Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Η Ντίνα Νικολάου φτιάχνει εντυπωσιακά & νόστιμα ταρτάκια με τριανταφυλλένια μήλα! 

Μπορεί να φαίνεται μπελαλίδικο αλλά είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε τα εντυπωσιακά τριανταφυλλάκια από φέτες μήλου. 

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε κύβους + λίγο επιπλέον για το άλειμμα της ταρτιέρας
30 γρ. ζάχαρη
6-7 κουτ. σούπας παγωμένο νερό

Για την γέμιση

300 γρ. κρέμα γάλακτος
30 γρ. ζάχαρη
3 κρόκοι αυγών
2 κουτάκια βανίλια

Για τα τριανταφυλλάκια και το σερβίρισμα

2 μεγάλα μήλα κόκκινα (ή περισσότερα αν θέλω να καλύψω όλη την επιφάνεια της τάρτας)
χυμός από ½ λεμόνι
150 γρ. μαρμελάδα μήλου
άχνη για το σερβίρισμα

 

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1 Για τη ζύμη και τη γέμιση: Βάζω σε ένα μπολ το αλεύρι και τους κύβους βουτύρου. Τρίβω με τα χέρια μου τα δύο υλικά μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα ψωμιού. Προσθέτω την ζάχαρη ανακατεύω και αρχίζω να προσθέτω λίγο λίγο το κρύο νερό μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη. Καλύπτω με μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.

ΒΗΜΑ 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

ΒΗΜΑ 3 Σε ένα μπολ χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και την βανίλια και ανακατεύω καλά.

ΒΗΜΑ 4 Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο, την τοποθετώ ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί και την ανοίγω σε φύλλο πάχους ½ εκ.

ΒΗΜΑ 5 Αλείφω με λίγο βούτυρο μια ταρτιέρα 20 εκ. ή μικρά ταρτάκια και στρώνω εκεί το φύλλο ζύμης.

ΒΗΜΑ 6 Κόβω ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και το στρώνω επάνω από τη ζύμη. Γεμίζω με φασόλια και ψήνω την τάρτα για 15 λεπτά.\

ΒΗΜΑ 7 Αφαιρώ το χαρτί με τα φασόλια και συνεχίζω το ψήσιμο για 5-7 λεπτά ακόμα.

ΒΗΜΑ 8 Γεμίζω την τάρτα με την κρέμα και συνεχίζω το ψήσιμο για 15-20 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα. Βγάζω την τάρτα από τον φούρνο και την αφήνω να κρυώσει εντελώς.

ΒΗΜΑ 9 Για τα τριανταφυλλάκια και το σερβίρισμα: Γεμίζω ένα μεγάλο μπολ με νερό και προσθέτω το χυμό λεμονιού. Πλένω καλά τα μήλα τα κόβω στη μέση και αφαιρώ το κοτσάνι και τους πυρήνες. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με το μαντολίνο κόβω σε λεπτά φετάκια. Ρίχνω τα φετάκια στο μπολ με το νερολέμονο και βάζω στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό. Ελέγχω αν έχουν μαλακώσει και έγιναν ελαστικές ώστε να διπλώνονται εύκολα.

ΒΗΜΑ 10 Σε μια επίπεδη επιφάνεια στρώνω 6 φετάκια μήλου σε σειρά, φροντίζοντας το ένα να μισοκαλύπτει το άλλο. Με προσοχή, τυλίγω όλα μαζί τα φετάκια σε ρολό. Με τα δάχτυλά μου, «ανοίγω» λίγο τις φέτες για να θυμίζει με τριαντάφυλλο και τοποθετώ το ρολάκι στην τάρτα. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να κάνω όσα περισσότερα μπορώ.

ΒΗΜΑ 11 Απλώνω τη μαρμελάδα επάνω στην κρέμα και την στρώνω με ένα κουτάλι. Τοποθετώ τα τριανταφυλλάκια και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.

ΒΗΜΑ 12 Σερβίρω αμέσως.

 

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ