας να έχω ενεργό ρόλο σε ό,τι μαγικό (για τα παιδικά µου µάτια) εξελισσόταν εκεί μέσα». –Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 15 χρόνια και το ταλέντο της και η εμπειρία της συνοδεύονται από σπουδές, καθώς το χειμώνα 2004-2005 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο. Ακολούθησαν σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Συνεργάστηκε µε εφημερίδες, περιοδικά και ως σύμβουλος, παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.

Εκτός από αγαπημένη τηλεοπτική σεφ με καθημερινή παρουσία στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι ιδιοκτήτρια του διεθνούς φήμης εστιατορίου«Παπαδάκης», το οποίο αφού λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία στην Πάρο, μεταφέρθηκε το 2005 στην Αθήνα, στην καρδιά του Κολωνακίου (Φωκυλίδου 15 & Βουκουρεστίου). Έχει μαγειρέψει για τον Πιρς Μπρόσναν. Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, όταν βρίσκεται στην Αθήνα, δίνει ραντεβού κάθε βράδυ στον ΠΑΠΑΔΑΚΗ, παρέα με όστρακα, αχινό και ψάρι. Ο συνάδελφός του, Kenzo, παραγγέλνει στους φίλους του να του πηγαίνουν στο Παρίσι λικέρ φράουλα της Αργυρώς! Ο Μπίλι Ζέιν, αφού δοκίμασε το κατσικάκι φρικασέ και την τυρόπιτά της, ζήτησε να του τυλίξουν φαγητό και για το …ξενοδοχείο! Φυσικά, ούτε οι διάσημοι συνάδελφοί της, Michele Roux, Cat Cora, Jim Botsakos και Michael Psilakis, δεν μπορούν να αντισταθούν στο χταπόδι της με μέλι, στα τριμμένα πατατάκια και στη ρεβιθάδα με ταραμοσαλάτα!

«Το εστιατόριο «Παπαδάκης» πρωτολειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού µε τον σύζυγό µου, ο οποίος –αν και αφανής ήρωας– είναι εκείνος που με στηρίζει σε κάθε µου κίνηση. Έπειτα από σχεδόν µία δεκαετία επιτυχημένης λειτουργίας στην Πάρο, τον Νοέμβριο του 2005, μεταφέραμε το εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι».

Η Αργυρώ μοιράζει το χρόνο της μεταξύ του εστιατορίου και της συγγραφής βιβλίων, αλλά ασχολείται και με τηλεοπτικές εκπομπές και επιτυχημένες δραστηριότητες στην Αμερική.

Έχει δημοσιεύσει βιβλία μαγειρικής που έχουν γίνει best-seller και έχει παρουσία στην τηλεόραση κάθε τηλεοπτική σαιζόν, τα τελευταία 10 χρόνια. Διδάσκει στη Le Monde και η μεγάλη της αγάπη είναι το www.argiro.gr, το site μαγειρικής με τους περισσότερους επισκέπτες. Συγχρόνως, σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Greek American Foundation και το Project Hope της Αμερικής, μαγειρεύει σε φιλανθρωπικά γκαλά στην Αμερική, όπου θεωρείται πρέσβειρα της ελληνική κουζίνας. Το Μάιο, η Αργυρώ είχε την τιμητική της στην Disneyland, όπου ετοίμασε το μενού για όλα τα εστιατόρια του πάρκου, επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο των 12 πιάτων, αλλά και το μενού της βραδιάς των βραβείων Gabby που φέτος έγιναν στο Λος Άντζελες. Η Αργυρώ μαγείρεψε για τους star και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ