Σπύρος Σούλης: 8 πράγματα που θα χαρίσουν αέρα πολυτέλειας & στυλ στο υπνοδωμάτιο σας (φώτο)

Αυτά τα πράγματα θα χαρίσουν αέρα πολυτέλειας και στιλ στο υπνοδωμάτιό σας και θα το μετατρέψουν σε όαση άνεσης, χαλάρωσης και ζεστασιάς.

Θέλετε το υπνοδωμάτιο να έχει ξεχωριστό ύφος και χαρακτήρα και να αποπνέει άνεση και χαλαρότητα χωρίς να χάνει σε κομψότητα και πολυτέλεια; Βρήκαμε 8 πράγματα που θα σας βοηθήσουν να καταφέρετε το στόχο σας!

Μαξιλάρια Τα μαξιλάρια χαρίζουν αίσθηση άνεσης και χαλαρότητας. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να πνίξετε το κρεβάτι σας σε αυτά. Ο ιδανικός αριθμός ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του κρεβατιού. Σε γενικές γραμμές, φροντίστε ώστε ο αριθμός των μαξιλαριών να είναι πάντα ζυγός για λόγους συμμετρίας και να μην ξεπερνάει ποτέ τα τρία ζευγάρια.

Θέμα Μπορεί η έννοια του θέματος να σας φαίνεται παιδική, αλλά είναι γεγονός ότι μία κοινή θεματική θα δώσει συνοχή στη διακόσμηση του υπνοδωματίου σας. Η ιδέα δε χρειάζεται να είναι αφηρημένη, αλλά να στηρίζεται σε συγκεκριμένα μοτίβα (πχ. ρίγες ή γεωμετρία) ή χρωματικούς συνδυασμούς (ασπρόμαυρο, μονοχρωμία, color-blocking κλπ.). 

 

Χαλί Τι μπορεί να κάνει ακόμα χειρότερο το πρωινό ξύπνημα; Μα φυσικά, το να σηκωθείτε από το ζεστό κρεβάτι σας και να ακουμπήσετε ένα κρύο πάτωμα. Χαρίστε ζεστασιά στο χώρο σας, προσθέτοντας σε αυτόν ένα χαλί (και όχι μόνο διαδρόμους γύρω από το κρεβάτι). Αυτό θα προσθέσει έξτρα μόνωση και ζεστασιά στο δωμάτιο.

Tech-free Ο σκοπός του υπνοδωματίου είναι η χαλάρωση και η ξεκούραση. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει κόκκινη ζώνη για τις ηλεκτρονικές συσκευές που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη δουλειά σας, όπως είναι τα κινητά και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Ωστόσο, το ίδιο ισχύει και για την τηλεόραση. Γιατί; Σύμφωνα με έρευνες, οι ηλεκτρονικές συσκευές «κλέβουν» τον ύπνο μας μιας και κρατούν τον εγκέφαλό μας σε συνεχή εγρήγορση. Αν, λοιπόν, θέλετε το υπνοδωμάτιό σας να αποτελεί όαση ξεκούρασης, καλό είναι να αφήνετε την τεχνολογία στην πόρτα του.

Μίνι-καθιστικό Προσπαθήστε να δημιουργήσετε έναν χώρο στο υπνοδωμάτιό σας όπου μπορείτε να χαλαρώνετε πριν πέσετε για ύπνο ή μόλις σηκωθείτε. Ένας μικρός καναπές και ένα τραπεζάκι σε μια γωνία φτάνει, αν έχετε τον απαραίτητο χώρο. Με αυτόν τον τρόπο, θα κάνετε πιο φιλόξενο τον πλέον προσωπικό χώρο του σπιτιού σας τόσο για εσάς όσο και για τον σύντροφό σας.

 

Προσωπικές συλλογές Είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να βάλετε την προσωπική σας πινελιά στο υπνοδωμάτιο. Ωστόσο, όσο κι αν λατρεύετε τα δερματόδετα βιβλία, τα βάζα ή τις μινιατούρες σας, δεν είναι απαραίτητο να γεμίσετε όλες τις γωνίες του χώρου με τα ξεχωριστά κομμάτια που αποτελούν τη συλλογή σας. Διαλέξτε, λοιπόν, τα αγαπημένα σας ή εκείνα που ταιριάζουν περισσότερο με το χώρο.

 

Στρώμα Σε ό,τι αφορά την έννοια της άνεσης, το κατάλληλο στρώμα αποτελεί το πλέον σημαντικό στοιχείο μιας και συνδέεται άμεσα με την ποιότητα του ύπνου σας. Να θυμάστε ότι το στρώμα σας πρέπει να παρέχει κατάλληλη στήριξη στη σπονδυλική στήλη σας και να διατηρεί τη θερμοκρασία του σώματός σας σε φυσιολογικά επίπεδα. 

Διακοσμητικές Συνθέσεις Δώστε στο υπνοδωμάτιό σας πιο προσωπικό και εξατομικευμένο ύφος στολίζοντας τα κομοδίνα σας με ξεχωριστά και ιδιαίτερα αντικείμενα. Φροντίστε ώστε τα διακοσμητικά αντικείμενα που θα χρησιμοποιήσετε να ταιριάζουν μεταξύ τους και να ακολουθούν μία κοινή αισθητική. Τέλος, όσο μεγάλη κι αν είναι η επιφάνεια του κομοδίνου που καλείστε να καλύψετε, καλό είναι να μην τοποθετήσετε σε αυτό περισσότερο από τρία διακοσμητικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ