Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ο Σπύρος Σούλης μας δείχνει πως να εκμεταλλευτούμε πλήρως το μπαλκόνι του μικρού διαμερίσματός μας (φωτό)

Έξυπνες ιδέες 

Αν ζείτε σε μικρό διαμέρισμα είναι πολύ πιθανό να έχετε και ένα μικρό μπαλκόνι.

Είναι συχνό το φαινόμενο να βλέπει κανείς τα μικρά μπαλκόνια να είναι παραμελημένα, καθώς οι ιδιοκτήτες τους πιστεύουν πως δεν αξίζει τον κόπο να μπουν στην διαδικασία να τα φτιάξουν.

Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεστε απαραίτητα ένα μεγάλο μπαλκόνι για να μπορείτε να απολαύσετε μερικές στιγμές χαλάρωσης σε αυτό. Οι παρακάτω ιδέες θα σας βοηθήσουν να το εκμεταλλευτείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να δημιουργήσετε έναν όμορφο εξωτερικό χώρο.

Επενδύστε σε ένα οικονομικό πάτωμα Το τυπικό μικρό μπαλκόνι των διαμερισμάτων έχει συνήθως απλώς ένα τσιμεντένιο πάτωμα που του στερεί την προσωπικότητα. Μπορείτε πολύ εύκολα να επενδύσετε το μπαλκόνι σας με ένα οικονομικό υλικό. Τα ξύλινα πατώματα είναι πανεύκολα στην τοποθέτηση και πολύ οικονομικά.

Αποφύγετε την τοποθέτηση χαλιού στο μπαλκόνι αν υπάρχουν αμεα στην οικογένεια ή στο στενό σας περιβάλον.

Δημιουργήστε όμορφη ατμόσφαιρα με διακοσμητικά φώτα Τα φώτα σε γιρλάντες μπορούν στην κυριολεξία να μεταμορφώσουν το μπαλκόνι σας και να φτιάξουν μια πραγματικά όμορφη ατμόσφαιρα. Υπάρχουν πάρα πολλά σχέδια στο εμπόριο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε αυτά που σας αρέσουν.

Τα φώτα σε γιρλάντες μπορούν στην κυριολεξία να μεταμορφώσουν το μπαλκόνι σας

Βγάλτε έξω το… μπαρ Κι όμως γίνεται. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε έναν τοίχο στο μπαλκόνι σας και να φτιάξετε ένα μικρό εντοιχισμένο μπαρ. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να απολαμβάνετε τα καλοκαιρινά σας κοκτέιλ παρέα με τους φίλους σας – στο μπαλκόνι!

Μπορείτε να φτιάξετε ένα μικρό εντοιχισμένο μπαρ.

Μετατρέψτε το σε ένα εξωτερικό δωμάτιο Αν θέλετε το μπαλκόνι σας να φαίνεται σαν προέκταση του σπιτιού σας, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε: συμπεριλάβετε διακοσμητικά αντικείμενα που σας αρέσουν, ακριβώς όπως κάνετε και με το εσωτερικό του σπιτιού σας. Μπορείτε να συμπεριλάβετε ακόμα και ένα μικροσκοπικό καναπέ για να κάθεστε άνετα.

Συμπεριλάβετε διακοσμητικά αντικείμενα που σας αρέσουν.

Βάλτε ανθεκτικά έπιπλα Όταν διαλέγετε έπιπλα για το μπαλκόνι σας, να θυμάστε ότι η ανθεκτικότητα είναι σημαντική. Γιατί; Επειδή αν το μπαλκόνι και το διαμέρισμά σας είναι μικρά, τότε θα χρειαστεί να μείνουν εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Επιλέξτε, λοιπόν, έπιπλα που είναι ανθεκτικά στις δύσκολες καιρικές συνθήκες και είναι εύκολα στο καθάρισμα.

Όταν διαλέγετε έπιπλα για το μπαλκόνι σας, να θυμάστε ότι η ανθεκτικότητα είναι σημαντική.

Πρασινίστε το Ίσως δεν χρειάζεται να το αναφέρουμε, αλλά από την άλλη δεν μπορούμε και να το παραλείψουμε: βάλτε φυτά στο μπαλκόνι σας. Είναι όμορφα, δίνουν χρώμα, καθαρίζουν τον αέρα και μπορούν να δημιουργήσουν μια πιο «ιδιωτική» ατμόσφαιρα!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ