Δανία: Έδιωξαν την βουλευτή που πήγε με το μωρό της στο Κοινοβούλιο: Ενοχλεί τη συνεδρίαση... (φωτό)

H πρόεδρός της Βουλής της είπε πως το μωρό είναι ανεπιθύμητο... 

«Ανεπιθύμητο στην αίθουσα του Κοινοβουλίου» χαρακτήρισε το βρέφος Δανής βουλευτού η πρόεδρος του σώματος και ιστορική ηγέτις του ακροδεξιού Δανικού Λαϊκού Κόμματος, Πία Κέρσγκορντ, προτού ζητήσει από τη βουλευτή να αποχωρήσει μαζί με το μωρό της.

«Δεν είσαι ευπρόσδεκτη με το μωρό σου μέσα στον χώρο», φέρεται να είπε η Κέρσγκορντ στην Μέτε Αμπιλγκόρντ.

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η Άμπιλγκορντ του Συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος απάντησε ότι ήταν παρούσα όταν μια άλλη συνάδελφός της είχε πάρει μαζί στη δουλειά το παιδί της χωρίς να συναντήσει προβλήματα και έτσι δεν έκρινε απαραίτητο να ζητήσει άδεια.

 

 

Επισήμανε μάλιστα ότι είχε συμφωνήσει με την γραμματέα της πως, αν το μωρό "έκανε τον παραμικρό θόρυβο", δεν θα το έπαιρνε μέσα στην αίθουσα του κοινοβουλίου, αλλά καθώς η κόρη της βρισκόταν "σε καλή διάθεση" αποφάσισε να την πάρει μέσα σύμφωνα με την Guardian.

«Η κόρη μου, ηλικίας πέντε μηνών, ήταν πολύ ευδιάθετη και αποφάσισα να την πάρω μαζί μου. Δεν είναι άλλωστε πρώτη φορά που βουλευτής παίρνει το παιδί της στη Βουλή», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι το μωράκι φορούσε την πιπίλα του.

Στο μήνυμά της στο Facebook, η κ. Αμπιλγκόρντ είπε ότι επέλεξε να επιστρέψει στο κοινοβουλευτικό έργο της για να υπηρετήσει τη δημοκρατία. Πρώτη εκλεγμένη ηγέτις που έλαβε γονική άδεια ήταν η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Αρντερν, η οποία πήρε το μωρό της στην ομιλία της ενώπιον της Ολομέλειας του ΟΗΕ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ