Από τα διαμάντια της Ελλάδας ο Guardian προτείνει το ‘’Σπίτι του δασκάλου’’ στο Μεγανήσι

Το Μεγανήσι και το «Σπίτι του Δασκάλου» προτείνει μεταξύ άλλων ο βρετανικός Guardian.....

Το «Σπίτι του Δασκάλου» στο Μεγανήσι πρότεινε σε άρθρο του ο Guardian. Η βρετανική εφημερίδα έγραψε για 20 προορισμούς στην Ελλάδα που είναι λιγότερο γνωστοί στο ευρύ κοινό. 

Για το «Σπίτι του Δασκάλου» ο Guardian γράφει ότι έχει ριζικά ανακαινιστεί, διαθέτει πισίνα, ενώ το εσωτερικό του να αποπνέει μια φωτεινή και αιθέρια αίσθηση.

Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας εδώ.

Το politisonline σε αφιέρωμά του γράφει για την απόδραση στο Σπίτι του Δασκάλου: 

Ένα αρχοντικό του 1850 αναπαλαιώθηκε με σύγχρονη αισθητική. Βρίσκεται στην καρδιά του οικισμού στο Σπαρτοχώρι Μεγανήσιου Λευκάδας.

Ένας πανέμορφος πεντακάθαρος παραδοσιακός οικισμός που σε αιχμαλωτίζει με την πρώτη ματιά. Είναι χτισμένος πάνω σ’ έναν εντυπωσιακό βράχο ακριβώς απέναντι από το νησί θρύλο – το Σκορπιό του Ωνάση, το οποίο τώρα έχει περάσει στα χέρια του Ρώσου μεγιστάνα.

10

Το Μεγανήσι μέχρι πριν από 10 χρόνια δεν ήταν γνωστό στον πολύ κόσμο γι’ αυτό και οι χιλιάδες επισκέπτες του σήμερα το αποκαλούν κρυμμένο παράδεισο του Ιονίου.

Ο ξενώνας ονομάζεται «το Σπίτι του Δασκάλου 1850.» Χτίστηκε σχεδόν πριν από δύο αιώνες, στα τέλη του 19ου αιώνα και για πολλά χρόνια ήταν το σημείο αναφοράς του χωριού.

Studio Beds

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ήταν το κέντρο της κοινωνικής ζωής καθώς εκεί φιλοξενούνταν όλοι οι αξιωματούχοι εκείνης της περιόδου που επισκέπτονταν το νησί.

Οι απόγονοι του δασκάλου Γιώργου Πολίτη το μετέτρεψαν σε ένα λαμπερό ξενώνα που παντρεύει την πολυτέλεια με την παράδοση.

μεγανησι 11

μεγανησι 13

Δείτε εδώ όλο το αφιέρωμα του politisonline.

Πισίνα – τζακούζι, σύγχρονα μπάνια, αναπαυτικά κρεβάτια, ατμοσφαιρικοί εξωτερικοί χώροι, βεράντες με κληματαριές, με έπιπλα εκείνης της περιόδου – μοναδικά κομμάτια που είχαν κατασκευαστεί από ντόπιους τεχνίτες. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και θα εξασφαλίσει υπέροχες στιγμές.

μεγανησι 17

Σε απόσταση αναπνοής, βρίσκεται η διάσημη παραδοσιακή ταβέρνα Λάκης με υπέροχο φαγητό, οι πιτσαρίες του Σπύρου και του Γιώργου, η ψησταριά του Δημήτρη και το μαγευτικό καφέ Πέτρος που διαθέτει το καλύτερο μπαλκόνι στο Ιόνιο για τον απογευματινό σας καφέ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ