Αυτά είναι τα 5 ρετρό χόμπι που θα σε κάνουν χαρούμενη

Έχουμε συνηθίσει πλέον να περνάμε ακόμα και τον ελεύθερο χρόνο μας μπροστά από οθόνες.

Scrollάρισμα στα social media από το κινητό, διάβασμα στο tablet και σειρές στο pc είναι συνήθως ο τρόπος που βιώνουμε την καθημερινότητά μας και ό,τι περιγράφουμε πλέον ως «αγαπημένες» συνήθειες.

Συνηθίζω να κάνω όλα τα παραπάνω και μάλιστα με ευχαρίστηση, όμως συχνά πιάνω τον εαυτό μου εγκλωβισμένη σε όλα τα παραπάνω. Μπορεί το ανούσιο scroll στο Instagram να σε χαλαρώνει και οι σειρές να σε κάνουν να ξεχνάς την καθημερινότητα, όμως δεν φτιάχνουν πάντα τη διάθεσή σου. Στην πραγματικότητα, χρειάζεται να υιοθετήσουμε υγιεινές συνήθειες και χόμπι που μας κάνουν πιο παραγωγικούς και χαρούμενους, σύμφωνα με το tsemperlidou.gr.

Ένα ευχάριστο διάλειμμα από τον διαδικτυακό κόσμο, θα μας θυμίσει την ικανοποίηση που νιώθουμε όταν κάνουμε κάτι με τα χέρια μας, όταν καταβάλλουμε προσπάθεια για να το φέρουμε εις πέρας και όταν το μυαλό μπορεί επιτέλους να χαλαρώσει χωρίς να δέχεται συνεχώς notifications. Ρετρό συνήθειες, όπως το πλέξιμο, οι χειροτεχνίες και το ζύμωμα του ψωμιού έρχονται και πάλι στο προσκήνιο και αναζητούν μία θέση στην καθημερινότητά μας, υπενθυμίζοντάς μας ότι η ζωή δεν είναι μέσα στο facebook. Πάρε ιδέες και άλλαξε την καθημερινότητά σου:

Πλέξιμο
Η αγαπημένη συνήθεια της γιαγιάς είναι αρκετά επίκαιρη τα τελευταία χρόνια. Τα οφέλη του πλεξίματος είναι πολλά, όπως για παράδειγμα ότι τονώνει το αίσθημα ικανοποίησης, μειώνει το στρες, ξυπνά τον εγκέφαλο, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι μοιάζει με τον διαλογισμό. Μόλις καταλάβεις τι κάνεις και μπεις σε μια ροή, επικεντρώνεσαι στις βελόνες και το νήμα και ξεχνάς τι γίνεται γύρω σου. Επίσης, θα κάνεις τέλεια χειροποίητα πράγματα, και αυτά είναι πάντα τα καλύτερα δώρα.

Κέντημα
Το βελονάκι αφορά τους πιο υπομονετικούς και λεπτομερείς, αλλά δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζομαι. Με τα έτοιμα templates που κυκλοφορούν στην αγορά, δημιουργείς υπέροχα κεντήματα που θα χρησιμοποιήσεις αργότερα ως διακοσμητικά ή δώρα. Τα οφέλη είναι όμοια με του πλεξίματος.

Φυτολόγιο
Θυμάσαι το φυτολόγιο που είχαμε στο σχολείο; Ε, λοιπόν είναι και πάλι της μόδας. Ξεκίνα το ενήλικο φυτολόγιό σου μαθαίνοντας τα πάντα για τα βότανα, τα χόρτα και τα φυτά γενικότερα και διεύρυνε τις γνώσεις σου γύρω από αυτόν τον υπέροχο κόσμο.

Scrapbook
Τι θα έλεγες για ένα τετράδιο με τις πιο ωραίες αναμνήσεις σου; Το scrapbook ξεφεύγει από το κλασικό ημερολόγιο, αφού πρόκειται για ένα πολυσυλλεκτικό τετράδιο, σαν ημερολόγιο αναμνήσεων και λεύκωμα μαζί. Σχέδια, ζωγραφιές, αυτοκόλλητα, αποκόμματα από εισιτήρια ταξιδιών, συναυλίες και θεάτρου, μενού από αγαπημένα εστιατόρια και μίνι μεμοραμπίλια συνθέτουν ένα τετράδιο γεμάτο αναμνήσεις.

Ζύμωμα
Το ζυμωτό ψωμί δεν συγκρίνεται με κανένα τυποποιημένο. Φτιάχνοντας το δικό σου ψωμί, είσαι σε θέση να επιλέξεις τα πιο αγνά υλικά και να ξέρεις ακριβώς τα συστατικά του. Εκτός όμως από τα οφέλη στη διατροφή σου, το ζύμωμα μπορεί να αναδειχθεί σε μία αγαπημένη συνήθεια που σε χαλαρώνει, σε βοηθά να διώξεις το άγχος και να αισθανθείς ικανοποίηση με το αποτέλεσμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ