Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Αποκλειστικό – Made in Greece η Nadeen Art: Τα «αγγελικά» φτιαγμένα παπούτσια & οι τσάντες της Δήμητρας Ψυχογυιού ζωγραφίζονται στο χέρι στο εργαστήρι της στην Ακρόπολη

H Δήμητρα Ψυχογυιού δίνει υπόσταση και ζωή στα παραμύθια μέσα από ζωγραφιές που όμως δεν αποτυπώνονται πάνω σε κάποιον καμβά, αλλά σε παπούτσια, τσάντες, ρούχα και τοίχους δωματίων...

Είναι μία σύγχρονη καλλιτέχνης, μία πάνω απ’ όλα ρομαντική ψυχή με αστείρευτο ταλέντο και ανάγκη να εκφράσει τη δημιουργικότητά της μέσα από τα παραμύθια και τις ιστορίες που κρύβουν μέσα τους.

Παραμυθένιο είναι και το όνομα που επέλεξε να δώσει στο brand της, Nadeen Art, γιατί όπως μας εξηγεί αυτή είναι η λέξη που φώναζε ο γιος της όταν έπεφτε και για εκείνη έγινε ένας μικρός άγγελος που τον προστάτευε. Αυτή η γλυκιά ιστορία υπήρξε η αφορμή για να ξεκινήσει αυτό το δημιουργικό ταξίδι στον κόσμο της ζωγραφικής, αλλά και της ραπτικής ακόμα και της κυανοτυπίας, τεχνική με την οποία φτιάχνει τις εντυπωσιακές τσάντες της.

Το κατάστημά της στην Ακρόπολη είναι σαν μία μικρή γκαλερί χειροποίητης τέχνης πάνω σε αντικείμενα στης καθημερινότητας. Ο χώρος λειτουργεί και σαν εργαστήρι, στο οποίο κάνει μαθήματα σε γυναίκες που έχουν το ίδιο πάθος, να δημιουργούν με τα χέρια τους.

Ας δούμε όμως την όμορφη ιστορία που κρύβεται πίσω από το Nadeen Art, όπως η ίδια η Δήμητρα Ψυχογυιού την περιγράφει στο MadeinGreece.news.

Τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:

  • Από καιρό ήθελα να παντρέψω τη δική μας εικαστική παράδοση με τα παραμύθια
  • Το Nadeen είναι η πρώτη λέξη που έλεγε ο γιος μου όποτε έπεφτε και σκέφτηκα ότι ο Nadeen είναι άγγελος και τον προστατεύει
  • Ζωγραφίζω παραμύθια σε οτιδήποτε χρηστικό, όπως τα παπούτσια, τσάντες, ρούχα, τοίχους δωματίων κλπ. Ράβω, κεντάω, δοκιμάζω νέες τεχνικές, πειραματίζομαι και ταξιδεύω μέσα στα χρώματα
  • Αγαπώ τα φυσικά υλικά όπως το δέρμα, το χαρτί, το λινό ύφασμα και το μετάξι. Αυτά συνδυάζονται υπέροχα μεταξύ τους και μπορούν να δώσουν άπειρους συνδυασμούς
  • Έμπνευση αντλώ από τα παραμύθια, τα ποιήματα και τη φύση
  • Οι δημιουργίες μου απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, αλλά κυρίως στους ανθρώπους που αγαπούν το χρώμα
  • Το μόνο εμπόδιο που μπορεί να έχει ένας δημιουργικός άνθρωπος είναι εσωτερική αντίσταση
  • Όταν ξεκίνησα να ζωγραφίζω στα παπούτσια η σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό ήταν ότι κάθε ζευγάρι θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και το Nadeen Art και με τη βοήθεια και του αγγέλου θα βρεθεί σε κάθε πιθανό σημείο του χάρτη!

Ποιο είναι το story/το αφήγημα γύρω από τη δημιουργία του Nadeen Art; Πότε και πως ξεκίνησε η ιστορία του; Ποια η ιδέα, η στόχευση και τα στάδια ανάπτυξής του;

Είμαι εικονογράφος. Από καιρό ήθελα να παντρέψω τη δική μας εικαστική παράδοση με τα παραμύθια. Ένιωσα πως αυτή η ζωγραφική είναι πολύ κοντά στον τρόπο με τον οποίο ζωγραφίζουν τα παιδιά. Κι έτσι ξεκίνησα να ζωγραφίζω χρησιμοποιώντας και ορισμένα στοιχεία από τη βυζαντινή παράδοση. Τα παραμύθια όμως ταξιδεύουν κι έτσι γεννήθηκε η ιδέα να ζωγραφίζω πάνω σε παπούτσια που πάνε παντού!

Tι σημαίνει το όνομα Nadeen;

Το Nadeen είναι η πρώτη λέξη που είπε ο γιός μου. Την έλεγε όποτε έπεφτε και σκέφτηκα οτι ο Nadeen είναι άγγελος και τον προστατεύει. Όταν ήρθε η ώρα να δώσω όνομα στα παπούτσια καθώς και στα υπόλοιπα πράγματα που φτιάχνω, θυμήθηκα αυτή τη λέξη κι ενθουσιάστηκα! Έτσι ο Nadeen έγινε και άγγελος των προϊόντων μου. Γι’ αυτό το logo του Nadeen Art έχει το φτεράκι.

Περιγράψτε μας τις δημιουργίες σας. Τι ακριβώς φτιάχνετε και με ποιους τρόπους, ποιες τεχνικές;

Ζωγραφίζω παραμύθια σε οτιδήποτε χρηστικό, όπως τα παπούτσια, τσάντες, ρούχα, τοίχους δωματίων κλπ. Ράβω, κεντάω, δοκιμάζω νέες τεχνικές, πειραματίζομαι και ταξιδεύω μέσα στα χρώματα.

Τι υλικά προτιμάτε να χρησιμοποιείτε για τις δημιουργίες σας;

Αγαπώ τα φυσικά υλικά όπως το δέρμα, το χαρτί, το λινό ύφασμα και το μετάξι. Αυτά συνδυάζονται υπέροχα μεταξύ τους και μπορούν να δώσουν άπειρους συνδυασμούς.

Από που αντλείτε έμπνευση;

Έμπνευση αντλώ από τα παραμύθια, τα ποιήματα και τη φύση. Περνάω πολλές ώρες στη θάλασσα, όποτε τα καταφέρνω να βρεθώ στη Χαλκίδα, εκεί που μεγάλωσα, και να μαζεύω ξύλα και αχινούς, κάτι που το έκανα από πολύ μικρή. Αυτό με τροφοδοτεί για μήνες!

Ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο κομμάτι από τις δημιουργίες σας;

Δε μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο αντικείμενο και να πω ναι, αυτό είναι το αγαπημένο μου. Κάθε φορά που φτιάχνω κάτι καινούριο, λέω πως είναι το αγαπημένο μου. Ας πούμε πως μαθαίνω τώρα την τεχνική της κυανοτυπίας και φτιάχνω τσάντες με αυτόν τον τρόπο. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, το παιχνίδι με το φως είναι ανεπανάληπτο κι επειδή έχει μέσα το στοιχείο του τυχαίου, μου αρέσει διπλά.

Σε ποιους απευθύνονται οι δημιουργίες σας;

Οι δημιουργίες μου απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, αλλά κυρίως στους ανθρώπους που αγαπούν το χρώμα!

Εκτός από το να δημιουργείτε ξεχωριστά ζωγραφιστά δώρα και αντικείμενα μεταδίδετε τη γνώση σας και μέσω εργαστηρίων. Μιλήστε μας γι' αυτά και για την στόχευσή τους;

Εκτός από τη ζωγραφική έχω κι άλλη αγάπη, τη ραπτική. Το πάθος μου για τη ραπτική ξεκίνησε όταν άρχισα να διαβάζω βιβλία της Jane Austen και φανταζόμουν τα κοστούμια αυτής της εποχής, ρούχα που ήταν αδύνατον να βρω στα μαγαζιά. Είμαι αυτοδίδακτη αλλά κουβαλάω τα γονίδια της γιαγιάς και της μαμάς μου. Έτσι ξεκίνησα, μαζί με τη ζωγραφική να κάνω μαθήματα σε γυναίκες που έχουν το ίδιο πάθος, να δημιουργούν με τα χέρια τους. Έφτιαξα λοιπόν το εικαστικό εργαστήρι Πέτρα – Ψαλίδι – Χαρτί. Είναι ένας χώρος δημιουργίας. Απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους που θέλουν να ενεργοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους και να αναπτύξουν τη δημιουργική τους έκφραση. Τα σεμινάρια διαρκούν όλη τη χρονιά.

Ποια ήταν τα δύσκολα βήματα που συναντήσατε στην πορεία σας μέχρι τώρα και ποιες οι μεγαλύτερες επιτυχίες;

Το μόνο εμπόδιο που μπορεί να έχει ένας δημιουργικός άνθρωπος είναι εσωτερική αντίσταση. Σίγουρα ο καθένας μας έχει να περάσει βουνά και θάλασσες δυσκολιών μέχρι να δει να πραγματοποιείται τ’ όνειρο του, όμως o μόνος τρόπος να βγαίνουμε από τις δυσκολίες είναι να συνεχίζουμε να δημιουργούμε και να μένουμε σταθεροί. Η μεγαλύτερη επιτυχία μου είναι ότι μέσα σε καιρούς κρίσης έκανα ακόμη ένα όνειρο μου πραγματικότητα, να ανοίξω το Nadeen Art, ένα μαγαζί κοντά στην Ακρόπολη, όπου εκεί διαθέτω τα πράγματα που φτιάχνω, αλλά λειτουργεί παράλληλα και το εργαστήρι μου.

Εμείς δημιουργήσαμε το site ''Made in Greece.news''. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;

Τα πράγματα που φτιάχνω είναι αμιγώς ελληνικά τόσο στη ζωγραφική που είναι εμφανές το ελληνικό στοιχείο, αλλά και σε όσα πράγματα ράβω, χρησιμοποιώ ελληνικές πρώτες ύλες. Μάλιστα αυτό τον καιρό ετοιμάζω μια συλλογή εμπνευσμένη από την παραδοσιακή μας τέχνη.

Που ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον το δημιούργημά σας; Πώς θα προχωρήσετε και θα εξελίξετε όσες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι τώρα;

Όταν ξεκίνησα να ζωγραφίζω στα παπούτσια η σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό ήταν ότι κάθε ζευγάρι θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο

 

Διαβάστε την συνέχεια στο MadeinGreece.news

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ