Ο Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει πεντανόστιμα γεμιστά κοχύλια με κιμά (Βίντεο)

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής…

Συστατικά

Για τη γέμιση

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 600 γρ. κιμά χοιρινό
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κύβο κότας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ

Για τα ζυμαρικά

  • 500 γρ. κοχύλια
  • αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σύνθεση

  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 150 γρ. φέτα
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αβγά, μεσαία
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • μαϊντανό
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

 

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη γέμιση

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι, το δεντρολίβανο και σοτάρουμε καλά.
  • Βάζουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε τη ρίγανη, τον κύβο, τη ντομάτα και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Για τα ζυμαρικά

  • Παράλληλα, τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει.
  • Βάζουμε αλάτι, τα κοχύλια και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 2 λεπτά.
  • Σουρώνουμε, βάζουμε ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Με ένα κουτάλι μοιράζουμε τη γέμιση σε όλα τα κοχύλια και τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος 25x35 εκ. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια το ξύσμα από το λεμόνι και τη φέτα σπασμένη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια των ζυμαρικών και ψήνουμε 5-10 λεπτά για να πάρει χρώμα.
  • Σερβίρουμε με μαϊντανό, πιπέρι και ελαιόλαδο.

 

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα. Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ