Φώτο - βίντεο: Ο Πύργος των επίσημων διακοπών των Γάλλων Προέδρων - Τον βαριόταν ο Ολάντ, άρεσε σε Πομπιντού & Ντ' Εσταίν - Εδώ θα υποδεχθεί ο Μακρόν τον Πούτιν

Βρίσκεται στην περιοχή Var πάνω σε ένα νησάκι μέσα στη θάλασσα και ονομάζεται Fort de Brégançon 

Σε λίγη ώρα ο πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν θα υποδεχθεί εδώ τον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν .

Πρόκειται για την επίσημη θερινή κατοικία των Γάλλων προέδρων από το 1968 , ένα Πύργο που βρίσκεται στην περιοχή Var πάνω σε ένα νησάκι μέσα στη θάλασσα και ονομάζεται Fort de Brégançon .

Οι πληροφορίες λένε ότι όταν πρωτοπήγε για να κάνει τις διακοπές το καλοκαίρι που ανέλαβε την προεδρία ο Φρανσουά Ολάντ με την τότε σύντροφό του Βαλερί Τριερβελέρ , έφυγε γρήγορα .

Μάλιστα δήλωσε ευθαρσώς ότι αισθανόταν σαν φυλακισμένος: « οι διακοπές είναι φτιαγμένες για να νιώθει κανείς ελεύθερος και εδώ δεν νιώθω καθόλου επομένως είναι καλύτερο να ανοίξουμε αυτό τον Πύργο στο κοινό για να μπορεί να το επισκέπτεται» .

Αντίθετα πέρασαν πολλές φορές καλοκαιρινές διακοπές σε αυτό το πανέμορφο Πύργο οι πρόεδροι Ζωρζ Πομπιντού,Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εσταίν  και ο Ζακ Σιράκ

 

Φαίνεται πως και ο Φρανσουά Μιτεράν δεν τρελαινόταν ενώ ο Νικολά Σαρκοζί προτιμούσε το ησυχαστήριο στη νότια Γαλλία της συζύγου του Κάρλα Μπρούνι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ