Ταπεινά συγγνώμη ζητούν οι οίκοι μόδας Givenchy, Coach και Versace από την Κίνα (φώτο)

Προσέβαλαν την κυριαρχία της

Οι οίκοι Givenchy, Coach και Versace ζήτησαν συγγνώμη για την κυκλοφορία στην αγορά t-shirt που κατηγορήθηκαν για προσβολή της κυριαρχίας της Κίνας, καθώς άφηναν να εννοηθεί ότι το Χονγκ Κονγκ και η Ταϊβάν δεν ανήκουν στην Κίνα.

Η ιταλική εταιρεία Versace βρέθηκε στο στόχαστρο χθες Κυριακή για μια κοντομάνικη μπλούζα που κυκλοφόρησε στην οποία αναφέρονται κάποιες πόλεις μαζί με τη χώρα στην οποία ανήκουν, όπως για παράδειγμα "Παρίσι - ΓΑΛΛΙΑ" και "Σανγκάη - ΚΙΝΑ".

Δυστυχώς όμως το "Χονγκ Κονγκ" συνοδεύεται από τη λέξη "ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ" με κεφαλαία γράμματα, μολονότι η πρώην βρετανική αποικία έχει επιστρέψει στην κυριαρχία της Κίνας από το 1997.

Αυτό έφτανε ώστε ο Versace να βρεθεί στο στόχαστρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα, την ώρα που οι διαδηλώσεις στο αυτόνομο αυτό έδαφος επικρίνονται καθημερινά από τα κινεζικά μέσα. "Έξω ο Versace!", έγραψε ένας χρήστης του ιστότοπου Weibo.

 Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σήμερα, ο γαλλικός οίκος Givenchy και ο αμερικανικός Coach βρέθηκαν με τη σειρά τους στο στόχαστρο για παρόμοιες προσβολές σχετικά με t-shirts τους, τα οποία θα μπορούσαν να επιτρέψουν να πιστέψει κανείς ότι το Χονγκ Κονγκ, αλλά και η Ταϊβάν, είναι ανεξάρτητα εδάφη.

Η Ταϊβάν έχει ξεχωριστή κυβέρνηση από το 1949, όμως το Πεκίνο εξακολουθεί να διεκδικεί την κυριαρχία του στο νησί επειδή το θεωρεί αποσχισθείσα επαρχία του και δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο χρήσης στρατιωτικής ισχύος για να εξασφαλίσει την επανένωση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ