Φώτο - βίντεο: Ο Πύργος των επίσημων διακοπών των Γάλλων Προέδρων - Τον βαριόταν ο Ολάντ, άρεσε σε Πομπιντού & Ντ' Εσταίν - Εδώ θα υποδεχθεί ο Μακρόν τον Πούτιν

Βρίσκεται στην περιοχή Var πάνω σε ένα νησάκι μέσα στη θάλασσα και ονομάζεται Fort de Brégançon 

Σε λίγη ώρα ο πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν θα υποδεχθεί εδώ τον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν .

Πρόκειται για την επίσημη θερινή κατοικία των Γάλλων προέδρων από το 1968 , ένα Πύργο που βρίσκεται στην περιοχή Var πάνω σε ένα νησάκι μέσα στη θάλασσα και ονομάζεται Fort de Brégançon .

Οι πληροφορίες λένε ότι όταν πρωτοπήγε για να κάνει τις διακοπές το καλοκαίρι που ανέλαβε την προεδρία ο Φρανσουά Ολάντ με την τότε σύντροφό του Βαλερί Τριερβελέρ , έφυγε γρήγορα .

Μάλιστα δήλωσε ευθαρσώς ότι αισθανόταν σαν φυλακισμένος: « οι διακοπές είναι φτιαγμένες για να νιώθει κανείς ελεύθερος και εδώ δεν νιώθω καθόλου επομένως είναι καλύτερο να ανοίξουμε αυτό τον Πύργο στο κοινό για να μπορεί να το επισκέπτεται» .

Αντίθετα πέρασαν πολλές φορές καλοκαιρινές διακοπές σε αυτό το πανέμορφο Πύργο οι πρόεδροι Ζωρζ Πομπιντού,Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εσταίν  και ο Ζακ Σιράκ



 

Φαίνεται πως και ο Φρανσουά Μιτεράν δεν τρελαινόταν ενώ ο Νικολά Σαρκοζί προτιμούσε το ησυχαστήριο στη νότια Γαλλία της συζύγου του Κάρλα Μπρούνι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ