Με αφορμή τον συνωστισμό στην Μύκονο, η εμπειρία του Eirinika από 2 ταξίδια με πλοίο & με αεροπλάνο

Προβληματισμός με τις εικόνες συνωστισμού.... 

Προβληματισμό έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες ο συνωστισμός που παρατηρήθηκε στα νησιά και συγκεκριμένα στην Μύκονο! 

Το Eirinika θα περιγράψει την δική του εμπειρία μέσα από τα 2 ταξίδια που έκανε με πλοίο και αεροπλάνο. 

Αρχικά όλοι οι εργαζόμενοι έκαναν ότι μπορούσαν, αλλά δυστυχώς απουσίαζε η ατομική ευθύνη. 

Στην επιβίβαση – αποβίβαση στο πλοίο με κοιτούσαν σαν μπούφο ή ήταν έτοιμοι να ανοίξουν καβγά επειδή προσπαθούσα να τηρήσω τα βασικά μέτρα ασφαλείας και τις αποστάσεις,  Ούτε καν τα ακολούθησα σε ακραία μορφή. 

Ούτε στην είσοδο ούτε στην έξοδο τηρήθηκαν οι αποστάσεις στο δε αεροπλάνο. Μάλιστα όταν αρχίσαμε να βγαίνουμε η βιασύνη των επιβατών ήταν μεγαλύτερη απ΄αυτήν προ Covid-19. 

Τρεις έφυγαν από την θέση τους και προπορεύτηκαν με τελείως αδιάφορο ύφος, με προσπέρασαν, άρα συνωστίστηκαν στον πολύ μικρό διάδρομο του αεροσκάφους. 

Μάταια οι αεροσυνοδοί επιχειρούσαν ευγενικά να ‘’επιβάλουν’’ την τάξη, 

Στο πλοίο όταν άρχισε η αποβίβαση οι αποστάσεις ήταν ‘’είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον’’, δεν ξέρω τι να πω, με θλίβει αυτή η εικόνα και με τρομάζει, δεν έχουμε συναίσθηση του τι συμβαίνει , δεν βάλαμε μυαλό! 

Να υπενθυμίσουμε πως αντιδράσεις προκλήθηκαν από επιχειρηματίες εξαιτίας του προστίμου και λουκέτου 60 ημερών που επιβλήθηκε σε γνωστό beach bar στη Φτελιά. Μάλιστα, οι καταστηματάρχες δεν αποκλείεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας να αποφασίσουν να κλείσουν μαζικά τα μαγαζιά τους.

“Όλοι εμείς οι επιχειρηματίες της Μυκόνου έχουμε σαν προτεραιότητα την υγεία των εργαζομένων και των πελατών.

Συνεπώς είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αρκεί να είναι εφικτό. Δηλαδή είναι πολύ δύσκολο σε ένα μαγαζί με όρθιους να τους αστυνομεύεις και να τους απαγορεύεις να πλησιάζουν ο ένας τον άλλον, ακόμα και αν τηρείς τα απαραίτητα μέτρα”, δήλωσε ο Γραμματέας εστίασης και διασκέδασης Μυκόνου Ηρακλής Ζησιμόπουλος στον ΣΚΑΪ.

Η Μύκονος έχει αρχίσει και γεμίζει από τουρίστες και αυτό φάνηκε εξάλλου το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που κατέβηκαν στο νησί πολλοί ταξιδιώτες... 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ