Ο μύκητας που προκαλεί άμεσα οργασμό στις γυναίκες – Τι λέει ο Θάνος Ασκητής σχετικά με επιστημονική έρευνα;

Ποιος είναι ο μύκητας αυτός; 

Το 2001 ο Τζον Χάλιντεϊ και ο Νόα Σόουλ αναζήτησαν έναν μύκητα στις ηφαιστειογενείς περιοχές της Χαβάης που είχε γίνει γνωστός για τις που οι φήμες έλεγαν ότι μπορεί να φέρει τις γυναίκες σε οργασμό μόνο με την μυρωδιά του.

Οι δύο επιστήμονες κατέγραψαν τις επιδράσεις ενός μύκητα στον γυναικείο οργασμό. Ζήτησαν από τους εθελοντές να τον μυρίσουν όπου και κατέγραψαν τα επίπεδα διέγερσής τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι περισσότερες γυναίκες βρήκαν τη "δυσώδη" μυρωδιά του διεγερτική, ενώ περίπου οι μισές είχαν πράγματι άμεσο οργασμό. Αντίθετα, οι άνδρες βρήκαν τη μυρωδιά του αηδιαστική.

Ο συγκεκριμένος μύκητας με την επιστημονική ονομασία Dictyophora, έχει χρώμα πορτοκαλί ανοιχτό και φυτρώνει σε μέρη από όπου είχε περάσει λάβα πριν 600-1000 χρόνια. 

 

 

Μάλιστα η διάρκεια ζωής του διαρκεί από μισή έως 4 ώρες σύμφωνα με το askitis.gr

Το ζευγάρι περιέγραψε επίσης τη μορφολογία και τη χημεία του μύκητα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «η χημική του ένωση σαν φερομόνες-ορμόνες του σεξ, μπορεί να έχει κάποια ομοιότητα με την απελευθέρωση των ανθρώπινων νευροδιαβιβαστών κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής συνεύρεσης ."

Τα παραπάνω δημοσιεύτηκαν στο IFL Science, που αναδημοσίευσε το άρθρο από το επιστημονικό περιοδικό International Journal of Medicinal Mushrooms ( Volume 3, 2001 Issue 2-3 )

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ