Crime Stories: η νέα σειρά αστυνομικής λογοτεχνίας από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Βραβευμένοι συγγραφείς που έχουν ξεχωρίσει στην μεγάλη σκανδιναβική παράδοση της Αστυνομικής Λογοτεχνίας, αλλά και μια ξεχωριστή φωνή από την Ισπανία, αποτελούν την πρόταση των Εκδόσεων Παπαδόπουλος προς τους φίλους του σύγχρονου, απαιτητικού αστυνομικού μυθιστορήματος.

Βραβευμένοι συγγραφείς που έχουν ξεχωρίσει στην μεγάλη σκανδιναβική παράδοση της Αστυνομικής Λογοτεχνίας, αλλά και μια ξεχωριστή φωνή από την Ισπανία, αποτελούν την πρόταση των Εκδόσεων Παπαδόπουλος προς τους φίλους του σύγχρονου, απαιτητικού αστυνομικού μυθιστορήματος.



''Το σημάδι του Μεσημβρινού''
του  Lorenzo Silva


Όταν ένας συνταξιούχος αστυνομικός βρίσκεται κρεµασµένος από µια γέφυρα, την έρευνα αναλαμβάνει ο παλιός φίλος και μαθητής του, ο Αστυνόμος Μπεβιλάκουα. Η έρευνα όμως αυτή ανοίγει και το κουτί της Πανδώρας. Διεφθαρµένοι αστυνομικοί, αδίστακτοι εγκληματίες, και ένας διχασμένος, δονκιχωτικός άνδρας που αναζητά στο καθήκον την εξιλέωση για το παρελθόν.
Με τη δράση να εξελίσσεται στη σύγχρονη Καταλονία, βόρεια από το σημείο του Μεσημβρινού, αυτό το καθηλωτικό αστυνομικό μυθιστόρημα του Λορένθο Σίλβα, αδιαμφισβήτητου µετρ στο είδος, εμβαθύνει πέρα από τα γεγονότα και παρουσιάζει ένα πορτρέτο της ανθρώπινης ύπαρξης μπροστά στα ηθικά διλήμματα και τις λάθος επιλογές.

Το Σημάδι του Mεσημβρινού του Lorenzo Silva (βραβείο Premio Planeta de Novela 2012, το σημαντικότερο βραβείο λογοτεχνίας στην Ισπανία) Το βιβλίο είναι καθαρά crime novel, σύγχρονο και σκληρό (Οι κριτικές των ισπανικών εφημερίδων παραλληλίζουν το στυλ του με τον Jo Nesbo). Έχει θέμα την διαφθορά και την διαπλοκή στην σημερινή Ευρώπη και έχει ως αφορμή μια ύποπτη αυτοκτονία ενός ισπανου αστυνομικού και την έρευνα των κυκλωμάτων, που τον σκότωσαν για να καλύψουν τις επιχειρηματικές και πολιτικές δραστηριότητές τους.

Ο Λορένθο Σίλβα (Μαδρίτη, 1966), με πλούσιο συγγραφικό έργο που περιλαμβάνει από μυθιστορήματα και διηγήματα μέχρι μελέτες, ταξιδιωτικές εντυπώσεις και ποίηση, κέρδισε το ισπανικό αναγνωστικό κοινό με τη σειρά των αστυνομικών μυθιστορημάτων στην οποία πρωταγωνιστεί το αστυνομικό δίδυμο των ερευνητών Ρουμπέν Μπεβιλάκουα και Βιρχίνια Τσαμόρο της Guardia Civil. Το σημάδι του μεσημβρινού, αποτελεί το πιο πρόσφατο, έβδομο βιβλίο της σειράς και βραβεύτηκε με το Premio Planeta 2012.

Μετάφραση: Ελαιοτριβιάρη Κλεοπάτρα, Σχήμα: 14.5Χ20.5, Σελίδες: 416, Τιμή: 15,99€,  
Barcode: 978-960-569-024-3, Κωδικός: 25.1013
                                                                                                                

''Το αγόρι στην βαλίτσα''
της Lene Kaaberbol και Agnete Friis


Η Νίνα Μπόου είναι νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού και εργάζεται σε κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Δανία, τόσο επίσημα όσο και κρυφά, φροντίζοντας και τους μετανάστες των οποίων η αίτηση χορήγησης ασύλου έχει απορριφθεί. Περνά μεγάλο μέρος της ζωής της σ’ έναν κόσμο όπου το εμπόριο ανθρώπων, η κακοποίηση και ο ξαφνικός θάνατος αποτελούν καθημερινότητα, έναν κόσμο όπου εξαφανίζονται παιδιά κάθε µέρα χωρίς κανείς να ψάχνει τους λόγους.
Ώσπου έρχεται µια μέρα που η Νίνα ανακαλύπτει ένα αγόρι σε µια βαλίτσα. Τότε αποφασίζει να βρει η ίδια ποιο είναι και πού ανήκει. Το αναλαμβάνει σαν προσωπική αποστολή γιατί δεν δέχεται ν’ αφήσει και αυτό το παιδί να εξαφανιστεί. Μόνο που με αυτή την απόφασή της αυτή τίθεται σε κίνδυνο και η δική της ζωή.
Μια ιδιαίτερα επίκαιρη ιστορία μυστηρίου για τον σκοτεινό κόσμο του trafficking (εμπορία ανθρώπων), µε καταιγιστική δράση.
Το στυλ γραφής συγκρίνεται συχνά με το στυλ της τριλογίας του Stieg Larsson, ενώ αποτελεί το πρώτο βιβλίο της σειράς με ηρωίδα τη νοσοκόμα Nina Borg.
Το βιβλίο τιμήθηκε το 2008 με το βραβείο Harald Mogensen για το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα. Έχει μεταφραστεί σε δέκα γλώσσες και έχει πουλήσει πάνω από 2 εκατομμύρια αντίτυπα. Παράλληλα τιμήθηκε το 2009 με το βραβείο Danish Crime Academy, Harald Mogensen Award για το καλύτερο βιβλίο θρίλερ.


H Lene Kaaberbol και η Agnete Friis αποτελούν το καινούργιο εκρηκτικό δίδυμο της δανέζικης αστυνομικής λογοτεχνίας. Η  Lene Kaaberbol, συγγραφέας βιβλίων επιστημονικής φαντασίας έχει πουλήσει περισσότερα από δύο εκατομμύρια βιβλία σε όλο τον κόσμο. Η Agnete Friis είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων.
Το ντεμπούτο τους Το αγόρι στη βαλίτσα κέρδισε το σημαντικότατο βραβείο Χάραλντ Μόενσεν, που απονέμεται από τη Δανέζικη Ακαδημία Αστυνομικής Λογοτεχνίας, το 2008, ενώ ήταν επίσης υποψήφιο για το βραβείο Glass Key καλύτερου αστυνομικού βιβλίου της Σκανδιναβίας.

Το βιβλίο "The Boy in the Suitcase" των Agnete Friis & L. Kaaberbol μπήκε στo ετήσιο top 10 βιβλίων fiction των New York Times (New York Times bestseller list) του 2012. Έτσι, ως σήμερα η αγγλική έκδοση έχει τις εξής διακρίσεις:
·    A New York Times Bestseller
·    The New York Times Book Review Notable Crime Book of 2011
·    Strand Magazine Critics Award Nominee
·    Indie Next List November 2011 Pick
·    Barry Award Nominee for Best First Novel
και η Δανέζικη:
·    Harald Morgensen Award for Best Danish Thriller of the Year
·    Glass Key Crime Fiction Award Nominee (No2)
·    #1 Scandinavian Thriller 2011


Μετάφραση: Καλοβυρνάς Λύο, Σχήμα: 14.5Χ20.5, Σελίδες: 368, Τιμή: 15,99€,  
Barcode:  978-960-569-025-0, Κωδικός: 25.104
                                                                                                               
''Σκοτώνεις αυτόν που αγαπάς''
της Therese Philipsen


Όταν η εντεκάχρονη Σεσίλιε, διάσημο παιδί θαύμα της τηλεόρασης, εξαφανίζεται στον δρόµο για το  σχολείο, στα μέσα ενημέρωσης επικρατεί φρενίτιδα.
Οι γονείς της γυρίζουν τα κανάλια καταγγέλλοντας ότι μία διεθνής σπείρα εγκληματιών βρίσκεται πίσω από την απαγωγή. Κάτω από την πίεση των ΜΜΕ, η τοπική αστυνομία αναγκάζεται να καλέσει ενισχύσεις από το Εθνικό Γραφείο Ερευνών, µια ειδική ομάδα για ιδιαίτερα δύσκολες υποθέσεις.  Η αρχιφύλακας Λιβ Μορέτι αναλαμβάνει να συνεργαστεί μαζί τους. Η γνώση που έχει για την περιοχή αποκτά αποφασιστική σημασία για την έρευνα, ειδικά μάλιστα όταν το κοριτσάκι εμφανίζεται κάπου όπου κανείς δεν το περίμενε...
Το Σκοτώνεις αυτόν που αγαπάς είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς µε βασικούς ήρωες τον επιθεωρητή Ρολάντ, την ασυνήθιστη ντετέκτιβ Λιβ Μορέτι και την ειδική μονάδα  NEC.

Η Therese Philipsen, θεωρείται το επόμενο μεγάλο όνομα της Σκανδιναβικής λογοτεχνίας . Γεννήθηκε το 1976 στη Δανία. Το Σκοτώνεις αυτόν που αγαπάς είναι το πρώτο της έργο και κυκλοφόρησε το 2010 στη Δανία και στη Γερμανία. Το βιβλίο την έκανε ευρέως γνωστή και σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Τα τελευταία χρόνια ζει με τον άντρα της και τα δύο παιδιά της στη Φλόριντα.

 Μετάφραση: Σουλιώτης Σωτήρης, Σχήμα: 14.5Χ20.5, Σελίδες: 336, Τιμή: 14,99€,  
Barcode:  978-960-569-010-6, Κωδικός: 25.101
                                                                                                          

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ