Νύχια στιλέτο: 43 εντυπωσιακά σχέδια για το πιο εκπληκτικό μανικιούρ - Φώτο 

Αν και το πιο κλασσικό σχήμα νυχιών είναι εδώ και χρόνια το τετράγωνο, μια τολμηρή τάση που έχει αποκτήσει αμέτρητες fans είναι τα stiletto nails.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο μυτερό σχήμα που μπορεί να γίνει εξίσου σε σχετικά κοντά, αλλά και πολύ μακριά νύχια. Μάλιστα τα νύχια στιλέτο έχουν την τάση να επιμηκύνουν τα δάχτυλα, κάνοντάς τα να δείχνουν λεπτότερα και κομψά.

Βέβαια, λόγω του μυτερού σχήματος δεν είναι πρακτικά και σπάνε πολύ πιο εύκολα. Ίσως λοιπόν να μην είναι καλή επιλογή για γυναίκες που χρησιμοποιούν πολύ τα χέρια τους, αλλά ούτε και γι’ αυτές που φορούν φακούς επαφής.

Από εκεί και πέρα, το trendy αυτό σχήμα νυχιών μπορεί να δημιουργηθεί σε φυσικά νύχια χωρίς όμως να έχει ιδιαίτερα μεγάλο μήκος.

Σε περίπτωση που προτιμάτε τα πολύ μακριά στιλέτο θα πρέπει να επιλέξετε κάποια από τις τεχνικές χτισίματος (ακρυλικά ή νύχια με τζελ), που κάνουν τα νύχια πιο ανθεκτικά και σκληρά. Εναλλακτικά, υπάρχουν και τα έτοιμα ψεύτικα νύχια stiletto που μπορούν να τοποθετηθούν και να αφαιρεθούν όποτε το επιθυμείτε.

Πως να κάνω τα νύχια στιλέτο;

Στην κοντή τους εκδοχή τα stiletto nails θυμίζουν τα αμυγδαλωτά νύχια με την διαφορά ότι είναι πιο μυτερά. Επομένως και στο λιμάρισμα θα ακολουθήσετε παρόμοια βήματα.

  • Ξεκινήστε βρίσκοντας το κέντρο την μύτης του νυχιού και σημειώνοντας το με ένα στυλό ή μαρκαδόρο. Αυτό θα είναι το σημείο όπου θα δημιουργηθεί το μυτερό του σχήμα.
  • Με τη λίμα αρχίστε το λιμάρισμα της μιας πλευράς κάνοντας πλάγια κίνηση προς μία κατεύθυνση. Έτσι θα αποφύγετε το ξεφλούδισμα της επιφάνειας του νυχιού, αλλά και το σπάσιμο του.
  • Αφού ολοκληρώσετε το λιμάρισμα της μιας πλευράς, προχωρήστε στην άλλη με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Θα πρέπει ωστόσο να προσέξετε το λιμάρισμα να ξεκινάει από το ίδιο ύψος στις δυο πλευρές του νυχιού προκειμένου να έχετε ένα συμμετρικό αποτέλεσμα.
  • Τέλος, μόλις δημιουργήσετε το νύχι stiletto με τη λίμα, περάστε το με το μπάφερ για να λειάνετε τα τελειώματα και να διορθώσετε τυχόν ατέλειες.

Ιδέες για stiletto nails με εντυπωσιακά σχέδια από το beautetinkyriaki.gr:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ