8 μυστικά για να φτιάξετε την κουζίνα των ονείρων σας (φωτό)

Η ανακαίνιση μιας κουζίνας αδιαμφισβήτητα είναι ένα μικρός πονοκέφαλος. 

Δεν ξέρεις τι στιλ να δώσεις, έχεις έναν προϋπολογισμό και ξέρεις εξ’ αρχής πως θα έχει μια απόκλιση και μπερδεύεσαι με ιδέες και όμορφες φωτογραφίες που σε μαγεύουν αλλά σε μπερδεύουν συγχρόνως.
Σήμερα θα σου προτείνουμε μια κουζίνα με στοιχεία μιας επαγγελματικής, όπως δηλαδή αυτή που θα βλέπαμε σε ένα επαγγελματία σεφ.

Κάντε μια προσεκτική έρευνα αγοράς πριν δώσετε την παραγγελία σας καθότι οι τιμές διαφέρουν αισθητά από τις μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες έως τους επιπλοποιούς. 

Τι θα πρέπει να προσέξετε:

 

Αναλογίες
Προσπαθήστε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο το  χώρο της κουζίνας σας κρατώντας, ωστόσο, αναλογίες που να μη σας πνίγουν και να δίνουν και μια στοιχειώδη άνεση αν συγχρόνως μαγειρεύετε και παράλληλα η οικογένεια ή οι φίλοι κάθονται στο τραπέζι της κουζίνας. 

Επιφάνειες εργασίας
Προτιμήστε σκληρές επιφάνειες αντοχής όπως το μάρμαρο, ο χαλαζίτης ή ο γρανίτης. Αντέχουν στη θερμότητα, δύσκολα χαράζονται και φυσικά δίνουν έναν αριστοκρατικό τόνο.

 

Νεροχύτες
Θα τους επιλέξετε με βάση το στιλ που θα έχει το σύνολο της όλης κουζίνας. Ωστόσο προτιμήσετε ένα διπλό ή ένα μεγάλο σε μέγεθος ώστε να μπορείτε με ευκολία να πλύνετε τα σκεύη σας ή τα λαχανικά και τα φρούτα σας. Διαλέξτε ένα υλικό που να μη βάφει εύκολα και να μη χαράζεται.

Στην αγορά θα βρείτε νεροχύτες ανοξείδωτους, από γρανίτη ή από κεραμικό (πορσελάνη), ένθετους ή υποκαθήμενους, με πάγκο (αριστερά ή δεξιά) ή χωρίς, με μία, δύο ή δυόμιση γούρνες.

 

Ερμάρια και ντουλάπες
Μπορείτε είτε να διαλέξετε ένα μόνο υλικό ή να κάνετε συνδιασμούς ώστε να δώσετε τη δική σας πινελιά.

Σκεφτείτε ξύλο με τζάμι, δύο χρώματα ξυλείας, με κάποια σχέδια στην επιφάνειά τους και για τους πλέον τολμηρούς ακόμη και ένα με συρματόπλεγμα.

Μπορείτε σε μια μοντέρνα σύνθεση να χρησιμοποιήσετε πορτάκια από Βακελίτη, ταμπλαδωτές πόρτες από λάκα, από καπλαμά δρύ, λάκα mdf κλπ.

Μην ξεχνάτε πως η εξωτερική τους όψη πρέπει να είναι αντοχής για να μη χαράζει ή να μη φουσκώνει.

Φωτισμός
Ο φωτισμός όπως αναφέρει το housebeautiful.com παίζει τεράστια σημασία. Θα χρειαστείτε φωτισμό στ κάτω μέρος των κρεμαστών ντουλαπιών σας ώστε να έχετε έξτρα φως όταν μαγειρεύετε ή προετοιμάζετε το φαγητό σας.

Επίσης, θα πρέπει να μπορείτε αν θέλετε να δημιουργείτε ατμόσφαιρα όταν έχετε καλεσμένους.

Επενδύσετε σε ένα εντυπωσιακό φωτιστικό ανάλογο με το σύνολο της κουζίνας ή ακόμη και κρυφούς φωτισμούς.

 

Μαγειρικά σκεύη
Κρεμάστε κάποια μαγειρικά σκεύη όπως προτείνει το housebeautiful.com ή μαχαίρια όπως κάνουν οι επαγγελματίες chef.

Είναι πρακτικό και συγχρόνως δίνει μια ζεστασιά στην κουζίνα. Μπορείτε, επίσης, να είναι χάλκινα ώστε να δίνουν και ένα στιλ ρουστίκ.

 

Τοίχοι
Διαλέξτε ένα χρώμα ζεστό που να ταιριάζει με την επίπλωση. Επίσης, αν διαλέξετε μπογιές να είναι πλενόμενες, πατητή τσιμεντοκονία ή αν είναι πλακάκια να καθαρίζονται εύκολα  και αν μην έχουν σχέδια με αρμούς.Πολύ της μόδας είναι η τσιμεντοκονία η οποία δεν είναι οικονομική αλλά είναι αθάνατη!

Δάπεδο
Οι επιλογές είναι πολλές. Ωστόσο να θυμάστε πως θα πρέπει να μπορείτε να το σφουγγαρίσετε εύκολα και να είναι αντοχής.

Μάρμαρο, γρανίτης, πλακίδια αλλά και ξύλο με ειδικά βερνίκια και επεξεργασία είναι πολλές από τις υπέροχες επιλογές. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ