Μαντώ Μαυρογένους-Δημήτρης Υψηλάντης: Η ερωτική ιστορία του τελευταίου από τα «Ζευγάρια που έγραψαν ιστορία» στο COSMOTE HISTORY

 Σε Α’ τηλεοπτική προβολή έρχεται το ντοκιμαντέρ «ΕΥΡΗΚΑ! Επιστήμη, τέχνη και τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων» σε συμπαραγωγή COSMOTE TV

Με την ερωτική ιστορία των μεγάλων αγωνιστών της επανάστασης του 1821, Μαντώς Μαυρογένους και Δημήτρη Υψηλάντη, ολοκληρώνεται την Παρασκευή 10/4 (22.00) στο COSMOTE HISTORY HD η σειρά ντοκιμαντέρ «Ζευγάρια που έγραψαν ιστορία», σε παραγωγή COSMOTE TV. Στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς, οι τηλεθεατές θα μάθουν πώς η Μαντώ Μαυρογένους «έσπασε», για χάρη του Δημήτρη Υψηλάντη, κάθε ταμπού της εποχής, αρνούμενη να τον παντρευτεί πριν την απελευθέρωση της Ελλάδας και προσφέροντας την τεράστια προίκα της για τον Αγώνα.

 

Σε Α’ τηλεοπτική προβολή, αποκλειστικά στο COSMOTE HISTORY HD, έρχεται την Παρασκευή 10 Απριλίου το ντοκιμαντέρ «ΕΥΡΗΚΑ! Επιστήμη, τέχνη και τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων» σε σκηνοθεσία Νικήτα Μήκα και σε αφήγηση του Ομότιμου Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Θεοδόση Τάσιου. Το ντοκιμαντέρ, που αποτελεί μία συμπαραγωγή της COSMOTE TV και του Μουσείου Ηρακλειδών, μάς ξεναγεί στην μεγάλη έκθεση αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας με τον τίτλο “EUREKA”, που το 2017 παρουσιάστηκε στην Κίνα (19.45, COSMOTE HISTORY HD).

 

Με νέα επεισόδια οι σειρές «Καλαβρία: Η καρδιά της Μεγάλης Ελλάδας», «Ο Τόπος μου γιορτάζει» και «Σύγχρονοι Γέροντες»

 

Στα ονομαστά «γκρεκοχώρια» του Ασπρομόντε, το Μπόβα, το Ρηχούδι, το Μπόβα Μαρίνα και το Ροκαφόρτε ντελ Γκρέκο συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα το οδοιπορικό στη Νότια Ιταλία, μέσα από τη σειρά παραγωγής COSMOTE TV, «Καλαβρία: Η καρδιά της Μεγάλης Ελλάδας». Με οδηγό την Ελληνο-Ιταλίδα ηθοποιό Δωροθέα Μερκούρη θα ανακαλύψουμε τα μέρη αυτά και θα μάθουμε πώς δεκάδες χιλιάδες Έλληνες, απόγονοι των πρώτων αποίκων του 8ου αιώνα π.Χ, εξακολουθούν να κατοικούν σήμερα εκεί (Σάββατο 11/4, 21.00, COSMOTE HISTORY HD).

 

Το αντάμωμα των Σαρακατσάνων στα περτουλιώτικα λιβάδια του νομού Τρικάλων, ένα έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο τον Ιούνιο, μάς συστήνει το νέο επεισόδιο της σειράς «Ο τόπος μου γιορτάζει», σε παραγωγή COSMOTE TV. Οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις του εθίμου, που υμνούν την ποιμενική ζωή και τις σαρακατσάνικες αξίες, κορυφώνονται με τον τρανό χορό των Σαρακατσάνων (Κυριακή 12/4, 16.00, COSMOTE HISTORY HD).

 

Αφιερωμένο σε έναν από τους μεγαλύτερους ασκητές της σύγχρονης εποχής, τον Ιωσήφ τον Ησυχαστή, είναι το νέο επεισόδιο της σειράς «Σύγχρονοι Γέροντες», που προβάλλεται στο πλαίσιο του ομώνυμου μηνιαίου αφιερώματος του COSMOTE HISTORY HD. Μέσα από το επεισόδιο, οι τηλεθεατές θα γνωρίσουν το έργο του Ιωσήφ του Ησυχαστή, παρακολουθώντας πώς δίδαξε τη νοερή προσευχή, αλλά και πώς αναγέννησε τον μοναχισμό στο Άγιο Όρος, επανδρώνοντας έξι μοναστήρια του (Κυριακή 12/4, 21.00). Η σειρά 4 επεισοδίων αποτελεί μία συμπαραγωγή της COSMOTE TV και προβάλλεται κάθε Κυριακή βράδυ στις 21.00, στο COSMOTE HISTORY HD και ταυτόχρονα στο COSMOTE HISTORY @YouTube, που μεταδίδεται -με 24ωρη ροή προγράμματος- ελεύθερα για το κοινό μέσα από το επίσημο κανάλι της COSMOTE TV στο YouTube.

 

Τα επεισόδια όλων των σειρών είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους on demand στη δωρεάν υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Tags

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ