Σοκολατί μαλλιά: Όμορφα χρώματα και πως να επιλέξεις το ιδανικό - Δες 21 υπέροχες ιδέες

Δες ποιο ταιριάζει σε σένα! 

Τα καστανά σοκολατί μαλλιά είναι σκούρα, κλασσικά και κολακεύουν κάθε γυναίκα ασχέτως με την ηλικία ή τον τόνο της επιδερμίδας της. Πρόκειται για ένα διαχρονικό μελαχρινό χρώμα μαλλιών που παραμένει στη μόδα και αυτή τη σεζόν, κάνοντας την εμφάνιση μας πιο νεανική και εντυπωσιακή χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Αν λοιπόν σκέφτεστε να κάνετε μια αλλαγή στα μαλλιά σας, το σοκολατί χρώμα είναι μια εξαιρετική πρόταση. Είτε επιλέξετε ένα ενιαίο χρώμα ή τον συνδυασμό του γλυκού αυτού καστανού με ανταύγειες, μπαλαγιάζ ή άλλες τεχνικές βαφής, το αποτέλεσμα θα είναι άκρως εντυπωσιακό και μοντέρνο.

Τα μαλλιά σας θα δείχνουν λαμπερά (καθώς οι σκούρες αποχρώσεις έχουν την τάση να αντανακλούν το φως), πυκνά και πολύ πιο ζωντανά, ανανεώνοντας έτσι την εμφάνιση σας.

Εξάλλου τα σκούρα χρώματα μαλλιών, όπως το σοκολατί, καλύπτουν πλήρως τα λευκά και δεν χρειάζονται ντεκαπάζ ή άλλες τεχνικές ξανοίγματος.

Ένα ακόμη θετικό είναι πως αναδεικνύουν περισσότερο τα χαρακτηριστικά ενός προσώπου, αφού δημιουργούν αντίθεση. Επομένως, ένα σκούρο περίγραμμα θα κάνει τα μάτια σας να λάμπουν, να δείχνουν μεγαλύτερα και θα αδυνατίσουν το υπόλοιπο πρόσωπο.

Στο χρωματολόγιο βαφών θα βρείτε πολλούς διαφορετικούς τόνους του σοκολατί. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς αποχρώσεις είναι: mocha, espresso, honey chocolate, truffle brown, chocolate cherry και τα ζεστά κόκκινα σοκολατί χρώματα.

Από εκεί και πέρα, το σοκολατί χρώμα μαλλιών συνδυάζεται εύκολα τόσο με απαλές – διακριτικές, όσο και με έντονες αποχρώσεις βαφών.

Πως να επιλέξω το ιδανικό σοκολατί χρώμα μαλλιών;

Για να πετύχετε ένα κολακευτικό αποτέλεσμα θα πρέπει να κάνετε τη σωστή επιλογή χρώματος. Βασικός παράγοντας είναι το τι ταιριάζει περισσότερο στην επιδερμίδα σας. Ποιες είναι λοιπόν οι αποχρώσεις που σας πηγαίνουν περισσότερο; Οι θερμές ή οι ψυχρές;

Ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα: Η ιδανική επιλογή κυμαίνεται στα άκρα. Αυτό σημαίνει πως οι σκούρες σοκολατί αποχρώσεις δημιουργούν μια εκπληκτική αντίθεση, ενώ τα πιο ανοιχτά καστανά χρώματα αποπνέουν φρεσκάδα και λάμψη.

Σταρένια επιδερμίδα: Της ταιριάζουν τα σοκολατί μαλλιά με ανταύγειες, όπως και το όμπρε εφέ που προσθέτει λάμψη και τονώνει την σκούρα βάση.

Σκούρα επιδερμίδα: Συνήθως οι γυναίκες με αυτό το δέρμα έχουν σκούρα βάση μαλλιών. Αυτό τους δίνει την ευκαιρία να παίξουν με τις αποχρώσεις του σοκολατί. Για παράδειγμα οι ζεστοί κόκκινοι τόνοι μπορούν να αναμειχθούν πολύ όμορφα με την σκούρα βάση και να αναδείξουν το χρώμα του δέρματος.

Αφού λοιπόν καταλήξετε στην απόχρωση, μεγάλη σημασία έχει ο τόνος. Δηλαδή αν η βαφή θα είναι θερμή ή ψυχρή.

Σε γενικές γραμμές τα ζεστά χρώματα κολακεύουν καλύτερα τις μεγάλες ηλικίες. Ο λόγος είναι πως οι αποχρώσεις αυτές είναι λιγότερο σκληρές και δεν τονίζουν τα σημάδια του χρόνου που έχουν αποτυπωθεί στο πρόσωπο. Γι’ αυτό άλλωστε, ορισμένες μεγάλες κυρίες επιλέγουν να προσθέσουν φωτεινές ανταύγειες με θερμούς υποτόνους. Έτσι, αποφεύγουν το ξεθωριασμένο εφέ του σκέτου σοκολατί χρώματος.

Επίσης, στις γυναίκες με πράσινα, μελί και καστανά μάτια ταιριάζουν περισσότερο οι θερμοί τόνοι, αφού οι κίτρινοι υποτόνοι του δέρματος τους συνδυάζονται εκπληκτικά με τις θερμές πορτοκαλί αποχρώσεις.

Από την άλλη μεριά, οι ψυχροί τόνοι στα σοκολατί μαλλιά πηγαίνουν σε όσες έχουν πολύ ανοιχτά ή πολύ σκούρα μάτια, όπως για παράδειγμα γαλάζια, σκούρα καστανά, μαύρα και γκρι. Συνήθως τα άτομα αυτά έχουν έναν ροζ ή μπλε τόνο στο δέρμα τους, ο οποίος προσφέρει μια κολακευτική αντίθεση με τα σκληρά και έντονα χρώματα μαλλιών.

Ακολουθούν 21 όμορφες ιδέες για να αποκτήσετε σοκολατένιο χρώμα στα μαλλιά σας!

Σοκολατί χρώμα μαλλιών με σκούρο κερασί

Σοκολατί μαλλιά (1)

Η σοκολατί αυτή βαφή μαλλιών είναι ιδανική για μαυρισμένη ή σταρένια επιδερμίδα. Συνδυάζει το κόκκινο – μωβ χρώμα του σκούρου κερασιού με το γλυκό καστανοκόκκινο χρώμα της σοκολάτας και δημιουργεί μια γλυκιά και λαμπερή απόχρωση. Αν μάλιστα χτενίσετε τα κερασί – σοκολατί μαλλιά σας κάνοντας beach waves, τότε το αποτέλεσμα θα σας μαγέψει.

Καστανό σοκολατί χρώμα μαλλιών ως βάση και ξανθά toffee highlights

Σοκολατί μαλλιά (2)

Το ζεστό σοκολατί χρώμα των μαλλιών σας μπορεί να απογειωθεί πλήρως αν συνδυαστεί με ξανθές ανταύγειες toffee γύρω από το πρόσωπο. Πρόκειται για μια πρόταση που δίνει φως στο μαλλιά αναμειγνύοντας αποχρώσεις της καραμέλας βουτύρου με τη σοκολάτα. Έτσι, το βάψιμο των μαλλιών θα οδηγεί σίγουρα σε γλυκό αποτέλεσμα!

Μπαλαγιάζ με σκούρο καστανό σοκολατί χρώμα μαλλιών

Σοκολατί μαλλιά (3)

Το φυσικό αυτό balayage σε σοκολατί μαλλιά αποτελεί μια όμορφη ιδέα για να δώσετε λίγο φως στην σκούρα κατά τα άλλα καστανή βάση σας. Πρόκειται για μια πρόταση που δίνει διάσταση και απογειώνει την βαφή των μαλλιών σας με πολύ φυσικό τρόπο, ειδικά αν συνδυαστεί με ανάλαφρες μπούκλες.

Σοκολατί χρώμα μαλλιών δυο τόνων

Σοκολατί μαλλιά (4)

Η μελαχρινή αυτή βαφή μαλλιών χρησιμοποιεί δυο διαφορετικούς τόνους του σοκολατί, δημιουργώντας ένα ζεστό και ζωντανό χρώμα που θα θέλετε να αντιγράψετε. Το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό και φυσικό. Μάλιστα μοιάζει σα να έχει ανοίξει το χρώμα ενός μέρους των μαλλιών από τον ήλιο.

Ανοιχτό καστανό σοκολατί χρώμα με Cinnamon πινελιές

Σοκολατί μαλλιά (5)

Ο συνδυασμός του ανοιχτού σοκολατί χρώματος με το καφέ της κανέλας είναι εντυπωσιακός. Το look αυτό δημιουργεί στα μαλλιά μια όμορφη λάμψη και μια διάσταση, η οποία απογειώνεται με ένα γυναικείο κούρεμα με μύτες.

Σταχτί παγωμένο σοκολατί χρώμα στα μαλλιά

Σοκολατί μαλλιά (6)

Η ψυχρή αλλά εντυπωσιακή αυτή βαφή μαλλιών συνδυάζει το παγωμένο σοκολατί χρώμα με τις σταχτί πινελιές. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη απόχρωση που ταιριάζει σε θερμές επιδερμίδες και δημιουργεί μια ισορροπία ανάμεσα στον τόνο του δέρματος και στο χρώμα των μαλλιών.

Λαμπερό σκούρο καστανό σοκολατί χρώμα μαλλιών με ανταύγειες

Σοκολατί μαλλιά (7)

Τα εκθαμβωτικά αυτά σκούρα σοκολατί μαλλιά είναι ιδανικά για σταρένιες και σκούρες επιδερμίδες. Τους ταιριάζουν απόλυτα και δημιουργούν μια όμορφη αντίθεση, φωτίζοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Δοκιμάστε κι εσείς την συγκεκριμένη αλλαγή στο χρώμα και θα εκπλαγείτε με το μαγευτικό αποτέλεσμα.

Ανοιχτό σοκολατί χρώμα μαλλιών με ξανθές ανταύγειες

Σοκολατί μαλλιά (8)

Ο συνδυασμός του καστανού σοκολατί με το ξανθό είναι εκθαμβωτικός. Πρόκειται για μια από τις κλασσικές επιλογές που δείχνει φυσική και πάντα οδηγεί σε ένα κολακευτικό αποτέλεσμα. Αν μάλιστα κάνετε στα μαλλιά σας ανάλαφρες μπούκλες, τότε το look σας θα απογειωθεί.

Σοκολατί μωβ μαλλιά

Σοκολατί μαλλιά (9)

Μια νεανική και ενδιαφέρουσα πρόταση για να βάψετε τα μαλλιά σας σκούρα σοκολατί είναι να τα συνδυάσετε με ανταύγειες σε μωβ χρώμα. Η ιδέα αυτή είναι πολύ κομψή και το αποτέλεσμα εκθαμβωτικό, αν και για κάποιες γυναίκες θεωρείται λίγο τολμηρό.

Σκούρο σοκολατί κόκκινο χρώμα μαλλιών

Σοκολατί μαλλιά (10)

Το ζεστό σκούρο σοκολατί χρώμα μαλλιών είναι καστανό με δόσεις κόκκινου. Η συγκεκριμένη απόχρωση φαίνεται εκπληκτική τόσο σε ίσια όσο και σε σγουρά μαλλιά, αν και ο συνδυασμός της με μπούκλες την απογειώνει.

Δοκιμάστε λοιπόν κι εσείς να αποκτήσετε το υπέροχο, λαμπερό και γλυκό χρώμα που έχει η Kim Kardashian στα μαλλιά της, απλά επιλέγοντας μια chocolate βαφή.

Ζεστό σοκολατί χάλκινο χρώμα μαλλιών

Σοκολατί μαλλιά (11)

Οι πινελιές χάλκινου χρώματος αναμειγνύονται όμορφα με τα σκούρα καστανά σοκολατί μαλλιά, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό χρώμα. Ο συνδυασμός αυτός των βαφών ταιριάζει απόλυτα και ένα φιλαριστό κούρεμα μπορεί να τον απογειώσει ακόμη περισσότερο.

Ανοιχτό σοκολατί χρώμα στα μαλλιά

Σοκολατί μαλλιά (12)

Το γλυκό αυτό χρώμα μαλλιών ταιριάζει απόλυτα με ένα μακρύ καρέ κούρεμα. Και μάλιστα αν το καθημερινό hairstyling δεν είναι η πιο αγαπημένη σας συνήθεια, ο συνδυασμός αυτός είναι ιδανικός για εσάς.

Chocolate Ombre Hair με κάραμελ άκρες

Σοκολατί μαλλιά (13)

Τα όμπρε μαλλιά αποτελούν μια πολύ όμορφη πρόταση για τις γυναίκες που δεν θέλουν να ξεφύγουν από το καστανό, αλλά τους αρέσει και το ξανθό. Πάρτε για παράδειγμα αυτό το εκπληκτικό χρώμα μαλλιών που συνδυάζει το ανοιχτό καστανό ή το ξανθό σκούρο σοκολατί στις ρίζες με το κάραμελ στις άκρες.

Milky Chocolate – Το καστανό χρώμα της σοκολάτας γάλακτος με ξανθές ανταύγειες

Σοκολατί μαλλιά (14)

Δοκιμάστε κι εσείς να βάψετε τα μαλλιά σας με μια σοκολατί απόχρωση δημιουργώντας ένα φυσικό ξάνοιγμα με ξανθές ανταύγειες. Το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό και θα σας κάνει να λάμψετε.

Balayage με ανοιχτό καστανό σοκολατί

Σοκολατί μαλλιά (15)

Η τεχνική του μπαλαγιάζ δημιουργεί ένα εκπληκτικό φυσικό ξάνοιγμα στα μαλλιά σαν αυτό που προκύπτει από τον ήλιο. Αυτό ακριβώς το εφέ αποτυπώνεται και στη συγκεκριμένη φωτογραφία όπου τα σοκολατί μαλλιά φωτίζονται από μερικές σκούρες ξανθές πινελιές.

Πλούσιο σοκολατί μπαλαγιάζ ιδανικό για χοντρή τρίχα

Σοκολατί μαλλιά (16)

Κάποιες φορές η εφαρμογή ανταύγειας σε χοντρή τρίχα δημιουργεί ένα έντονο αποτέλεσμα. Αν όμως το ξάνοιγμα των μαλλιών γίνει με την τεχνική του μπαλαγιάζ, το εφέ είναι πιο φυσικό και εντυπωσιακό. Μια δοκιμή θα σας πείσει!

Μακριά σοκολατί μαλλιά με μια δόση χάλκινου

Σοκολατί μαλλιά (17)

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για να δώσετε φως στα σκούρα καστανά σοκολατί μαλλιά σας είναι η προσθήκη χάλκινου. Τα δυο αυτά χρώματα ταιριάζουν πολύ μεταξύ τους και η ανάμειξη τους δημιουργεί ένα εκπληκτικό εφέ.

Απαλό σοκολατί χρώμα μαλλιών με ανταύγειες

Σοκολατί μαλλιά (18)

Ο συνδυασμός των espresso και cocoa τόνων στα μαλλιά οδηγεί σε ένα εντυπωσιακό απαλό μελαχρινό χρώμα που θα θέλετε να υιοθετήσετε αμέσως. Πρόκειται για δυο κλασσικές βαφές μαλλιών που ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους.

Σοκολατί χρώμα μαλλιών με χρυσά babylights

Σοκολατί μαλλιά (19)

Το ζεστό σοκολατένιο χρώμα στα μαλλιά μπορεί να μεταμορφωθεί πλήρως με την προσθήκη μερικών μικροσκοπικών ανταυγειών σε χρυσό χρώμα. Το αποτέλεσμα θυμίζει το απαλό άγγιγμα του ήλιου στα μαλλιά που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει τάση σύμφωνα με το bautetinkiriaki

Ανοιχτό σοκολατί χρώμα μαλλιών με caramel balayage

Σοκολατί μαλλιά (20)

Το καραμελέ μπαλαγιάζ σε μια ανοιχτή σοκολατένια βάση μαλλιών μπορεί να οδηγήσει ένα εκθαμβωτικό bronde αποτέλεσμα, το οποίο απογειώνεται σε συνδυασμό με ανάλαφρες μπούκλες.

Δοκιμάστε λοιπόν κι εσείς αυτή τη bronde απόχρωση στα μαλλιά και θα κερδίσετε τις εντυπώσεις.

Χάλκινες ανταύγειες σε σκούρο καστανό σοκολατί

Σοκολατί μαλλιά (21)

Το χάλκινο είναι ένα από τα δημοφιλέστερα θερμά χρώματα μαλλιών που ταιριάζει απόλυτα με το ζεστό σοκολατί. Κάντε λοιπόν μικροσκοπικές χάλκινες ανταύγειες στα σοκολατένια μαλλιά σας και το αποτέλεσμα θα σας μαγέψει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ