Άκης Πετρετζίκης: Γιορτάζει την επέτειο της 25ης Μαρτίου με μια σαλάτα ελληνική σημαία

Ένα γρήγορο πιάτο με ελληνικό άρωμα... 

Συστατικά

500 γρ. φέτα
54 τμχ. ελιές καλαμών
2 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι
ρίγανη, φρέσκια
φέτες ψωμί

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόβουμε σε χοντρές λωρίδες πάχους (0,5-1 εκ.) τη φέτα.
Σε μια ξύλινη επιφάνεια τοποθετούμε σε σειρά 8 ελιές και από κάτω τους, τοποθετούμε κολλητά λωρίδες φέτας τη μία δίπλα στην άλλη ώστε να σχηματίσουμε 2 παράλληλες σειρές.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να φτιάξουμε 5 σειρές από ελιές και 4 σειρές από φέτα.
Για να δημιουργήσουμε τον σταυρό, ξεκινάμε από κάτω προς τα πάνω και βάζουμε αριστερά από τις γραμμές που φτιάξαμε 2 ακόμα ελιές δίπλα στις άλλες και από πάνω βάζουμε 1 μικρή λωρίδα φέτα που την έχουμε κόψει στις επιθυμητές διαστάσεις με ένα μαχαίρι.  
Από πάνω τοποθετούμε 2 ακόμη ελιές και πάλι μια μικρή λωρίδα φέτα.
Πάνω από την τελευταία λωρίδα φέτα, βάζουμε μια πιο μεγάλη λωρίδα κάθετα να ακουμπάει στην άλλη φέτα και τοποθετούμε στη μέση της λωρίδας και στα πλάγια 2 κύβους φέτας έτσι ώστε να μοιάζει με σταυρό.
Γεμίζουμε τα κενά που έμειναν με τις ελιές που έχουν περισσέψει.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω, πασπαλίζουμε με τη φρέσκια ρίγανη και το πιπέρι.
Σερβίρουμε με ψωμί.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ