"Ave Maria": Όλος ο κόσμος της μδας στο πάρτι της "Madame Dior" - Συγκινημένος ο Βαλεντίνο & τα μοντέλα της Μαρία Γκράτσια Κιουρί (φώτο-βίντεο)

Μετά το βραβείο της Λεγεώνας της τιμής

Η Μαρία Γκράτσια Κιούρι, η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Dior, έλαβε το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής για τη συμβολή της στη μόδα και στον φεμινισμό κατά τη διάρκεια τελετής στο Παρίσι το βράδυ της Δευτέρας.

Ήταν μία πολύ έντονη μέρα για την "Madame Dior". Λίγο μετά την επίδειξη της κολεξιόν του οίκου Dior για το φθινόπωρο χειμώνα 2019, ακολούθησε η βραβεύση της στην ιστορική έδρα του οίκου , στη λεωφόρο Μοντένι.

Pietro and Elisabetta Beccari

Η μέρα τελείωσε στο Castel, ένα καλαίσθητο club που είναι γνωστό για τα μοτίβα στη διακόσμηση και στα χαλιά του και για τα μυστικά του δωμάτια. Στο κλαμπ η Chiuri χόρεψε  σε ρυθμούς της ντίσκο χωρίς στιγμή να αποχωριστεί από το στήθος της το βραβείο της

Shailene Woodley and Maria Grazia Chiuri

«Αυτή η γυναίκα είναι τεράστια έμπνευση για μένα», δήλωσε το μοντέλο Lineisy Montero, που είχε περπατήσει στην πασαρέλα του Dior νωρίτερα  εκείνη την ημέρα, πριν αγκαλιάσει τη διάσημη σχεδιάστρια, αναφέρει το WWD.

Στο πάρτι ανάμεσα σε πολλούς διάσημους βρέθηκαν ο Pietro Beccari, διευθύνων σύμβουλος της Christian Dior Couture, η fashion influencer, Camila Coelho και η σχεδιάστρια κοσμημάτων Elie Top.

Mathilde Favier and Elie Top

 

 

 

 

Παραμένω πάντα το γεμάτο περιέργεια κορίτσι

"Ακόμη σήμερα παραμένω το γεμάτο περιέργεια κορίτσι που πήγε στο σχολείο στη Ρώμη για να μάθει σχέδιο μόδας", δήλωσε συγκινημένη η Κιούρι κατά την ομιλία της στην τελετή βραβεύσης. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Heavenly Dior couture show - in the original Dior Maison at 30 Avenue Montaigne ? @dior #mariagraziachiuri #diorcouture

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Justine Picardie (@justinepicardie) στις

 

Valentino Garavani and Maria Grazia Chiuri Φώτο: WWD

 

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο σχεδιαστής Βαλεντίνο Γκαραβάνι, πρώην πρόεδρος της Κιούρι, η "σιδηρά κυρία" της μόδας 'Αννα Γουίντουρ, ο σχεδιαστής Αλμπέρ Ελμπάζ, δημοσιογράφοι του περιοδικού Vogue και στελέχη του ομίλου LVMH στον οποίο ανήκει ο Dior.

Chimamanda Ngozi Adichie and Maria Grazia Chiuri-Φώτο: WWD

"Είμαι πολύ περήφανη που απονέμω αυτό το βραβείο στη Μαρία Γκράτσια, όχι μόνο γιατί είναι μια εξαιρετική σχεδιάστρια μόδας στους κόλπους του γαλλικού οίκου, αλλά και γιατί αντιπροσωπεύει μια δυναμική προσήλωση στον φεμινισμό. Πιστεύω ότι και οι δύο μας αντλούμε έμπνευση από την ίδια φιλοδοξία, αυτήν που επιτρέπει στις γυναίκες να αξιοποιούν τις δυνατότητες τους", υπογράμμισε η Μαρλέν Σιαπά υφυπουργός Ισότητας της Γαλλίας, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Delphine Arnault, with Valentina and Chiara Ferragni- Φώτο: WWD

Η Κιουρί είναι η πρώτη γυναίκα καλλιτεχνική διευθύντρια στο Dior, γεγονός που η Σιαπά δεν παρέλειψε να επισημάνει στην 10λεπτη ομιλία της, Η Μαρλέν Σιαπά που είνα συγγραφέας είχε κάνει πριν εκτεταμένη έρευνα και γνώριζε αρκετά πράγματα για την Μαρία Γκράτσια Κιουρί.

Maria Grazia Chiuri and Alber Elbaz-Φώτο: WWD

Γνώριζε για παράδειγμα ότι η αγαπημένη κάρτα στην τράπουλα ταρώ της Κιουρί είναι ο "Θάνατος" , "επειδή καταλαβαίνει ότι αυτή η κάρτα συμβολίζει την αναγέννηση και την αλλαγή", είπε η Σιαπά, η οποία μίλησε με πάθος για την προσφορά της Κιουρί στον φεμινισμό. 

Maria Grazia Chiuri and Sidney Toledano- -Φώτο: WWD

Η γνωστή σχεδιάστρια από την πλευρά της , στην ομιλία της, ευχαρίστησε θερμά πολλούς ανθρώπους για την βοήθεια που της προσέφεραν όλα αυτά τα χρόνια. Ανάμεσα τους και οι "μέντορες" της στη μόδα, τον  Bernard Arnault της LVMH, τον Σίντνεϊ Τολεντανό τον Pietro Beccari

Maria Grazia Chiuri, Pietro Beccari and Marlene Schiappa--Φώτο: WWD

Η ίδια ευχαρίστησε επίσης πολλές προσωπικότητες που έγραψαν την ιστορία της μόδας και για τις οποίες η ίδια είχε την τιμή να εργαστεί, όπως τις αδελφές Φέντι και τον Καρλ Λάγκερφελντ, όταν διηύθυνε τους οίκους Fendi και Valentino.

 

 

Η Μαρία Γκράτσια Κιουρί δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την στήριξη του, τον σύζυγο και πατέρα των παιδιών της Πάολο Ρετζίνι, αναφέρει η Vogue H Κιουρί είπε ότι όλοι πρέπει να παλεύουμε για τον φεμινισμό, και έδωσε τις συμβουλές της στις νέες γυναίκες

Nicole Regini, Marlene Schiappa, Maria Grazia Chiuri, Rachele Regini and Paolo Regini--Φώτο: WWD

«Σήμερα διαπιστώνω ότι όλες οι νέες που σπουδάζουν και εργάζονται θέλουν να δουν πώς μπορούν να συμφιλιώσουν την επαγγελματική και την προσωπική τους ζωή. Και θα ήθελα να τους μεταφέρω ένα μήνυμα: πρέπει να πιστεύουν στον εαυτό τους και να ακολουθούν τη διαίσθησή τους», δήλωσε .

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ