Κίνα: Δύο 14χρονοι μαθητές πέθαναν την ώρα της γυμναστικής με διαφορά μίας εβδομάδας - Φορούσαν & οι 2 μάσκες

Ανησυχία από τον θάνατο δύο νεαρών αγοριών στην Κίνα, κατά τη διάρκεια της γυμναστικής και ενώ φορούσαν μάσκα.

Ανησυχία έχει προκληθεί στην Κίνα από τον θάνατο δύο μαθητών, ηλικίας μόλις 14 ετών, με διαφορά μίας εβδομάδας, κατά τη διάρκεια της γυμναστικής.

Τα δύο τραγικά περιστατικά συνέβησαν στην Κεντρική Κίνα, με τα δύο παιδιά να φορούν προστατευτικές μάσκες ενώ γυμνάζονταν.

Και τα δύο 14χρονα αγόρια ξαφνικά κατέρρευσαν, με διαφορά μίας εβδομάδας, ενώ βρίσκονταν στο σχολείο, ενώ λίγο αργότερα έγινε γνωστός ο θάνατός τους. 

Ο ένας 14χρονος ζούσε στην κομητεία Dancheng της επαρχίας Henan και ο άλλος στην πόλη Changsha της επαρχίας Hunan, σύμφωνα με το 7news.com.au.

Να σημειωθεί πως ελλείψει εμβολίου για τον κορωνοϊό, η μάσκα παραμένει υποχρεωτική στη χώρα, ωστόσο, υπάρχουν ερωτηματικά σχετικά με τις πιθανές αναπνευστικές δυσκολίες που μπορεί να προκαλεί.

Όπως ανέφερε ο πατέρας του ενός από τους άτυχους μαθητές, όλα συνέβησαν στις 24 Απριλίου.

Το 14χρονο αγόρι «φορούσε μάσκα ενώ έτρεχε και ξαφνικά έπεσε προς τα πίσω, χτυπώντας το κεφάλι του στο έδαφος», όπως είπε ο πατέρας του.

Οι δάσκαλοι και οι συμμαθητές του έσπευσαν να τον βοηθήσουν, αλλά μάταια.

Η επίσημη αιτία για τον θάνατο του 14χρονου ήταν καρδιακή ανακοπή, αλλά η οικογένεια του παιδιού αποφάσισε να μην διενεργηθεί νεκροψία.

Να σημειωθεί πως το παιδί κατέρρευσε μόλις 2-3 λεπτά αφότου είχε ξεκινήσει να γυμνάζεται.

Ο πατέρας του πιστεύει πως το γεγονός ότι φορούσε μάσκα σχετίζεται με τον θάνατό του.

Ωστόσο,  η καθηγήτρια Ιατρικής Cao Lanxiu, από το πανεπιστήμιο Shaanxi, εκτιμά πως δεν είναι πιθανό η μάσκα να προκάλεσε ασφυξία στο παιδί.

«Δεν πιστεύω πως ήταν η μάσκα που προκάλεσε αυτό τον αιφνίδιο θάνατο» λέει, αν και μόνο η νεκροψία θα το ξεκαθάριζε με ασφάλεια.

Μόλις έξι ημέρες μετά τον θάνατο του νεαρού, ένας ακόμη μαθητής κατέρρευσε και πέθανε στο σχολείο Xiangjun Future Experimental School στην επαρχία Hunan.

Φορούσε κι εκείνος μάσκα, η οποία ήταν είδους Ν95 όπως έγινε γνωστό και έτρεχε ένα χιλιόμετρο στο πλαίσιο εξέτασης.

Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχει δοθεί εντολή για διενέργεια νεκροψίας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ