«Eat like a Greek»: Αυθεντικά ελληνικά προϊόντα στα ράφια των αμερικάνικων σούπερ-μάρκετ (φώτο-βίντεο)

Η δημοφιλής αλυσίδα «Fairway Market» σε συνεργασία με την κυπριακή εταιρεία τροφίμων «Olive Roots» φέρνει σε σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία αυθεντικά μεσογειακά προϊόντα από την Ελλάδα και την Κύπρο

Η αλυσίδα προμηθευτών τροφίμων  Fairway Market, με καταστήματα στη Νέα Υόρκη στο Κονέκτικατ και στο Νιου Τζέρσι διοργανώνει μία καμπάνια βασισμένη στα αυθεντικά ελληνικά προϊόντα. Τo Project ξεκίνησε από τα καταστήματα της εταιρείας το Σεπτέμβρη.

Η δημοφιλής αλυσίδα «Fairway Market» σε συνεργασία με την κυπριακή εταιρεία τροφίμων «Olive Roots» φέρνει σε σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία αυθεντικά μεσογειακά προϊόντα από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το πρόγραμμα θα δώσει την ευκαιρία στους πελάτες της να δοκιμάσουν μια εξαιρετική ποικιλία αυθεντικών προϊόντων που προέρχονται από μικρούς Έλληνες παραγωγούς.

Κτηνοτροφικά προϊόντα, εκλεκτά ελαιόλαδα, παραδοσιακά τυριά, νόστιμες μαρμελάδες, αρωματικά μείγματα για μπάρμπεκιου, μεσογειακά σνακ, είναι μόνο μερικές από τις κατηγορίες τροφίμων που θα βρουν οι πελάτες της Fairway Market στα ράφια της , στα πλαίσια του προγράμματος.

"Πιστεύω ότι στα πλαίσια του ελληνό-κυπριακού μας προγράμματος θα έχουμε τη χαρά να δούμε τα εμπορικά σήματα τροφίμων που επιλέξαμε να γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία", δήλωσε ο Chris Garzino διευθυντής αγορών της Fairway Market.

 

 

«Πολλά από τα προϊόντα , έρχονται για πρώτη φορά στις ΗΠΑ, και θα δώσουν στους πελάτες μας μια πιο ολοκληρωμένη αίσθηση γι’ αυτό που ονομάζεται «ελληνικός γαστρονομικός πολιτισμός», συνέχισε.

«Αναγνωρισμένη για τις πολύ υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στον τομέα των προμηθειών στην Αμερική η «Olive Roots» προμηθεύει αυθεντικά προϊόντα στην αμερικάνικη αγορά.

Μέχρι τώρα ήταν αδύνατο να βρείτε αυτά τα προϊόντα στα ράφια των σούπερ-μάρκετ των ΗΠΑ. Θα έπρεπε να ψάξετε για ελληνικά καταστήματα για να τα αποκτήσετε», δήλωσε η Κατερίνα Μπάρκα ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της «Olive Roots», με έδρα την Κύπρο.

Αυτή η είναι η τέταρτη χρονιά που η Fairway Market διοργανώνει ένα τέτοιο project προώθησης τοπικών προϊόντων στις ΗΠΑ. Μετά τη Γαλλία, την Ελβετία και το Ισραήλ, η μεγάλη αλυσίδα αποφάσισε να αφιερώσει το τέταρτο έτος στην Ελλάδα και την Κύπρο ύστερα από σχετική  πρόταση της Olive Roots.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με έναν άλλο προμηθευτή για την προώθηση τοπικών προϊόντων στην αμερικάνικη αγορά», δήλωσε ο Chris Garzino, ο οποίος ταξίδεψε στην Ελλάδα για να συναντηθεί με περισσότερους από 40 παραγωγούς που του πρότεινε η Olive Roots.

Το πρόγραμμα που διοργάνωσε η Olive Roots σε συνεργασία με την Fairway εγκρίθηκε από διάφορους αναγνωρισμένους οργανισμούς όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, οι Κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου και οι Εθνικοί  Οργανισμοί Τουρισμού των δύο χωρών, με στόχο την προώθηση της Ελλάδας και της Κύπρου ως γαστρονομικών προορισμών.

 

 

Η Fairway εγκαινίασε το ελληνικό πρόγραμμα στις 26 Σεπτεμβρίου με πρωινό στο κατάστημα Red Hook, το οποίο ακολουθεί  μια περίοδος προωθήσεων των ελληνικών προϊόντων που θα διαρκέσει  τρεις εβδομάδες.

Στις εκδηλώσεις προώθησης συμπεριλαμβάνονται επιδείξεις  γευσιγνωσίας , διαφήμιση των προϊόντων, και άλλες εκδηλώσεις, αναφέρει το PerisHable News 

Για να δοθεί έμφαση  στην προώθηση των ελληνικών προϊόντων στα ράφια των αμερικάνικων σούπερ μάρκετ και παντοπωλείων η «Fairway» διοργάνωσε  το «Eat Like a Greek», μια έκθεση προϊόντων, διάρκειας τριών εβδομάδων, η οποία θα διεξαχθεί από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 17 Οκτωβρίου

Η Fairway θα προσφέρει επίσης στους πελάτες της δύο πακέτα ταξιδιών ένα  στην Ελλάδα και ένα στην Κύπρο. «Τα ταξίδια θα προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία της Ελλάδας και της Κύπρου στους νικητές», δήλωσε η Μπάρκα.

Η Κατερίνα Μπάρκα πιστεύει ότι μετά από αυτό το project, όλο και περισσότερες αμερικάνικες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ θα έχουν ελληνικά προϊόντα στα ράφια τους.

"Οι Αμερικάνοι αγαπούν τα ελληνικά προϊόντα επειδή είναι αγνά, υγιεινά,  και φυσικά νόστιμα. Αποστολή μας είναι να κάνουμε την ελληνική παρουσία αισθητή σε όσο το δυνατόν περισσότερα καταστήματα των ΗΠΑ", δηλώνει.

*Φωτογραφίες: Facebook – Olive Roots – Fairway Market

Το άρθρο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο Made in Greece News την 1 Οκτωβρίου 2019

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ