Βίντεο: Ο Άκης Πετρετζίκης δημιουργεί την πιο νόστιμη σαλάτα - Με ζυμαρικά & σάλτσα πέστο

Μια υγιεινή επιλογή που θα σας χορτάσει! 

Συστατικά

Για το πέστο

  • 100 γρ. φρέσκο βασιλικό
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. αμύγδαλα ωμά χωρίς φλούδα
  • ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι
  • 200 γρ. νιβατό 10% 

Για το σερβίρισμα

  • 500 γρ. βίδες βρασμένες
  • 100 γρ. τοματίνια
  • 1 αγγούρι
  • 100 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
  • φύλλα βασιλικού
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το πέστο

  • Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, τα αμύγδαλα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το μπούκοβο και το αλάτι.
  • Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν πάστα.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το νιβατό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για το σερβίρισμα

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τις βρασμένες βίδες και περιχύνουμε με το πέστο.
  • Κόβουμε τα τοματίνια σε ακανόνιστα κομμάτια, το αγγούρι σε κυβάκια και τα βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Προσθέτουμε τις ελιές και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Βάζουμε φύλλα βασιλικού, πιπέρι, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ