Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ο Σπύρος Σούλης βεβαιώνει: Στενό & μικρό χολ - Διακοσμήστε το οπωσδήποτε - Να μερικές ιδέες (φώτο)

Έξυπνες και εύκολες ιδέες για να αλλάξει όψη ο χώρος σας

Έχετε μικρό ή στενό χολ; Αφού δεν μπορείτε να το αλλάξετε, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να δουλέψει για εσάς.

Κάντε τους πάντες να κοιτάξουν ψηλά Αν το ταβάνι σας είναι ψηλό τότε βάλτε έναν μικρό ή μεγάλο πολυέλαιο στο χoλ σας. Αν, από την άλλη μεριά, το χολ σας είναι χαμηλοτάβανο τότε μπορείτε να βάλετε κάτι πιο μικρό αλλά εντυπωσιακό όπως είναι τα φωτάκια δεξιά και αριστερά του ταβανιού που φωτίζοντας θα δίνουν έμφαση στους τοίχους που βρίσκονται στις δύο μεριές του χολ. Ο λόγος είναι γιατί θα θέλετε να τραβήξετε την προσοχή από το μέγεθος του χώρου και να την στρέψετε στο ταβάνι.

Δώστε έμφαση στους τοίχους Αν σας αρέσουν οι ρίγες τότε θα μπορούσατε να κάνετε ριγέ τους τοίχους του χολ σας και να το μετατρέψετε αμέσως σε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο. Διαφορετικά μπορείτε να επιλέξετε κάποιο άλλο σχέδιο ή κάποιο άλλο χρώμα για να του δώσετε στιλ. Πάντως μην το αφήσετε μονόχρωμο.

Δημιουργήστε έναν όμορφο τοίχο με ενδιαφέρουσες φωτογραφίες Στον έναν από τους δύο τοίχους μπορείτε να βάλετε μερικές ιδιαίτερες οικογενειακές φωτογραφίες. Για παράδειγμα, βάλτε τα παιδιά σας να κάνουν διάφορες γκριμάτσες και τραβήξτε τα φωτογραφίες.

Βάλτε αυτές τις φωτογραφίες στον τοίχο του χολ. Μετά κάντε το ίδιο και με τον εαυτό σας. Έτσι, όποιος περνάει από το χολ θα εντυπωσιάζεται από τις αστείες φωτογραφίες σας και θα μπαίνει με όμορφη διάθεση στο υπόλοιπο σπίτι σας. Επίσης, μπορείτε να βάλετε έναν μεγάλο καθρέφτη στον έναν τοίχο για να φαίνεται πολύ μεγαλύτερος ο χώρος σας, αναφέρει ο γνωστός διακοσμητής Σπύρος Σούλης στο spirossoulis.gr 

Το χαλί μπορεί να κάνει τη διαφορά Ένα μακρόστενο ριγέ χαλί που θα καλύπτει όλο το πάτωμα του χολ είναι μια όμορφη ιδέα για να ομορφύνετε και να αγαπήσετε το τόσο δα μικρό χολάκι σας. Διαφορετικά επιλέξτε ένα χαλί σε κάποιο έντονο χρώμα (μπορντό, μπλε, κόκκινο) για να κάνετε λίγο πιο ροκ τον χώρο σας.

Ένας καθρέφτης μπορεί να κάνει τον χώρο να δείξει πολύ μεγαλύτερος Βάζοντας έναν καθρέφτη σε έναν από τους απέναντι τοίχους του χολ σας μπορείτε να το κάνετε να δείχνει μεγαλύτερο. Άλλωστε ένας καθρέφτης είναι απαραίτητος στην είσοδο του σπιτιού σας έτσι ώστε να ρίχνετε μια τελευταία ματιά πριν βγείτε από το σπίτι.

Βάλτε μια ταπετσαρία που είναι και μεγάλη τάση Δεν χρειάζεται να βάλετε ταπετσαρία σε όλους τους τοίχους του χολ σας. Διαλέξτε έναν από αυτούς και τοποθετήστε μια όμορφη ταπετσαρία που θα κερδίζει τις εντυπώσεις. Προτιμήστε κάτι απλό και όμορφο και όχι κάτι υπερβολικό που θα βαρεθείτε σύντομα να βλέπετε. Αν, μάλιστα, το χολ βρίσκεται στην είσοδο του σπιτιού καλό είναι να μην το παρακάνετε μιας και αυτός ο χώρος θα είναι ο πρώτος και ο τελευταίος που θα βλέπετε κάθε μέρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ