Τα είδη συναγερμών που έχει ανάγκη ένα σπίτι

Εσείς ξέρετε ποια είναι; 

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν σκέφτονται τα συστήματα ασφαλείας για το σπίτι, το μυαλό τους πηγαίνει απλά σε ένα συναγερμό κατά κάποιας εισβολής, με μια σειρήνα να ακούγεται όταν κάποιος παραβιάζει την είσοδο.

Μπορεί να είναι πολύ περισσότερο από αυτό και αν πληρώνετε για μηνιαία παρακολούθηση θέλετε να πάρετε τη μεγαλύτερη αξία από το σύστημά σας.

Η ευελιξία ενός οικιακού συστήματος ασφαλείας προέρχεται από την ποικιλία των αισθητήρων που είναι διαθέσιμα για την ανίχνευση ενός ευρέος φάσματος ζητημάτων, αλλά τα καλύτερα συστήματα έχουν άλλα χαρακτηριστικά που προσθέτουν αξία. Εδώ είναι μερικά από αυτά.

Ανιχνευτές καπνού

Κάθε σπίτι πρέπει να διαθέτει ανιχνευτές καπνού, αλλά αυτές που είναι ενσωματωμένες σε ένα σύστημα ασφαλείας παρέχουν καλύτερη προστασία, ιδιαίτερα αν παρακολουθείται το σύστημά σας.

Εξόδους ρελέ

Μια είσοδος από έναν αισθητήρα μπορεί να προγραμματιστεί για να ενεργοποιήσει ένα ρελέ που αντιστοιχεί στον τύπο συναγερμού. Για παράδειγμα, αν έχετε μια μηχανοκίνητη πόρτα, το σύστημά σας μπορεί να προγραμματιστεί για να την ανοίξει όταν ο ανιχνευτής καπνού ενεργοποιηθεί, επιτρέποντας γρήγορη πρόσβαση για την πυροσβεστική υπηρεσία.

Προειδοποιήσεις προσωπικής ασφάλειας

Ένα κουμπί πανικού δίπλα στο κρεβάτι μπορεί να στείλει ένα μήνυμα στο σταθμό παρακολούθησης που να υποδεικνύει μια ιατρική κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αισθητήρες θερμοκρασίας

Αν έχετε ένα κελάρι κρασιού στο οποίο θέλετε σταθερές θερμοκρασίες, αυτός ο τύπος αισθητήρα μπορεί να υποδεικνύει τυχόν προβλήματα. Εάν το σπίτι σας είναι συχνά κενό, ένας αισθητήρας θερμοκρασίας μπορεί να υποδείξει εάν η θερμοκρασία αλλάζει.

Αισθητήρας ρεύματος

Αν έχετε κάτι σαν έναν καταψύκτη γεμάτο κρέας, αυτός ο αισθητήρας μπορεί να σας ενημερώσει αν, για οποιοδήποτε λόγο, σταματά να αντλεί ενέργεια. Αυτό ίσως να σας προφυλάξει από το να καλείτε συνέχεια έναν τεχνικό για επισκευές ηλεκτρικών συσκευών.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι πολύ πιο αποτελεσματικά αν παρακολουθούνται επαγγελματικά επειδή δεν χρειάζεται να βασίζεστε σε τρίτους για την ασφάλεια του σπιτιού σας . Ο σταθμός παρακολούθησης καλεί αμέσως να επιβεβαιώσει ότι δεν είναι ψευδής συναγερμός και στη συνέχεια αποστέλλει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης χωρίς καθυστέρηση, εάν απαιτείται. Έτσι η ασφάλεια σας είναι γρήγορη και αποτελεσματική.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ