50 κρούσματα κορωνοϊού στο αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ - 3 ναύτες στο νοσοκομείο

Οι ναύτες είχαν συμπτώματα που παρέπεμπαν στον κορωνοϊό και για τον λόγο αυτό, στο σκάφος μετέβη προχθές Τετάρτη, ομάδα εντοπισμού με τεστ για τον ιό.

Θετικά στον κορωνοϊό είναι 50 μέλη του πληρώματος του γαλλικού αεροπλανοφόρου Σαρλ ντε Γκολ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας.

Οι ναύτες είχαν συμπτώματα που παρέπεμπαν στον κορωνοϊό και για τον λόγο αυτό, στο σκάφος μετέβη προχθές Τετάρτη, ομάδα εντοπισμού με τεστ για τον ιό, ώστε να ερευνήσει τα περιστατικά.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @borders_of_salt on

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείο, τρείς ναύτες απομακρύνθηκαν, χθες Πέμπτη, από το σκάφος και διακομίσθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο της πόλης Τουλόν.

«Τα αποτελέσματα των 66 ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν κατέληξαν στη διαπίστωση 50 κρουσμάτων κορωνοϊού πάνω στο "Σαρλ ντε Γκολ» τονίζει η ανακοίνωση, ενώ συμπληρώνει πως «Καμία επιδείνωση στην κατάσταση της υγείας των ναυτών στο σκάφος δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι αυτή τη στιγμή».

Να σημειωθεί πως το σκάφος διαθέτει τις δικές του εγκαταστάσεις εντατικής θεραπείας, ενώ στο Σαρλ ντε Γκολ επιβαίνουν 1.760 άτομα, όπως αναφέρει το Reuters.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by POURQUOI DOCTEUR (@pourquoidocteur) on

 

Δεν έχει γίνει γνωστό πως τα μέλη του πληρώματος του Σαρλ ντε Γκολ προσβλήθηκαν από τον ιό, με το πυρηνοκίνητο σκάφος να μην έχει έλθει σε επαφή με ξένο στοιχείο από τις 15 Μαρτίου.

«Στόχος είναι να εντοπίσουμε τη διαδρομή μετάδοσης του κορωνοϊού και να εφαρμόσουμε το πρωτόκολλο για τον περιορισμό της επέκτασης του ιού» τόνισε το υπουργείο.

Να σημειωθεί πως κρούσματα κορωνοϊού έχουν εμφανιστεί και σε άλλο αεροπλανοφόρο, το αμερικανικό Θίοντορ Ρούζβελτ, στον Ειρηνικό ωκεανό.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ