Ο Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει φριτάτα με μπέικον και γλυκοπατάτες

Μια υπέροχη συνταγή…

Συστατικά

 

  • 500 γρ. γλυκοπατάτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 10 φύλλα φασκόμηλου, φρέσκα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 150 γρ. μπέικον, σε κομμάτι
  • 8 αβγά
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 80 γρ. γάλα
  • 80 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • ρόκα
  • ντοματίνια

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε κυβάκια 1-2 εκ. και τις βάζουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο, το φασκόμηλο και το σκόρδο ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Ψήνουμε για 4-5 λεπτά να πάρουν χρώμα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι 30 εκ. σε μέτρια φωτιά. Φροντίζουμε να έχει μεταλλικό χερούλι για να μπορεί να μπει στον φούρνο.
  • Κόβουμε το μπέικον σε κυβάκια 1 εκ. και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το μπέικιν, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε τις γλυκοπατάτες στο τηγάνι με το μπέικον και περιχύνουμε με το μείγμα των αβγών.
  • Απλώνουμε το τυρί και ψήνουμε στον φούρνο για 20-30 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με ρόκα και ντοματίνια.

 

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ