Βαγγέλης Χατζής: Ο πρώτος μονόχειρας μποξέρ στον κόσμο είναι Έλληνας (βίντεο)

Δηλώνει επίμονος χαρακτήρας και αποφασιμένος να πραγματοποιήσει τα όνειρα του

Ο Βαγγέλης Χατζής έχασε το χέρι του σε ηλικία μόλις 3 μηνών. Είναι ο πρώτος μονόχειρας επαγγελματίας μποξέρ στον κόσμο. Ο Βαγγέλης Χατζής, είναι γνωστός ως Cobra στο χώρο του μποξ.

Και είναι ο μοναδικός αθλητής της επαγγελματικής πυγμαχίας που αγωνίζεται με ένα χέρι. 

 Οι γιατροί που τον εξέτασαν στην κλινική Metropolitan, στη Βοστόνη  διέγνωσαν κακοήθη όγκο με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητος ο ακρωτηριασμός στο μισό δεξί του χέρι.

Μάλιστα, ο κακοήθης όγκος φέρεται να έχει σχέση με το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνόμπιλ τον Απρίλιο του 1986.

Παρά την αναπηρία του ο Βαγγέλης εξελίχτηκε σε ένας από τους καλύτερους μποξέρ της χώρας. Στις 13 Δεκεμβρίου θα αγωνιστεί στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ο Βαγγέλης στο δημοτικό σχολείο δεχόταν το χλευασμό των συμμαθητών του , οι οποίοι τον αποκαλούσαν "Κάπτεν Χουκ" .

Τα πράγματα στο γυμνάσιο έγιναν χειρότερα. Ο χαρακτηρισμός "Κουλοχέρης"  "σφυρίζει" στα αυτιά του όπως η κιμωλία πάνω στον μαυροπίνακα. Ο Βαγγέλης δεν αντέχει το μπούλινγκ και γίνεται επιθετικός.

Σε κάθε πείραγμα αντιδρά με γροθιές. Στα 21 του χρόνια ο Βαγγέλης πάει στο Νότιγχαμ και μαθαίνει πυγμαχία. Σήμερα θεωρείται υπολογίσιμος αντίπαλος για τους συμπαίκτες του στην πυγμαχία που θεωρούν το αριστερό του χέρι πολύ δυνατό.

Η κάμερα της εκπομπής «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» βρέθηκε στο χώρο που προπονείται. Ο Βαγγέλης μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής, δηλώνει ότι το "πλεονέκτημα" και το "μειονέκτημα" εξαρτώνται από το πως τα αντιλαμβάνεται ο καθένας. Μπορεί ένα "μειονέκτημα", κάποιος να το μετατρέψει σε "πλεονέκτημα".

Επίσης δηλώνει επίμονος χαρακτήρας και αποφασισμένος να παλέψει για τα όνειρα του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ